Izbor racunara

Započeo SlavicBeast, Mart 31, 2018, 19:59:09 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

https://www.gigatron.rs/gigatron_racunari/gigatron_prime_pro_i620-132967

Da li neko poseduje racunar slicnih performansi (isti ili malo bolje) i kako sluzi? Da li pici sve na high?

Planiram nesto za gejming, pa misim da ova masina bas odgovara, u svim segmentima, od procesora do grafe. RAM je i vise nego okej, iako razmisjam o 16 GB.

Kako vam se cini, je l isplativo? Pucajte predloge, ali u ovom cenovnom rangu znaci do 70k RSD.

"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

Nejasno mi je i620.
Koji je model i5 procesora.
Ako je i5-620, ne preporucujem ti,pogotovu ne za te pare,ali ne vjerujem da za ove pare dobijas i5 prve generacije.
Ram je prihvatljiv, graficka isto.

Medjutim definitivno ti je isplativije uzet racunar kroz djelove, ili nesto veoma jeftino i kupit djelove (online).
Posto taj je racunar 550 eura, tj tu negdje, a ima GTX 1050, nisam siguran koliko, vjv 2-4GB. Takvu grafu online mozes naci za 100-110 eura najvise (ebay). Izracunas procesor i ostalo kao jeftinije komponente i izadje te nekih 400 sto je manje za 150, al ako opet imas dovoljno ne moras se mucit i odmah uzmes.

Ali procesor me jedino zanima koji je, ne pise broj iza i5.

Citat: Slade poslato Mart 31, 2018, 23:45:42 POSLE PODNE
Nejasno mi je i620.
Koji je model i5 procesora.
Ako je i5-620, ne preporucujem ti,pogotovu ne za te pare,ali ne vjerujem da za ove pare dobijas i5 prve generacije.
Ram je prihvatljiv, graficka isto.

Medjutim definitivno ti je isplativije uzet racunar kroz djelove, ili nesto veoma jeftino i kupit djelove (online).
Posto taj je racunar 550 eura, tj tu negdje, a ima GTX 1050, nisam siguran koliko, vjv 2-4GB. Takvu grafu online mozes naci za 100-110 eura najvise (ebay). Izracunas procesor i ostalo kao jeftinije komponente i izadje te nekih 400 sto je manje za 150, al ako opet imas dovoljno ne moras se mucit i odmah uzmes.

Ali procesor me jedino zanima koji je, ne pise broj iza i5.
Intel® Coreâ,,¢ i5-7400 3.00 GHz (6M Cache, do 3.50 GHz) <------ ovaj procesror je...
@tema Ja bi uyo preporucujem ti.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________[/b]

Newbie | Pawno,HTML Developer

Facebook | Klik
Youtube | Klik
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________[/b]

Nisam upoznat sa Ryzen procesorima, ali ako cenis da je ovaj, koji je za 10k jeftiniji, bolji, onda mi ne preostaje nista nego da odem licno do prodavnice i pogledam :P

Vjeruj mi Ryzen ubija Ryzen 5 od 160e Daje iste performanse ko Intelov od 250e

Ja imam Rx550 a ova je bolja od moje za nekih 20-35%

Ne može se reći da može sve tjerati ali nije loša.
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Ja imam i5 7400, gtx1050ti 4gb i 8gb ram i sve dere na visokim postavkama
csgo 200-300fps
pubg 120fps

s obzorim da je grafa 1050 2 GB, verovatno bi moglo takodje na visokim podesavanjima, ali ne bas sa tim fpsom

https://www.gigatron.rs/gigatron_racunari/gigatron_prime_lider_a1250_ryzen_5-124442

Sta mislis o ovom kompu? Cak je i malo jeftiniji, a mislim da je procesor dosta bolji od gore pomenutog i5

Privodim kraju analiziranje racunara, za ove pare ovaj mi je nekako najbolji..

Citat: SlavicBeast poslato April 12, 2018, 21:50:45 POSLE PODNE
https://www.gigatron.rs/gigatron_racunari/gigatron_prime_lider_a1250_ryzen_5-124442

Sta mislis o ovom kompu? Cak je i malo jeftiniji, a mislim da je procesor dosta bolji od gore pomenutog i5

Privodim kraju analiziranje racunara, za ove pare ovaj mi je nekako najbolji..
Realno za te pare je dobar uzmi tog jer ovaj procesor kara malu djecu za te pare a mos i kasnije nekad ubacit 1070ti i nece stvarat bottleneck

@Slade  ??? ??? Sta je uopste i5 620? To ja ne pamtim bas u prodaji, a ni u proizvodnji.

@SlavicBeast Sto se tice ovog PCa zbog kog si otvorio temu ja ga ne bih preporucio iz razloga sto je sastavljen od strane prodavnice - firme, tj. prebuilt pc je. Neretko se u takvim slucajevima konfiguracija ne slaze sa onom navedenom u specifikacijama, tipa daju ti jeftiniju plocu ili ram od onog kog su naveli na sajtu.
Moj savet ti je da gledas najjeftinije prodavnice (vise njih) pa recimo da kod nekog kupis lupam procesor, kod drugih ram i maticnu itd. zavisno od toga kod koga nadjes jeftinije, jer su sve isti proizvodi, nema kineskih a sve zavisi koliko ce koja prodavnica da 'zalepi' cenu.

Opet, sa druge strane konfiguracija nece da tera igre na high ni u kakvom ludilu, eventualno nekoliko igrica, ali da teras PUBG na 120 fps na high kao sto je neko napisao iznad, tu teorije teorijske nema. 1050 je budzetna graficka, cena im je negde oko 200-210 eura kod nas zbog poreza na uvoz, naravno jeftinije je u drugim drzavama... Navikli smo...

Zahtevnije igrice mozes na low/medium postavkama, one manje zahtevne mozes da teras vise.

Ako vec gledas i5 onda gotovo sigurno probijas budzet, jer 'i' serija intelovih procesora je skupa i prakticno nemoguca za ukomponovanje u budzet. Moj savet je da ides na ryzen (ili g4560 pentium koji ce da radi isto kao i i3), jer imaju relativno prihvatljivu cenu a performanse su im prilicno dobre.

Kad sklapas racunar sa i5 tu obicno ide 1070, a to su vec racunari od preko 100 hiljada din.

EDIT: Ako uzimas intel procesor gledaj da uzimas noviju plocu, naravno ddr4, kako bi eventualno mogao da upgradas racunar kasnije a da ne menjas celu konfiguraciju.
Poslednja Izmena: April 13, 2018, 15:48:18 POSLE PODNE od Ch00pY

Nemam kad da se jebavam oko sklapanja, da imam vremena verovatno i bih. Znaci, ti mi preporucujes ovaj https://www.gigatron.rs/gigatron_racunari/gigatron_prime_lider_a1250_ryzen_5-124442

Ryzen 5 1600 je u svim parametrima bolji od i5-7400, mnogo mnogo bolji, verovatno bi za gejming bio i vise nego dovoljan za sada, a sto se same graficke tice, kasnije cu verovatno da je promenim. Isto vazi i za RAM. Nije mi ni cilj da teram sve igrice, posebno novije naslove na very high, ultra ili kako vec. Dovoljno je da GTA V moze da sljaka na high, fifa 18 i tako te neke igrice, a cak i taj famozni PUBG na nekim normalnim podesavanjima, svakako cenim da ce moci da izgura.