Slanje poruka adminima

Započeo LukasNoha, Januar 28, 2018, 11:52:34 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje:Kako da napravim da dok neki admin na primjer kickuje nekog igraca da to svim adminima pise?
Komentar:Nemogu naci nigdje kako to napraviti

Foreach, provjeri da li je igrac admin i ispisi mu

bilo je lijepo dok je trajalo.

@Basovski ti je reko možeš stavit npr:
format(CmdString, 75,"Admin %s je kickao igrača %s. Razlog:%s", ime, hime2, razlog);
AdminPoruka(CRVENA,CmdString);
Respect to Muma187, Sivir, Ino420, Tosic, Shomy Script, σgí, [CG]Johnny, [WG]Danny
Alfa Gaming Community Owner & Skripter
Alfa Gaming mod edit:100%

Ne kuzim ljudi jel mi mozete pojasnit novi sam u skriptanju...

Citat: LukasNoha poslato Januar 28, 2018, 12:59:52 POSLE PODNE
Ne kuzim ljudi jel mi mozete pojasnit novi sam u skriptanju...
jel imas cmd  kick?
Respect to Muma187, Sivir, Ino420, Tosic, Shomy Script, σgí, [CG]Johnny, [WG]Danny

Imam kick...

CMD:kick(playerid, params[],help)
{
    new id, razlog[64], str[128];
    if(gPlayerLogged[playerid] == 0) return SendClientMessage(playerid, 0xFF8284FF, "ERROR: Ne mozete koristiti komande jer niste jos prijavljeni na svoj account / ili ste mrtvi.");
    if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 1) return SCM(playerid,0xFF8284FF,"ERROR: Niste autorizirani za koristenje ove komande ili vam je nedovoljan level.");
	if(AdminDuty[playerid] == 0) return SCM(playerid,0xFF8284FF,"ERROR: Morate biti na duznosti radi izvodenja ove komande ili mogucnosti.");
	if(sscanf(params, "us[64]",id,razlog)) return SendClientMessage(playerid, 0xE8C400FF, "UPORABA: /kick [ID/Ime][razlog]");
	if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid,0xFF8284FF, "ERROR: Odabrani igrac nije online ili nije ulogiran u svoj korisnicki racun.");
	if(PlayerInfo[id][pAdmin] >= 1) return SCM(playerid,0xFF8284FF,"ERROR: Ne mozete izvrsiti ovu komandu na svom kolegi / vama - prijavite ga vlasniku ako radi probleme.");

format(str, sizeof(str), "SERVER: %s je dobio/la kick od strane administratora %s. Razlog: %s.", GetName(id), GetName(playerid), razlog); //format the string we've defined to send the message, playername and adminname are used to receive the information about the names
	SendClientMessageToAll(0xFC7860FF, str); //send that message to all
	SetTimerEx("UnsetKick", 500, 0, "i", id);
	WarningLog(str);
	return 1;
}

Citat: LukasNoha poslato Januar 28, 2018, 13:17:31 POSLE PODNE
Imam kick...

{
    if(gPlayerLogged[playerid] == 0) return SendClientMessage(playerid, 0xFF8284FF, "ERROR: Ne mozete koristiti komande jer niste jos prijavljeni na svoj account / ili ste mrtvi.");
    if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 1) return SCM(playerid,0xFF8284FF,"ERROR: Niste autorizirani za koristenje ove komande ili vam je nedovoljan level.");
	if(AdminDuty[playerid] == 0) return SCM(playerid,0xFF8284FF,"ERROR: Morate biti na duznosti radi izvodenja ove komande ili mogucnosti.");
	if(sscanf(params, "us[64]",id,razlog)) return SendClientMessage(playerid, 0xE8C400FF, "UPORABA: /kick [ID/Ime][razlog]");
	if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid,0xFF8284FF, "ERROR: Odabrani igrac nije online ili nije ulogiran u svoj korisnicki racun.");
	if(PlayerInfo[id][pAdmin] >= 1) return SCM(playerid,0xFF8284FF,"ERROR: Ne mozete izvrsiti ovu komandu na svom kolegi / vama - prijavite ga vlasniku ako radi probleme.");

format(str, sizeof(str), "SERVER: %s je dobio/la kick od strane administratora %s. Razlog: %s.", GetName(id), GetName(playerid), razlog); //format the string we've defined to send the message, playername and adminname are used to receive the information about the names
	SendClientMessageToAll(0xFC7860FF, str); //send that message to all
	WarningLog(str);
	return 1;
}

{

format(str, sizeof(str), "SERVER: %s je dobio/la kick od strane administratora %s. Razlog: %s.", GetName(id), GetName(playerid), razlog); //format the string we`ve defined to send the message, playername and adminname are used to receive the ..
AdminPoruka(CRVENA, CmdString); // ili kako ti je definisana poruka (admin) u pawnu
	WarningLog(str);
	return 1;
}
Poslednja Izmena: Januar 28, 2018, 14:55:31 POSLE PODNE od [AG]Bajric

nemam definisanu admin komandu u skripti, novi sam neznam doslovno nista, pls mi objasni kako da definisem i kako da upisem to..

Vasic

*

Usus est magister optimus.

Prvo definises funkciju (to stavi negde na vrhu skripte), preko koje se salje svim adminima poruka.
forward AdminPoruka(color, string[]);
public AdminPoruka(color, string[])
{
	foreach(Player,i)
	{
		if(PlayerInfo[i][pAdmin] >= 1) //Prilagodi ovo svom modu.
		{
			SendClientMessage(i, color, string);
		}
	}
}

Zatim, ako zelis da skripta to i to posalje adminima, ovo koristis:
AdminPoruka(BOJA, "Ovde Stavis Svoj Text");

Ili ako formatujes poruku za admine, koristis ovako:
AdminPoruka(BOJA, stringname); //ovde gde pise STRINGNAME tu stavi kako si definisao taj string preko kog formatujes poruku.
Poslednja Izmena: Januar 28, 2018, 15:27:17 POSLE PODNE od Vasić
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Opet ne kuzim  :( :( :( imas li facebook da mi tamo objasnis, brze bi bilo? dodaj me: https://www.facebook.com/luky.anonymous

Vasic

*

Usus est magister optimus.

uzmi Underpoint mod... Da ti ne saljem u pm.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

format(string,sizeof(string),""BELA"[KICK] "BELA"Staff %s je kikovao igraca "BELA"%s.",GetName(playerid),GetName(pplayerid));
		SCMTA(-1,string);
Hejtanje u krvi!

To je SCMTA da svi vide, ja ocu samo admini da vide.. nasao sam ovo u modu, ovaj AdminLog.. To ima za komande neke..
CMD:slap(playerid,params[],help) // Komanda za samaranje igraca.
{
	new id, Float:x, Float:y, Float:z, string[128];
	if(sscanf(params, "u", id)) return SendClientMessage(playerid, 0xE8C400FF, "UPORABA: /slap [ID/Ime]");
	{
		GetPlayerPos(id, x, y, z);
		SetPlayerPos(id, x, y, z+6);
		PlayerPlaySound(playerid,1190,0.0,0.0,0.0);

format(string, sizeof(string), "AdminLog: Administrator %s je osamario igraca %s.", GetName(playerid), GetName(id));
		AdminPoruka(0xFC7860FF,string,1);
		WarningLog(string);
	}
	return 1;
}

Citat: LukasNoha poslato Januar 28, 2018, 18:36:24 POSLE PODNE
To je SCMTA da svi vide, ja ocu samo admini da vide.. nasao sam ovo u modu, ovaj AdminLog.. To ima za komande neke..
CMD:slap(playerid,params[],help) // Komanda za samaranje igraca.
{
	new id, Float:x, Float:y, Float:z, string[128];
	if(sscanf(params, "u", id)) return SendClientMessage(playerid, 0xE8C400FF, "UPORABA: /slap [ID/Ime]");
	{
		GetPlayerPos(id, x, y, z);
		SetPlayerPos(id, x, y, z+6);
		PlayerPlaySound(playerid,1190,0.0,0.0,0.0);

format(string, sizeof(string), "AdminLog: Administrator %s je osamario igraca %s.", GetName(playerid), GetName(id));
		AdminPoruka(0xFC7860FF,string,1);
		WarningLog(string);
	}
	return 1;
}

Umesto SCMTA stavis AdminPoruka
stock AdminPoruka(color, string[])
{
	foreach(Player, i)
	{
	    if(PI[i][Admin] > 0 || IsPlayerAdmin(i))
	    {
	        SCM(i, color, string);
		}
	}
	return 1;
}

Ja ne kuzim nista, gde da stavim taj kod sta si poslo sad?