Ideje za skriptere

Započeo Łuk@, Novembar 13, 2017, 13:43:17 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Tu mozes implementirati funkciju kreiraj objekat naspram objekta. Kreiraš objekat u objektu koji je uvjek na istoj lokaciji (recimo u ćošku). Ukratko attach objekta za objekt, uz eto mali sistemčić kao što sam naveo safe cracking, može neki drugi.

Uprošteno: Kako objekat mjenja rotaciju, mjenja i attachani i uvjek je u istom mjestu (npr lijevo u cosku, na dnu, bez obzira na rotaciju main objekta). Mislim da ne postoji biblioteka za to, ja sam krenuo raditi include međutim bilo mi je mrsko da ga završim pa sam samo napravio funkciju sebi u modu.

Moze ti ovo pomoci: https://sampwiki.blast.hk/wiki/AttachObjectToObject - samo streamer verzija, ali kroz neki sistem.
Poslednja Izmena: Januar 19, 2022, 23:48:08 POSLE PODNE od Slade

Sve je to super ali ja mislim na neku pravu biblioteku koja ce koristiti u resavanju SAMP problema, dodavanju novih funkcija, callbackova, etc.
Moze se odraditi to sto si ti rekao ali ne trazim tako nesto.

Takve uglavnom postoje, nemoguce je rijesiti neke kompleksnije probleme u SA-MPu sa samo includeom, jedino ako planiras da razvijes myb plugin?

Btw: Vidim mnogi zele ali imaju struggle sa NPCovima, odradi NPC sync, pucanje sa ColAndreas provjerama, etc, eto odlicna biblioteka, FCNPC u real use-u :D
Treba dosta vremena, dobar, optimizovan kod, velik zalogaj za start napraviti biblioteku koja ce raditi sve sama a igrac ce kroz par funkcija moci dodavati NPCove na server, govoriti im koga da pucaju, oruzje im dati, klasicne FCNPC komande, etc.

Ono, samo ti dajem ideje, ja imam vec dobro razvijen FCNPC sistem u svom modu. Otprilike sam dobio sve od njega sto sam i zelio.

Citat: choppa100 poslato Januar 19, 2022, 23:51:51 POSLE PODNE
Sve je to super ali ja mislim na neku pravu biblioteku koja ce koristiti u resavanju SAMP problema, dodavanju novih funkcija, callbackova, etc.
Moze se odraditi to sto si ti rekao ali ne trazim tako nesto.
Dinamicno loadovanje i unloadovanje mapa...Mozes kao include, mozes kao plugin...Samo resi nekako kapije, teleporte i slicno...

Citat: Deleted User poslato Mart 18, 2022, 23:31:02 POSLE PODNE
Dinamicno loadovanje i unloadovanje mapa...Mozes kao include, mozes kao plugin...Samo resi nekako kapije, teleporte i slicno...
Zanimljivo! Neka prenoci ta ideja u mojoj glavi, pa cu smisliti nesto zaje*ano :D

Citat: Deleted User poslato Mart 18, 2022, 23:31:02 POSLE PODNE
Ovo bi mozda moglo da radi dobro i preko RCON komandi za filterskripte.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Citat: αєzαкмι poslato Mart 20, 2022, 11:58:02 PRE PODNE
Predlog za neki posao?
Da nije toliko vidjen..
Gubljenje vremena, radi nesto sto radi i emmet ili slicno

Citat: aezakmi poslato Mart 20, 2022, 11:58:02 PRE PODNE
Predlog za neki posao?
Da nije toliko vidjen..
Mozda posao astronauta raketom letis do meseca pa tamo kao kopas nesto itd

Predlog za neki posao?
Da nije toliko vidjen..
Cistac na zgrade , kad se zaposlis stvori ti checkpoint do neke zgrade odes tamo i popnes se na krov
sa kanapom se polako spustas i usput cistis prozore od zgrade

Predlog za neki posao?
Da nije toliko vidjen..
Posao Konobar nisam to nigdje do sada vidio  :)

Eo posto se neki zale kako nemaju ideja, kako ne znaju sta ce da rade.

Dve slicne mini igre, moze se koristiti za sta god, od obijanja sefa do brava na autu, poenta je da se doda neka dubina u igri, nesto zanimlivo i balansirano. Tezina moze zavisiti od alata koji se koristi za obijanje, do skill-a igraca.

Obican krug, neka strelica ili bilo kakav indikator koji kruzi, drugi indikator/oznaka koji pokazuje gde treba da se stane. Kad stanes tacno gde treba, uspeo si, kad promasis fail si. Lakse brave za obijanje, siri diapazon i/ili sporije, teze naravno obrnuto.
Drugi sistem bi mogao biti slicno, obican krig, i neki indikator da se pojavljuje na kratko vreme, u tom kratkom vremenu igrac je duzan kliknuti taj deo. Brzina pojavljivanja takvih indikatora i njihovo trajanje kao i broj dzovoljenih promasaja bi se odredjivalo tezinom obijanja brave.

Jos bih mogao dati ideju za neku hack igru. Hexadecimalni zapisi od 2 znaka, das zapis igracu od X hexadecimalnih brojeva (zavisi od tezine), i prikazes random tabelu hexadecimalnih brojeva u kojoj ces sakriti i zapis. Igrac je duzan u odredjenom vremenu kliknuti pravim redosledom kao sto mu je bio dan zapis predhodno.

Citat: Deleted User poslato Decembar 20, 2022, 21:08:34 POSLE PODNE
Eo posto se neki zale kako nemaju ideja, kako ne znaju sta ce da rade.

od obijanja sefa do brava na autu, poenta je da se doda neka dubina u igri, nesto zanimlivo i balansirano. Tezina moze zavisiti od alata koji se koristi za obijanje, do skill-a igraca.
[/size]
TD-ove sam samo odradio i vise nista  :D
Poslednja Izmena: Decembar 20, 2022, 22:19:06 POSLE PODNE od ɴᴏᴅɪ
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page

Kolko drama ima u 7 grama