SAMP 0.3.8-RC [Obustavljen] - 0.3.7-DL

Započeo Nobody.aMx, Novembar 04, 2017, 14:10:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Obavestenje: Ova verzija vise se ne razvija!

SA-MP 0.3.8 RC

SA-MP 0.3.8 RC3 Client/Server update

Updates:

• Dodat je prvi sistem provere/zastite kod preuzimanja modela/tekstura. Zastita ce vremenom biti unapredjivana sa nadolazecim promenama vezane za 0.3.8 RC verzijama.
  • Sada mozete promeniti lokaciju foldera za kesiranje modela koristeci Tools > Settings u SA:MP server pretrazivacu.
  • Objekti kreirani od modela preuzetih sa servera su sada osllobodjeni iz memorije nakon sto se izbrisu.
  • Dodata kompresija podataka za preuzimanje datoteka. Napomena: Preuzimanje vise hiljada malih datoteka moze i dalje biti sporo.

Verzija SA-MP-a od 0.3.8 će imati prilagoÄ'ene modele na strani servera. Trenutno su podržani prilagoÄ'eni objekti i prilagoÄ'eni skinovi igrača, s viÅ¡e vrsta planiranih za budućnost. Budući da ova značajka ima veliki opseg za neke servere, 0.3.8 se rano smjeÅ¡ta u RC. To daje vlasnicima servera dovoljno vremena za planiranje. Ove nove značajke će potrajati neko vrijeme za formalizaciju, stoga budite strpljivi kod izdavanja.

Iako postoji nekoliko novih sigurnosnih značajki povezanih s prilagoÄ'enim modelima, to joÅ¡ uvijek nije omogućeno u trenutnoj gradnji. Koristite RC verziju samo s osobama kojima vjerujete jer bi moglo doći do nepoznatih sigurnosnih nedostataka u GTA: SA modelima formata.

Kako običajni modeli rade u SA-MP

PrilagoÄ'eni modeli pohranjeni su na SA-MP serveru, obično u mapi "modeli". Kada se igrač poveže, dobit će popis svih modela koji koristi server. Igrači će prema potrebi preuzeti modele i pohraniti ih u CRC u mapi "cache". Svaki serverj na koji se igrač povezuje ima zasebnu predmemoriju. Lokalna predmemorija nalazi se u odjeljku: Dokumenti \ GTA San Andreas Korisničkih datoteka \ SAMP \ predmemorija nakon koje slijedi IP.Port servera.

Za prilagoÄ'ene skinove igrača, igrač će sve preuzeti na početku igre, jer se igra ne može pauzirati za učitavanje kože. Za objekte pričvršćene za player poput pribora, one se moraju preuzeti i na početku. Za svjetske predmete, oni će se preuzeti ovisno o virtualnom svijetu u kojem se nalaze. To znači da je moguće imati prilagoÄ'ene svjetove koje igrač ne bi trebao preuzeti dok ne uÄ'u u virtualni svijet.

Format modela

Oblik kože jednak je normalnom formatu igre. Modeli objekta zahtijevaju sudar koji je pričvršćen na dff, a ovaj sudar mora biti pričvršćen pomoću alata kdff.

Glavni alati za modeliranje GTA: SA napisani su za 3dsmax, iako postoje neki drugi alati dostupni za Blender. Ovdje sam napravio kratki tutorial za izvoznike.

Definiranje prilagoÄ'enih modela u datoteci artconfig.txt

PrilagoÄ'eni modeli trenutačno su definirani u datoteci artconfig.txt servera. AddCharModel linija se koristi za dodavanje novog modela igrača, a AddSimpleModel se koristi za definiranje prilagoÄ'enog objekta, koji uključuje i svjetske objekte i objekte koji će biti priključeni na igrače kao pribor.

quote:
Koža s igračima upotrebljava raspone: 20000 do 30000 (10000 utora)
Objekti koriste negativne ID-ove: -1000 do -30000 (29000 mjesta)
Ostali popravci od 0.3.7

- Sadržaj radara trebao bi se pravilno mjeriti u širokim razlučivostima zaslona.
- Ubacivanje u program PlayerPlaySound s zvučnim ID-om 0 trebalo bi biti ispravljeno.
- Glumci bi se trebali moći ponovno okretati.

Downloads

0.3.8 RC3 Client
SA-MP 0.3.8 RC3 Client Installer

0.3.8 RC3 Server
SA-MP 0.3.8 RC3 Windows Server
SA-MP 0.3.8 RC3 Linux Server

0.3.8 RC2 Client
SA-MP 0.3.8 RC2 Client Installer

0.3.8 RC2 Server
SA-MP 0.3.8 RC2 Windows server

0.3.8 RC1 Client
SA-MP 0.3.8 RC1 Client Installer

0.3.8 RC1 Server
SA-MP 0.3.8 RC1 Windows Server

JA:
Kako dodati skinove?
Lako :)
Dodati .dff i .txd fajlove u /models/ folder, uzivajte :)
Poslednja Izmena: Januar 14, 2018, 02:49:20 PRE PODNE od milfman

Bio je red :D
Tema je sticky i hvala na prevodu.

Lepo od njih, sa ovim se moze dosta toga napraviti vec sam testirao ove custom modele, samo ne treba pozurivati i poceti koristiti ovo dok zvanicno ne izadje iz bete.

Ne shvatite ovo kao uvredu...
Ja sam ovo toliko HYPE-ao na FB znaci 5+ postova imam...I na svakom neka 'pametna osoba' kaze sve vise vuce na MTA sranje necu igrati...

Pa evo neke teze zbog toga:

1) Iskljucivo je na VLASNIKU servera hoce li DODAVATI/REPLACEOVATI skinove/modele.
2) Iskljucivo na VAMA je hocete li igrati na tom serveru.

Ma to Nexy :D , ovo je inace jako bolesna stvar koju cu obavezno isprobati i sada cu nakon odvojenog vremena probati modele :D

Bilo je i vrijeme.

bilo je lijepo dok je trajalo.

Bila bi fora skill arena dodao umesto .txd fajla neki virusni autorun.exe posto ipak skida bilo sta msm (?)
I crkne 5k pc-ova hahha

E ovo ce me vratit u pawno nakon 10000000000000000000000 sekundi xD

aj sine sta sam ja cekao skoro 3 godine jebem ti zeno majku
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci