Dijelovi

Započeo SanelPandzic, Septembar 09, 2017, 11:10:43 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:XFLOW
Detaljan opis problema:ima poso dostavljac auto dijelova i kad ja utovarim delove vucem u mehanicarsku radnju napravio sam label za oto samo to kako da ubacim da se dodavaju delovi primer 25 dijelova po turi i pise trenutno ima 25 dijelova moze biti 1k ja sam trenutno ima delova %d moze biti 1000 dijelova i tu sad pise ima 0 dijelova ja zelim tu posle svake ture da se dodaje po 25 dijelova
Dio skripte:
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

Vjerovatno se ne updateuje ili se uopste ne dodaju djelovi, daj taj label, dio skripte kada se dodaje jos djelova.

Citat: anDro_ poslato Septembar 09, 2017, 13:43:03 POSLE PODNE
Vjerovatno se ne updateuje ili se uopste ne dodaju djelovi, daj taj label, dio skripte kada se dodaje jos djelova.
ja ocu kad zavrsim turu dostavljaca auto delova da se doda 25 delova neznam kako to da napravim evo label
new string[128];
    new ukupnodijelova[500];
    format(string,sizeof(string),""SERVER"Ukupno dijelova %d\n{FFFFFF}dostupno dijelova 1000",ukupnodijelova);
    CreateDynamic3DTextLabel(string, NARANDZASTA, 1942.1379, -2024.4897, 13.554, 30, INVALID_PLAYER_ID, INVALID_VEHICLE_ID, 0, -1, -1, -1, 20.0);

Citat: TiXoR_ poslato Septembar 09, 2017, 14:29:57 POSLE PODNE
http://wiki.sa-mp.com/wiki/Update3DTextLabelText
nerazumes :( ja zelim kad ja zavrsim turu da se dodaju delovi ali neznam to napraviti to ja ocu label je dobar

razumije on nego ne razumijes ti, koristi funkciju Update3DTextLabelText da ti se prikaze koliko ima djelova.. ( http://wiki.sa-mp.com/wiki/Update3DTextLabelText )

eror mi izaso neki evo slika  http://prntscr.com/gj15q4
evo skripta
new string[128];
    new ukupnodijelova[500];
    Update3DTextLabelText(ukupnodijelova, 0xFFFFFFFF, "ukupno dijelova\n{FFFFFF}dostupno dijelova 1000 %d.");
    CreateDynamic3DTextLabel(string, NARANDZASTA, 1942.1379, -2024.4897, 13.554, 30, INVALID_PLAYER_ID, INVALID_VEHICLE_ID, 0, -1, -1, -1, 20.0);

Ne menjas nista kod tog labela, to ostaje... Dodajes update labela tamo gde je zavrsavanje rute posla, recimo ako pokupi checkpoint, ili ako kuca komandu, kako god si napravio, kod tog dela dodas Update3DTextLabelText.

Savet - ako si pocetnik radi sa necim laksim..

Citat: Ch00pY poslato Septembar 09, 2017, 15:11:56 POSLE PODNE
Ne menjas nista kod tog labela, to ostaje... Dodajes update labela tamo gde je zavrsavanje rute posla, recimo ako pokupi checkpoint, ili ako kuca komandu, kako god si napravio, kod tog dela dodas Update3DTextLabelText.

Savet - ako si pocetnik radi sa necim laksim..
uradio sam sto si reko ali izaso mi eror evo ti
C:\Users\Sanel\Desktop\X-FlowZ\X-FlowZ\gamemodes\XFLOW.pwn(41149) : error 035: argument type mismatch (argument 1)

uradio sam sto si reko ali izaso mi eror evo ti
C:\Users\Sanel\Desktop\X-FlowZ\X-FlowZ\gamemodes\XFLOW.pwn(41149) : error 035: argument type mismatch (argument 1)

sry za spam,update sam labele ali opet isto ja dovucem dijelove za auto idalje stoji trenutno ima dijelova 0

Jao....
Postavi pri vrhu skripte negdje                                                 
new ukupnodijelova;

i  kad zavrsis posao na zadnjem tom checkpointu dodas           
ukupnodijelova += 25;

i na tom istom CP stavis da se update label

mislim da je to to :D

Zato sto tu definises tu varijablu, definisi je na vrhu skripte, i mjenjaj je stalno kada se radi tura.
ukupnodijelova+=25; //Doda se 25

ukupnodijelova-=25; //Oduzme se 25