OnPlayerDeath debugovi

Započeo Softic, Jun 23, 2017, 07:53:52 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Skill Arena
Detaljan opis problema:Pa gledajte ovako kako da to objasnim kad se igrac ubije baca mi debugove koji ce biti prikazani na sliici
Dio skripte: KLIK
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): http://imgur.com/a/11JZ8

Nova Kuca Community - Founder , Owner

Niko ?

Nova Kuca Community - Founder , Owner

Array index out of bounds predstavlja prelazak dozvoljenog nivoa u arrayu.

Evo ti primjer: definisao si
new lspdvozila[10];

Sto ti omogucuje 10 vozila, a ti si stvorio 11 na isto.

Sad ja nemam cjeli mod niti znam sto si radio da znam tacno do cega je, provjeri NPR InCP koliko je ogranicen, posto ti uzima ID igraca, ako je max_players onda je u redu.

Prouci: wiki.sa-mp.com/wiki/OnPlayerDeath

Vidiš piše broj 65535.

CitatYou MUST check whether 'killerid' is valid (not INVALID_PLAYER_ID) before using it in an array (or really anywhere), as it will cause the OnPlayerDeath script to crash (not the entire script). This is because INVALID_PLAYER_ID is defined as 65535, and if an array only has 'MAX_PLAYERS' elements, e.g. 500, you're trying to access an index that is above 499, which is out of bounds.

Citat: Slade poslato Jun 23, 2017, 12:10:40 POSLE PODNE
Array index out of bounds predstavlja prelazak dozvoljenog nivoa u arrayu.

Evo ti primjer: definisao si
new lspdvozila[10];

Sto ti omogucuje 10 vozila, a ti si stvorio 11 na isto.

Sad ja nemam cjeli mod niti znam sto si radio da znam tacno do cega je, provjeri NPR InCP koliko je ogranicen, posto ti uzima ID igraca, ako je max_players onda je u redu.
Da je on promasio array compiler bi mu odma pokazao gresku tako da to tvoje otpada. Problem ti je u proveri za killerid. Postavi na pocetak proveru za invalid player id odma ispod OnPlayerDeath. Imao sam ja pre problem sa tim

Ništa, pokušaj dodati odmah na vrh:
if(killerid != INVALID_PLAYER_ID)
{

I nemoj zaboravit na dno dodat jedan bracket.

Ja sa ovim nikad nisam imao problema