RAM memorija

Započeo Stifler ツ, Mart 20, 2017, 14:14:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Imam 4gb rama,i instalirao sam sistem Windows 7 64 bita.Ali kada udjem da vidim koliko imam rama pise 3.25gb.Znaci imam cetiri ploce po 1gb,sve ploce rade testirano na drugom racunaru.Do cega bi moglo biti?

Citat: Martinâ,,¢ poslato Mart 20, 2017, 14:14:24 POSLE PODNE
Imam 4gb rama,i instalirao sam sistem Windows 7 64 bita.Ali kada udjem da vidim koliko imam rama pise 3.25gb.Znaci imam cetiri ploce po 1gb,sve ploce rade testirano na drugom racunaru.Do cega bi moglo biti?

mislis imas 4GB a pise ti usable 3.25GB...
Respect: Harexe,Muma,Depay,Hrustanovic,Tosic,#Rakic,Maxwell,Medo,anDro,Dedic,SlavicBeast,gReeDy.amx,berroni.amx,LoOdak,Kasperzi

GAME OVER

Jesi siguran da je 64 bit?
Kad instaliras 32 bit na 4gb rama pise 3.25 GB

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

Ako imas integrisanu grafiku ona ti koristi rama
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Graficka je zasebna,nije integrisana

Provjeri kako ti je podeseno max memory!
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Citat: LoOdaK poslato Mart 20, 2017, 17:38:24 POSLE PODNE
Provjeri kako ti je podeseno max memory!

Jos kad bih znao... mozes li mi objasniti na PM

Odes ovako

Run --> ukucas "msconfig" --> Ides na tab "Boot" --> Advanced options --> i tamo imas sa desne strane pise "Maximum memory"  to obicno nebude oznaceno -->oznacis i stavis "4096" 4GB --> i onda rr komp ja mislim da bi tako trebalo raditi, ali provjeri mozda ti je tu vec stavljeno na 4GB

Vjv trebaš uraditi remap rama u biosu.Reci mi svoje specf računara ako ništa od ovog gore ne uspije

Citat: MEDO poslato Mart 20, 2017, 18:27:34 POSLE PODNE
Vjv trebaš uraditi remap rama u biosu.Reci mi svoje specf računara ako ništa od ovog gore ne uspije

@MEDO
RAM: 4GB
Graficka: AMD Radeon HD 6450 1GB
Processor:Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz (2 CPUs) 3.0 GHz

@LoOdaK

Tamo mi pise 3328 ali kada promijenim na to tvoje vrati mi se opet na 3328.

Evo sta mi CPUz pokazuje http://prntscr.com/emc3mn

IZVINJAVAM SE NA SPAMU ALI STVARNO MI JE HITNO

@Martinâ,,¢  koja ti je matična ?

@MEDO http://prntscr.com/emc4y5

Takodjer mi na CPUz ucitava 4 slota rama po 1gb.Ako razumijes