15. Obljetnica vojno-redarstvene akcije 'Oluja

Započeo SlicK, Avgust 04, 2010, 23:22:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


nastoe

Evo ako se slazete lockat cu temu nebi htio da dode do svade ili OFF topica i bana pa eto opet kazem ko hoce citati neka cita tko nece neka ne cita

Correlli

Citat: Trmka poslato Avgust 04, 2010, 23:45:55 POSLE PODNE
Gledajte ljudi, vi sad slavite taj dan u Hrvatskoj, a sta je sa vise od 100.000 Hrvatskih Srba koji su izbegli na isti datum 95. godine ? Gde su sad oni, vecina mrtvo. A oni koji su preziveli snalaze se kako znaju i umeju. Ja u mom gradu znam dosta ljudi koji su izbegli iz Knina,Gline i jos dosta gradova. Njihova prica uopste nije laka. Sto vise stare to se vise osvrcu na te godine. I nije mi lako gledati vas kako slavite i gledati druge kako pate zbog protera iz Hrvatske.
Hvala.

Nisu im Hrvati ništa krivi.. što su uopće počinjali agresiju? Onaj tko je želio živjeti u Republici Hrvatskoj on je to i radio na normalan način, a onaj tko je želio napraviti takozvanu "veliku" Srbiju je išao u rat i pravio agresiju. Svi samo spominju protjerane Srbe iz RH, a kao što je Dude rekao - nitko ne gleda na Hrvate protjerane sa njihove srednjovjekovne zemlje kao što su Bosna, Hercegovina, Boka kotorska, Srijem, Bačka i ostali krajevi koji su pripadali Hrvatskoj državi u vremenu narodnih vladara. I sad se zapitaj da li je svim tim Hrvatima lako bez svoje rodne grude? Vjeruj da nije. I ne samo Hrvatima, nego svim ostalim - i Bošnjacima i Srbima i ostalim narodima za vrijeme rata.
Moj djed je imao susjeda muslimana dok je još bio živ i dok je živio u Bosni i svaki dan su jedan drugome išli na kavu, a kad je rat počeo taj mu je isti čovjek zapalio kuću.. I ja zbog njega ne mrzim muslimane-Bošnjake, nego ih volim kao Hrvate. U svakom narodu ima govana, i zato nemojte suditi narod zbog jednog ili par ljudi.

Hrvatski Srbi su imali šansu da normalno žive, i čak ih se je pozivalo da ostanu, da ne napuštaju domove ali su ipak izbjegli u Srbiju. Pljačkanje srpskih domova i ubijanje civila je bilo od strane Hrvatske Vojske, to ne negiram jer uvijek se takve stvari dešavaju, ali ne znam baš zašto neki krive Gotovinu za to kad za to nema nikakvih dokaza.. Sud mu još nije dokazao krivnju, i vjerujem da mu je i neće jer vjerujem da nije kriv.

Naravno da im nije lako gledati kako Hrvati slave dan na kojeg su oslobodili svoju domovinu od agresora i teških zločinaca jer su htjeli "veliku" Srbiju na prostoru gdje srpska ruka nikada nije vladala. Srbi na tlu RH i BiH ne postoje baš dugo, maksimum 200 godina, jer onda se još nisu izjašnjavali kao Srbi, nego su bili Vlasi a poslije su se polako asimilirali. To je povijesna istina i sa time ne namjeravam nikoga uvrijediti.

Ja sam nacionalist lahkog oblika, znači domoljub i za mene ovaj dan nije [cenzura] ili "udružena zločinačka organizacija" kao Å¡to tvrde Tadić i HaÅ¡ko tuÄ'iteljstvo Å¡to je po mome miÅ¡ljenju i onako korumpirano do bola. Vjerujem u nedužnost Gotovine, a to će se joÅ¡ dokazati. Sud nema nikakvih dokaza a i Tadić samo sere kad govori da nebi bilo dobro da se Gotovina oslobodi.. pa zaÅ¡to? Zato jer je spasio Hrvatsku u ona vremena i naravno da je obrana domovine jedan veliki zločin za ljude kao Å¡to je on..

Neda mi se tražiti link, ali tko želi neka pogledaj na YT komentar Zlatka Suca o Anti Gotovini i Oluji. I ako ne znate tko je Zlatko Sudac, onda prvo pročitajte o njemu na Wikipediji.
Poslednja Izmena: Avgust 05, 2010, 13:35:21 POSLE PODNE od Don Correlli