New Dawn ( HG l DD/DM l BaseJump l Stunt )

Započeo NewDawn, Decembar 20, 2016, 15:55:16 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

IP Adresa: server.dawn-tdm.com:7777
Web: dawn-tdm.com

Å to je to New Dawn?

New Dawn je jedan od najstarijih servera na SA:MP sceni i jedinstven server po broju modova koje posjeduje na sebi. Trenutno, na New Dawn posjeduje 7 modova od kojih su 2 potpuni unikat na SA:MP sceni:

  • BaseJump
  • BioHazard
  • Race DM
  • Derby
  • Easy DM
  • Hunger Games
  • Stunt/Freerooam

Detaljniji opisi svakog moda!

BaseJump

Na početku mape se nalazite na velikoj visini sa padobranom. Cilj je skočiti i riješiti sve prepreke koje vam se nalaze na putu kako biste došli do dna i prvi pokupili MiniGun te sa njime eliminisali ostale protivnike.

Race DM

Race DM je najteži oblik DMa na New Dawnu. Na početku se nalazite u autu te prelazeći prepreke vaÅ¡im autom sa odreÄ'enom dozom skilla, dolazite do Huntera sa kojim je cilj eliminisati ostale protivnike. Naravno, imate jedan pokuÅ¡aj na svakoj mapi. Dolazeći do kraja dobivate 550$ i na vaÅ¡oj statistici se zapisiva jedan Hunter viÅ¡e.

BioHazard

BioHazard je mod nastao na popularnoj igrici Resident Evil. Možete biti ili zombi ili običan čovjek. Cilj je preživjeti i eliminisati ostale.

Derby

Derby je jedan od najstarijih modova na New Dawnu. Igrači se nalaze na veoma uskim prolazima uz vodu, cilj je oboriti sve protivnike koji se nalaze u svojim autima. Pobjednik osvaja 250$ po rundi.

Easy DM

Easy DM je lakÅ¡a varijanta Race DM. Kao i Race DM, zahtjeva dosta igranja kako bi se naučili skillovi sa automobilom, pogotovo u zraku. Cilj je doći do Huntera i poraziti ostale protivnike. Ako doÄ'ete do Huntera, osvajate 550$ i 1 hunter viÅ¡e na vaÅ¡oj osobnoj statistici.



Hunger Games

Hunger Games je mod nastao kao referenca na istoimenu knjigu i film. Cilj je preživjeti i poraziti ostale protivnike. Na mapi se nalazi dosta skrivenih mjesta gdje možete pronaći oružja, hranu ili vodu. Osoba koja uzastopno više puta porazi ostale protivnike postaje GOD te njegovo ime bude na vrhu, bez obzira koji mod igrate.

Stunt/Freerooam

Slobodna mapa, možete komandama uzeti bilo koje auto i uživati u raznim stuntovima koji se nalaze diljem mape. TakoÄ'er, možete naići na različite poklone. Svakih 10 minuta se pojavljuje na mapi jedan poklon kojega morate pronaći i pokupiti. Nagrade mogu biti od VIPa do većeg scorea i novca.

Clanovi i Clan Warovi

Jedan od najzanimljivijih stvari jeste ta Å¡to možete pronaći različite clanove za različite modove. Najčešće su to clanovi za DM i DD mod. Kao član Clana imate vlastiti chat, takoÄ'er možete učestvovati u turnirima za clanove i osvojiti različite nagrade ili jednostavno izazvati drugi clan na duel. U duelima, igrate 6 mapa ( 3 bira jedan clan, 3 drugi ). Svaka mapa se igra po 3 puta. Clan koji skupi viÅ¡e pobjeda, nosi pobjedu u Clan Waru. Clanovi imaju svoje ljestvice, a kako biste se popeli do vrha te ljestvice, potrebno je da vaÅ¡ clan ima najviÅ¡e bodova ( bodovi se skupljaju po broju bodova vaÅ¡ih igrača zbrojenih u jedno i po osvojenim Clan Warovima ).

Eventi

Svaki mjesec se održavaju mnogobrojni eventi koji ovaj server čine mnogo interesantnijim. Trenutno su u toku Christmas Eventi koji vam omogućuju da kroz različite mape pokupite različite nagrade. Tu su i Clan War Eventi koji omogućuju vama, kao članu Clana da pokažete svoj skill protiv drugih igrača i osvojite razne nagrade kao i titulu najboljega. TakoÄ'er, uskoro se organiziraju i Quiz eventi gdje možete pokazati svoje znanje općenito kao i znanje o samome serveru. Sve to organizira Event Team koji za cilj ima svaki mjesec organizirati nove UNIKATNE EVENTE! Eventi uvijek za sobom nose mnoÅ¡tvo iznenaÄ'enja i zabave.

Kako započeti igrati?

Potrebno je da u vaÅ¡em SA:MP klijentu ukucate naÅ¡u IP adresu server.dawn-tdm.com:7777 i uÄ'ete na server. Ulaskom na server, rjeÅ¡avate jednostavnu registraciju te vam se pojavljiva sljedeći ekran:


Tu možete izabrati mod koji želite igrati i igra može započeti! Da biste promjenili mod koristite komandu /menu.

Ostale opcije koje server nudi!


  • VaÅ¡ zaraÄ'eni novac igranjem možete troÅ¡iti koristeći opciju /shop. Možete kupiti novu mapu, skin, promjenu imena i sl.
  • Jeftin VIP. Svi VIP korisnici imaju dodatan /shop, mogu kupiti dnevno 1 mapu besplatno i uzeti 3 campera besplatno ( ako ostanete sami, camper koÅ¡ta 500$ kako biste zavrÅ¡ili mapu do kraja ). TakoÄ'er, imate opciju da puÅ¡tate muziku koju vi želite a koju mora sluÅ¡ati čitav server.
  • Svaka osoba može kreirati vlastitu mapu i preko UCPa je poslati adminima. Ukoliko mapa zadovoljava sve uvjete, biti će dodana na server.
  • Kako vas drugi igrači nebi ometali, možete promjeniti svijet igranja koristeći komandu /setworld
  • New Dawn ima veoma profesionalnu administraciju. Dva administratora su bili developeri za SA:MP klijent i sudjelovali su na pravljenju novih objekata za nove verzije SA:MPa
  • I mnogo drugih stvari...



Trailer na kojem možete vidjeti ukratko sve modove...

Poslednja Izmena: Decembar 20, 2016, 15:57:32 POSLE PODNE od NewDawn

Neke od mapa, ovde ću dodavati stalno neke mape kako biste vidjeli kako sve to izgleda:


Poslednja Izmena: Decembar 20, 2016, 15:56:58 POSLE PODNE od NewDawn


Citat: Dᴇᴘᴀʏâ,,¢ poslato Decembar 20, 2016, 15:56:15 POSLE PODNE
Odlican opis servera, posetit cu vas ;D

Hvala. Nećeš se pokajat. Sve što treba je malo da nabiješ skilla igrajući i veoma brzo možeš ući u clanove i osjetiti pravu moć servera. Ako trebaš kakvu pomoć, slobodno možeš pisati ovde :)






Hvala svima. Evo još jedna mapa samo za vas. Malo teža :D