Shadowfield Roleplay | www.shadowfield.info | OPEN: 30.9.2016.g - 21:00h

Započeo VENDETTAâ„¢, Septembar 29, 2016, 23:08:00 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.


Naš službeni trejler




Server IP: samp.shadowfield.info:8531
Forum: www.shadowfield.info
Facebook Stranica: https://www.facebook.com/ShadowfieldRolePlay/
Vlasnici: Farkias, KuNNa, SANTOS
Suvlasnik: Benjo
Skripter:Farkias
Maperi: Adnan, Džiba


Poštovani forumaši/igraci koji igraju SA:MP i oni koji ce to tek zaigrati na Shadowfieldu, želim da predstavim mod koji se radi vec duže vrijeme i koji se uskoro priprema za otvorenje koje je 30.9.2016. godine u 21:00h (petak). Na modu je radio Farkias ( Faris Hadžic ) koji je jedan od poznatih skriptera na Balkanu, i jedan od osnivaca ove zajednice. Uporedo sa njim vlasnici su KuNNa(dobro poznati skripter i mapper ovdje na Balkan SAMP) te i dizajner ove zajednice (SANTOS) Adel Husic i da napomenem da je Owner tim ove zajednice 18+, što znaci da djelujemo malo ozbiljnije i trudimo se da sa svojom unikatnošcu dovedemo Roleplay na visok nivo. Shadowfield zajednica je osnovana krajem 2014. godine, ali se nakon pola godine rada zatvorila, te je starija verzija moda objavljena ovdje na forumu, podjelio je Farkias sa clanovima Balkan SAMP foruma. Od te verzije moda, mnogi znaju kako izgleda i koliko je dobra i unikatna ova verzija koju cu nešto poslije opisati je 5 puta nadogradenija, apdejtovana i optimizirana skripta, što znaci da ova zajednica nisu kao sve ostale koje se malo pale - malo gase. Ova zajednica ce da traje vjerujte mi :)
To bi bilo to Å¡to se uvoda tice prelazimo na mod.



U slijedecim crtama cu vam pokazati kakav je to mod njegove karakteristike te kakve sisteme ima i mape, uopce kakva je unikatnost na dijelu našega skriptera.



Karakteristike moda
- Jedinstveni sistemi: Kuce, stanovi, firme, vikendice, garaža, vehicle/bike/boat/heli/plane ownerships, eventi, race eventi, ruksak, teritorije, zeder, licna karta, war, bombe
- Proces komandi: zcmd
- Object Streamer: streamer plugin
- Spremanje i cuvanje podataka: yini



UVOD/Registracija

Uvod u sami Roleplay, u sami server omogucuje vam sistem registracije koji je vas uvodi u server i time postajete igrac Shadowfield servera. Želim Vam reci da je poželjno imati i forum account/racun jer je ovo zajednica koja preferira da sve što je u toku na serveru, možete pogledati i na forumu ako tog trena niste u mogucnosti na serveru da budete. Sistem registracije je jednostavan, nekoliko koraka i na serveru ste, cuvanje vaših podataka je na visokom nivou tako da je vrlo malo moguce da zagubite svoj racun na serveru, te da pravite novi, sve je povezano sa vašim racunima, email-ovima tako da uvijek možete restartovati lozinku kako bih pristupili svom racunu na serveru. Za detaljnije videnje pogledajte našu prezentaciju 'Registracija sistem' te vidite kako se to registruje na naš server jer vam ovdje necu sve otkrivati :D



Pocetni spawn - Lokacija Marina



IMOVINA

Imovina se smatra jednom od najbitnijih stvari na serveru. Naime ovaj sistem imovine je na našem serveru jednostavan, nije komplikovan te je jako jako napredan, možete svašta raditi kada imate jedno od ovih imovina. Na serveru možete imati od nepokretne imovine Kucu, Stan, Vikendicu, Garažu te razne Biznise kojih ima preko 50.

Sistem kuce je kao što sam rekao jednostavan, lagan za koristit ali i veoma napredan, od sada u kucu možete spremati bilo šta što se tice droge, oružja, novca, materijala. U Los Santosu gdje i biva radnja ovog servera, možete naci mnoštvo kuca od male, srednje, velike kuce te i vile koje su u elitnim dijelovima Los Santosa. Svaka od kuca ima adresu, te preko GPS sistema možete naci bilo koju kucu ako znate njezin ID, možete je takoder i nadograditi tako što cete mijenjati interijere i izgled kuce iznutra.

Stanovi sistem su veoma lagani takoder a to je privremeni smještaj dok ne nadete kucu, u stanove kao što i u kuce možete spremati svakakve stvari. Stanovi su svuda u LS i dostupni su po odredenoj cijeni kupit, svaki izgled i interijer stana se dodatno naplacuje pri kupovini.

Vikendice sistem su kao i kuce ali malo manjih dimenzija, smješteni su u okolici LSa u omanjim selima, nema se oko njih puno pricat. Unikatan sistem i vrlo lagan.

Garaža sistem to je sistem garaža vec viden na Shadowfield serveru. Naime kupovinom garaža imate mogucnost da parkirate automobil u svoju garažu te i da ga sredujete unutra, mnogo unikatan sistem takoder garaža ima svuda u LS gdje je to i dostupno i možete ih kupiti u centru Los Santosa, blizu nebodera ili policijske postaje.

Biznisi, kao i vecina igraca nastoji ka tome da ima svoju firmu, ili neki privatni biznis, na Shadowfield serveru imate mogucnosti imati 1 biznis ali u 50 vrsta kao Å¡to je GunShop, Sex shop, Market, Benz shop itd. Imate mogucnost zaraditi ogromne novce ako imate neki biznis koji je u sklopu poslova na serveru. Primjer imate posao Elektricar, ujedno taj posao ima i firmu kao i svaki posao zasebno, 70% prihoda ide vama, dok 30% firmi. Takoder svojoj firmi imate mogucnost mjenjati ime, svaka firma ima svoj ID tako da je lahko naci na GPS ako neko prodaje.


Pokretna imovina

Na Shadowfield serveru možete imati 3. vozila, motor, bike, heli te plovilo. Svaka od ove pokretne imovine ima svoje salone svuda u LS, gdje ih možete kupiti po povoljnoj cijeni. Svaka od njih ima svoje komande kojim možete upravljati.

Sistem kupovine vozila/automobila do sada neviÄ'en, jedan od unikata servera :)




Poslovi
Svaki od ovih poslova ima mogucnost i zarade za vas igrace, dakle svaki posao ima svoj biznis preko kojeg može vlasnik odredene firme zaraditi prihod za život u Los Santosu. Svaki posao ima odreden level tako da bih radili neki najbolji posao, morat cete malo više vremena provesti na Shadowfieldu kako bih to i radili. Svaki poslovi su razliciti i tako da svaki posao ima svoju drugaciju zaradu, malo manji poslovi manja zarada - malo veci poslovi veca zarada i tako. Svakim apdejtom servera ce se dodavati neki poslovi a neki ukidati na zahtjev igraca.


Organizacije/Mafije/Bande Shadowfield'a

Organizacije/Mafije/Bande na serveru postoje. Ukoliko želite da budete policajac, mafijaš, bandit ili lovac na glave, tu su odredjene organizacije/mafije/bande. U našem gradu ima osam organizacija/mafija/bandi. Za svaku organizaciju/mafiju/bandu vam treba odredjeno iskustvo.

       
  • Organizacije
    - Los Santos Police Department
    - Los Santos Novinari
    - Hitman Agency



       
  • Bande/Mafije
    - Grove Street Family
    - Ballas Family
    - La Cocaina
    - Yakuza
    - La Cosa Nostra



Sistemi

Zeder sistem je sistem unikatan, do sada nisam vidio baš takav kakav je na našem serveru. Uredno ga je izdradio naš skripter, sistem je veoma lako koristiti. U navedenom videu pogledajte zašto zeder sistem služi i kako se ugraduje :D


Sistem WARa je kao i na prošlom modu a to je da mafije bande mogu da "ratuju" izmedu sebe na 7 lokacija, mogu u medusobnom dogovoru da odaberu lokaciju te da pozovu admina da im pokrene war. Rezultat se mjeri textdrawu tako da je uvijek prisutan zbir poena u waru.


Sistem ruksaka je isto kao i na prošlom modu, njega možete kupit te u njega stavljati sve ono što kupite na trafici legalno ali i ono što kupite negdje ilegealno a znamo pod tim šta se podrazumjeva :D


Sistem GPSa, kupovinom GPSa možete da vidite malo sve bitne lokacije servera. GPS ima tri vrste, necu vam otkrivati koje vrste a to možete provjeriti na serveru kada odete u ATstore koji se nalazi kod Skate Parka da kupite isti GPS. GPSom možete takoder da unesete ID nepokretne imovine iznad vozila pokazat ce vam se strelica koja vas vodi do odredene lokacije kao i na mapi "crvena kockica" koja vam oznacava tacnu lokaciju na mapi. Takoder sa desne strane imate koliko metara/kilometara imate do te odredene lokacije, sve je u textdraw-ovima.


U nastavku opisa možete vidjeti i ostale slike, tj. mape našeg servera, jer kad bih zasebno za svako pisao opis ne bih mogao ni stati :D , tako da ništa vam ne preostaje nego da nas posjetite na open serveru koji je SUTRA u 21h.



OSTALE BITNIJE LOKACIJE/SLIKE/MAPE SA SERVERA!


Zeder salon


Salon Plovila




Los Santos Police Department




Los Santos Gradilište




Pizza Hut




Osnovna Å¡kola




Los Santos Pizzeria



Autoškola




Lidl




LS Caffe




Bike Salon




Lotto LS




Motor Salon




Opština



Nacionalni Park Los Santos




Srednja Å kola




Kolodvor




Caffe na vodi ( Marina )




Interijer SF Banke


Interijer SF Banke (Drugi ugao)



Auto Salon




Granični prelaz Los Santos - Las Venturas




Gradilište Los Santos




Granični prelaz Los Santos - San Fierro




Interijer Auto Salona




Los Santos Biro za zapošljavanje




Fotostudio ( Slikanje za ličnu kartu )




Fakultet




AtStore




Supermarket "Billa"




Salon letjelica ( Aerodrom )




Los Santos Banka




Los Santos BURG





To bih bilo to što se tiče opisa našeg servera, opisao sam što se opisati moglo a i mnogo toga ima što sam ostavio na vama vidite te da nas posjetite u Petak(Sutra) 30.9.2016 u 21:00h. Lijep pozdrav i nadam se da ćete nas podržati. Trudmo se. Živjeli !


CENTURION OGC |  www.centurion-ogc.info




Lijepo sve, neke mape su objavljene na forumu ali za to su i objavljene, da se koriste. :)

Sretno vam na openu takoÄ'er ću vas i posjetiti. :)

Citat: [F] Muma poslato Septembar 30, 2016, 00:28:06 PRE PODNE
Lijepo sve, neke mape su objavljene na forumu ali za to su i objavljene, da se koriste. :)

Sretno vam na openu takoÄ'er ću vas i posjetiti. :)
Hvala puno, bit će nam zadovoljstvo :)
CENTURION OGC |  www.centurion-ogc.info


Open je za nesto vise od sat ipo vremena tako da vidimo se na serveru. TakoÄ'er moram napomenuti ovdje da je u tijeku prijave za marketing i mapping team.

www.shadowfield.info
CENTURION OGC |  www.centurion-ogc.info




Citat: á"•á™"á'ªá"°á™¢á—¢á¯á"°á'•â,,¢ ãƒ,, poslato Septembar 30, 2016, 20:22:13 POSLE PODNE
Citat: Kunnaâ,,¢ poslato Septembar 30, 2016, 20:14:47 POSLE PODNE
Posjetite nas veceras u 21:00 ocekujemo vas
IP: samp.shadowfield.info:8531
Ts3: ts3.shadowfield.info:4224
Forum: www.shadowfield.info
Dolazim na open. Srecno sa serverommm :)
Hvala jaro drago mi je da ti se sviÄ'a, naÅ¡ forum nakon open-a broji svakim danom po 40ak članova aktivnih.. Server je tu negdje 30 40, radimo trudimo se da uspijemo da guramo i da zadovoljimo svakog člana gostoprimljivošću i ljubaznosću :)

www.shadowfield.info
Server IP: 87.98.176.242:8531
CENTURION OGC |  www.centurion-ogc.info