Trebam li ici u teretanu?

Započeo anderson87, Septembar 02, 2016, 23:06:28 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Pa evo ljudi nisam imao drugog nacina pa da pitam za savjet kod vas.Izgledam jako mrsavo nikad se nisam bavio streetwork-outom niti sam isao u teretanu ali jesam jedno vrijeme trenirao fudbal ali to sad nije bitno.I hrana mi nije nesto od ruke zelim da puno jedem ali za cas se osjecam da sam sit tj ne mogu da jedem.Pa ljudi da vas pitam da li bi ja dobio ista na tezini da li bi dobio masu i ostalo kada bi krenuo u teretanu?Ako bi krenut cu u teretanu jer izgledam kao da imam 20es kila sa krevetom niti me cure oce nit koji vrag pa et pisi te dole u komentar vasa misljenja  :D
• G A M E M O D E •
• F I L T E R S C R I P T •
• T U T O R I A L •

Citat
You are what you believe yoursefl to be.

5 obroka dnevno + sto vise medjuobroka
Prehrana: riba (tuna, pastrmka, som, saran :D), grah, mahune, grasak (u principu sve kuvano, sve iz domace kuhinje i sve kasikom), crveno meso, bijelo meso (sve osim zelenog)
Dosta mlijeka, kikirikija i svega sto ima dobre nutritivne vrijednosti, nemoj gledati na kalorije nikada, pogotovo ako imas problme sto se zasitis prebrzo. Evo ti i tabela hrane ispod, samo na proteine u hrani gledaj :D

http://www.vjezbaj.com/kalorijska-tablica/

A sto se treninga tice pocni sa obicnim SKLEKOVIMA, CUCNJEVIMA I TRBUSNJACIMA. Uradis svaki dan po 100 svega, rasparcaj sebi kako tebi odgovara. Trci u parku, u intervalima naravno puna snaga - lagano - brzo - lagano - puna snaga... itd kako tebi vec odgovara. Upisi neki sport, borilacka vjestina nikad nije na odmet, a kada malo u fazon udjes mozes i u teretanu lagano.

+ dosta volje, dosta H20, dosta dobre muzike, slusalice bilo kakve, dosta ustajanja rano i naravno dosta lijeganja kasno, sve odlike pravog sportiste  ;D

Neka je sa srecom buraz, ja nisam nikakav profesionalac, polu-profesionalac i slicno, amater samo :)
Poslednja Izmena: Septembar 02, 2016, 23:19:27 POSLE PODNE od TheToretto
KOPAJ KRIPTOVALUTU TELEFONOM! >>> SAZNAJ VIŠE <<<
POČNI RADITI KAO PREDAVAČ ENGLESKOG JEZIKA! >>> SAZNAJ VIŠE <<<

Citat: TheToretto poslato Septembar 02, 2016, 23:17:46 POSLE PODNE
Prehrana: riba (tuna, pastrmka, som, saran :D), grah, mahune, grasak (u principu sve kuvano, sve iz domace kuhinje i sve kasikom), crveno meso
Dosta mlijeka, kikirikija i svega sto ima dobre nutritivne vrijednosti, nemoj gledati na kalorije nikada, pogotovo ako imas problme sto se zasitis prebrzo. Evo ti i tabela hrane ispod, samo na proteine u hrani gledaj :D

A sto se treninga tice pocni sa obicnim SKLEKOVIMA, CUCNJEVIMA I TRBUSNJACIMA. Uradis svaki dan po 100 svega, rasparcaj sebi kako tebi odgovara. Trci u parku, u intervalima naravno puna snaga - lagano - brzo - lagano - puna snaga... itd kako tebi vec odgovara Upisi neki sport, borilacka vjestina nikad nije na odmet

Neka je sa srecom buraz, ja nisam nikakav profesionalac, polu-profesionalac i slicno, amater samo :)
Hvala buraz a ne trebam u teretanu?  :D
• G A M E M O D E •
• T U T O R I A L •

Citat

Citat: ᕼᖇá'Œá"•Tá—©á'ŽOᐯIá'• poslato Septembar 02, 2016, 23:19:16 POSLE PODNE
Prehrana: riba (tuna, pastrmka, som, saran :D), grah, mahune, grasak (u principu sve kuvano, sve iz domace kuhinje i sve kasikom), crveno meso

A sto se treninga tice pocni sa obicnim SKLEKOVIMA, CUCNJEVIMA I TRBUSNJACIMA. Uradis svaki dan po 100 svega, rasparcaj sebi kako tebi odgovara. Trci u parku, u intervalima naravno puna snaga - lagano - brzo - lagano - puna snaga... itd kako tebi vec odgovara Upisi neki sport, borilacka vjestina nikad nije na odmet

Hvala buraz a ne trebam u teretanu?  :D

To ti znas :D, samo kazem ti udji malo u stos prvo, pa onda kreni u teretanu. Vidi jos ako imas drustva nekog da hoce da ide to bi ti bilo super :)

To ti znas :D, samo kazem ti udji malo u stos prvo, pa onda kreni u teretanu. Vidi jos ako imas drustva nekog da hoce da ide to bi ti bilo super :)
Imam par drugova  :D
• G A M E M O D E •
• T U T O R I A L •

Citat

Da, naravno da treba da ides i ja sam isao par meseci dok sam se spremao za Vojnu Akademiju. Pored toga sto ces dobiti misicnu masu naucices dosta korisnih stvari koje ce ti sluziti mozda negde u zivotu....
Ako vec planiras da krenes nemoj odmah k'o sivonja da navalis na tegove i da dizes po 30+kg nego prvo po 5kg recimo moze i od 2.5kg nije nikakva sramota pa vremenom povecavaj tezinu... Takodje pre polaska u teretanu na par dana spremaj sebe, radi sklekove, cucnjeve(znas li kako se rade pravilno cucnjevi? :) ), trbusnjake i zgibove po mogucnost. Ovo sto ces raditi pre polaska u teretanu dobro je za "upalu" misica to jest' prvih par dana manja ce ti biti upala. Svakako program treniranja mozes da vidis sa instruktorom ili sa nekom strucnom osobom za takve stvari. Sto se tice ishrane, pre treninga jedi nesto laganije kao sto su zitarice ili voce neko a po zavrsetku udri po mesu ili nesto sto je kuvano da bi povratio izgubljene kalorije u teretani.
I naravno nemoj na pocetku da umislis da ces se "uraditi" za mesec dana... Bajo moj treba da prodje hiljade i hiljade sklekova... xD Naravno da ces primetiti razliku sto u snazi tako i fizicki. Srecno i samo cepaj! Ja kada zavrsim sa poslom za koji dan vracam se ponovi u teretanu...

I jos nesto bitno! NIKAKO nemoj koristiti proteine i slicna "pomagala" to ti moze pomoci privremeno... Kada prestanes malo da treniras izduvaces se k'o balon....

Citat: MegatroNâ,,¢ poslato Septembar 02, 2016, 23:39:46 POSLE PODNE
Da, naravno da treba da ides i ja sam isao par meseci dok sam se spremao za Vojnu Akademiju. Pored toga sto ces dobiti misicnu masu naucices dosta korisnih stvari koje ce ti sluziti mozda negde u zivotu....
Ako vec planiras da krenes nemoj odmah k'o sivonja da navalis na tegove i da dizes po 30+kg nego prvo po 5kg recimo moze i od 2.5kg nije nikakva sramota pa vremenom povecavaj tezinu... Takodje pre polaska u teretanu na par dana spremaj sebe, radi sklekove, cucnjeve(znas li kako se rade pravilno cucnjevi? :) ), trbusnjake i zgibove po mogucnost. Ovo sto ces raditi pre polaska u teretanu dobro je za "upalu" misica to jest' prvih par dana manja ce ti biti upala. Svakako program treniranja mozes da vidis sa instruktorom ili sa nekom strucnom osobom za takve stvari. Sto se tice ishrane, pre treninga jedi nesto laganije kao sto su zitarice ili voce neko a po zavrsetku udri po mesu ili nesto sto je kuvano da bi povratio izgubljene kalorije u teretani.
I naravno nemoj na pocetku da umislis da ces se "uraditi" za mesec dana... Bajo moj treba da prodje hiljade i hiljade sklekova... xD Naravno da ces primetiti razliku sto u snazi tako i fizicki. Srecno i samo cepaj! Ja kada zavrsim sa poslom za koji dan vracam se ponovi u teretanu...

I jos nesto bitno! NIKAKO nemoj koristiti proteine i slicna "pomagala" to ti moze pomoci privremeno... Kada prestanes malo da treniras izduvaces se k'o balon....
Hvala brate evo maloprije sam uradio 50 trbusnjaka 50(nezz jel pravilno sklekova) i 50 cucnjeva poceo sam da se tresem ko sivonja jel to vec neki znak da treba da nastavim
• G A M E M O D E •
• T U T O R I A L •

Citat

Citat: MegatroNâ,,¢ poslato Septembar 02, 2016, 23:39:46 POSLE PODNE

Poslije prestanka koristenja wheya se ne mozes izduvati kao balon :D.

@ᕼᖇá'Œá"•Tá—©á'ŽOᐯIá'• Ne moze nista na silu, polako i kasno je vec, ne postaje se sportista preko noci :D

Citat: ᕼᖇá'Œá"•Tá—©á'ŽOᐯIá'• poslato Septembar 03, 2016, 00:06:17 PRE PODNE
Hvala brate evo maloprije sam uradio 50 trbusnjaka 50(nezz jel pravilno sklekova) i 50 cucnjeva poceo sam da se tresem ko sivonja jel to vec neki znak da treba da nastavim
Uradi i 5 sklekova, cucnjeva i trbusnjaka ali trudi se da budu pravilno odradjeni. To ce ti i malo iskusniji reci u teretani ili instruktor. Ti mozes uraditi i 100 sklekova ali ako nisu "pravilno" odradjeni neces primetiti nikakav efekat. Stoga, trudi se da radis manje ponavljanja ali da bude efektivno.

L3o

*

Ljepo je sto su ti se ovi momci ponudili u pomoc ali nesviÄ'aju mi se njihovi predlogi.

Iskreno prije mjesec-dva sam se isto upitao dali da pocnem da vježbam,imam 16 godina sto da ne probam? Poceo sam odma ono utezi ovo ono dok sam hranu bio totalno zaboravio,Samo sam trenirao te nakraju od toga nista nije bilo jer nisam imao motivaciju,to je svega bilo 2tjedna i adio.Od sada pratim jedan youtube channel  "Tomislav Zovko".Te ga pitam uvijek za neki savjet,uvijek mi odgovori.Sada imam 63kg sa 174cm sto je po meni low za lika od 16god :D
retired

Prehrana: riba (tuna, pastrmka, som, saran :D), grah, mahune, grasak (u principu sve kuvano, sve iz domace kuhinje i sve kasikom), crveno meso, bijelo meso (sve osim zelenog)

A sto se treninga tice pocni sa obicnim SKLEKOVIMA, CUCNJEVIMA I TRBUSNJACIMA. Uradis svaki dan po 100 svega, rasparcaj sebi kako tebi odgovara. Trci u parku, u intervalima naravno puna snaga - lagano - brzo - lagano - puna snaga... itd kako tebi vec odgovara. Upisi neki sport, borilacka vjestina nikad nije na odmet, a kada malo u fazon udjes mozes i u teretanu lagano.

+ dosta volje, dosta H20, dosta dobre muzike, slusalice bilo kakve, dosta ustajanja rano i naravno dosta lijeganja kasno, sve odlike pravog sportiste  ;D

Ovo sto si ti naveo je ishrana recimo jednog bodibildera... Ovo je jako skupo i ovako moze mozda dan-dva da se hrani. Ako raspolaze vecim budzetom, onda povlacim ovo sto sam napisao. To je samo cinjenica, tesko je pridrzavati se odredjenog plana i programa ishrane a da pritom nemas novca.

OT: Koliko si visok i tezak? Da li imas brz metabolizam?
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

SCITEC WHEY PROTEIN 100% PROFESSIONAL 920g kupi sebi ovo razvices se za 1 mjesec 

My PC:
# Procesor: AMD FX-8350 (8 x 4,0 GHz)
# Matična ploča: Asus M5A78M-M LX3
# Memorija: Kingston Fury 8 GB 1600 MHz
# Hard disk: Seagate / WD 500 GB
# Grafička kartica: GTX750-Ti 2 GB GDDR5
# Windows 8.1 64-Bit

Kupi whey proteine,i pravac teretana ako imas novca uzmi instruktora ako ne gledaj od drugih i samo motaj videces ogromnu razliku..Ja proklinjem dan sto sam kasno krenuo u teretanu sa 16 god tako da ti je ne bitno koliko imas godina

Citat: ᕼᖇá'Œá"•Tá—©á'ŽOᐯIá'• poslato Septembar 02, 2016, 23:06:28 POSLE PODNE
Pa evo ljudi nisam imao drugog nacina pa da pitam za savjet kod vas.Izgledam jako mrsavo nikad se nisam bavio streetwork-outom niti sam isao u teretanu ali jesam jedno vrijeme trenirao fudbal ali to sad nije bitno.I hrana mi nije nesto od ruke zelim da puno jedem ali za cas se osjecam da sam sit tj ne mogu da jedem.Pa ljudi da vas pitam da li bi ja dobio ista na tezini da li bi dobio masu i ostalo kada bi krenuo u teretanu?Ako bi krenut cu u teretanu jer izgledam kao da imam 20es kila sa krevetom niti me cure oce nit koji vrag pa et pisi te dole u komentar vasa misljenja  :D
Odma da ti kazem nije da te provociram ili nesto.. Na fb sam video da imas 14,15 godina pa evo da ti kazem i ja sam bio jako mrsav sa toliko ali kasnije (kroz pubertet ili sta vec xD) sve se promeni. Ja sam poceo jesti kao lud. Jako sam visok.. sta mislis kako je meni bilo? 😀 Sad imam poprilicno solidnu kilazu samo sto ne radim bukvalno nista.. ( nisam nolajfer neki pa da sedi za kompom 24/7 samo hocu da kazem da ne radim vezbe i to) sustina ovoga sto ti govorim je da ti deo dolazi i sa godinama..