[POMOC] Optimizacija memorije

Započeo Yoker00, Avgust 06, 2016, 17:45:38 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:up
Detaljan opis problema:Pa jednostavno trebam optimizovati memoriju skripte e sad me zanima kako i sta tu treba raditi?
Dio skripte://
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno)://

Smanjuj stringove, izbjegavaj nepotrebne provjere, koristi staticne varijable. Ako hoces smanjiti memoriju skripte takodje ne preporucujem ylessov pack includova (YSI), npr umjesto y_commands koristi i-zcmd, umjesto y_ini mozes mysql, ili neki noviji INI writer...
Smanji koriscenje timera i callbackova koji se pozivaju vise kupa u sekundi, (ex. OnPlayerUpdate/KeyStateChange). Pocni koristiti foreach kako treba, sve petlje mozes napraviti u foreach (ex. loop: firme, kuce, stanovi..)

Ukoliko bas zelis nauciti to, procitaj Y-Lessov tutorial!

Aha a reci mi kako bih mogao da smanjim lag na serveru i da sklonim crash?

Lag ti moze izazvati mnogo toga kao i crash :) Ne znam sta bih ti tu mnogo pricao kada to sve sam moras, uglavnom lag moze da izazove neki sistem pogresno uradjen ili neka stvar koja nije dobro uradjena pa da podize opterecenje srwa i da dodje do laga, puno objekata moze da utice na lag ako imas los komp, host igra isto veliku ulogu ako je los moze lagovati tu je odma i ddos itd...
Crash ti moze isto od dosta toga biti ali najcesce to bude zbog nekog cita ili pogresan tuning na vozilu ili neki objekti koji izazivaju crash.

Ma crash zna da me zeza de nema nigde nicega.

Kada da koristim 256?
Kada je potrebno, ponekad su veliki stringovi i više nego potrebni. Najčešće u SQL queryima i čitanju podataka, ali i onda vrijedi sve ovo gore.

Jel ovo vazi za bilo koja velika citanja podataka,sta bi se desilo kada bi i u tim citanju podatka stavljao 128?

A kazite mi da li je dobro da stavim jedan globalni string posto mi trenutno stringovi sluze za logove i po koj scm i sad da li je dobro satvim jedan globalni od 128 ili 256 a one pobrisem ?

Ma skini AntiCrash i CLEO i nemas problema tako i ja :D Ako oces bas da popravis, vidim nema sta da pricam sve su ti ljudi rekli, samo vise puta procitaj i to je to :)

Mislim da je ovde sve receno ako nesto i nije moze se pronaci na netu. Mada iskreno da ti kazem ne trebas se mnogo opterecivati time jer sto se vise budes opterecivao bices u tom nekom vecom problemu jesam sve dobro uradio ili nisam. Dovoljno je da koristis potreban broj stringova mislim zasto negde da definises primer 500 ako treba samo 100 dajem primer. Isto tako koristi najnovije stvari YCMD, y_ini ili mysql kako hoces i tako to kad koristis nemas ti puno brige hoce ti scripta lagovati ili ne... I isto tako ne moras server opterecivati glupostima tipa da ti sacuvava sve fajlove svakih par minuta dajem primer.