[REÅ ENO] Undefined dialog

Započeo Deko, Jun 21, 2016, 16:45:25 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Moja
Detaljan opis problema: baca mi error da mi dialog nije define
Dio skripte:
public OnPlayerSpawn(playerid)
{
ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_TEST, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "PW" , "Upisite vas PW" , "Login" , "Cancel");
return 1;
}

enum
{
DIALOG_TEST
}
//define
#define DIALOG_TEST

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
Poslednja Izmena: Jun 21, 2016, 21:52:15 POSLE PODNE od â–… â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–…
Respect: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–..., Denis_Lapi, Blaeks, Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ, Bryant., TiXoR_,   #old_school

[pawn]
Citat: [BT:DM]Deko poslato Jun 21, 2016, 16:45:25 POSLE PODNE
Skripta koju koristim: Moja
Detaljan opis problema: baca mi error da mi dialog nije define
Dio skripte:
public OnPlayerSpawn(playerid)
{
ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_TEST, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "PW" , "Upisite vas PW" , "Login" , "Cancel");
return 1;
}

enum
{
DIALOG_TEST
}
//define
#define DIALOG_TEST 12333

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
[/pawn]

#define DIALOG_TEST 1

i opet baca da je undefine
Respect: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–..., Denis_Lapi, Blaeks, Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ, Bryant., TiXoR_,   #old_school

Opet ti po svom umesto da se sam potrudis u resavanju sitnica :P
Dovoljno bi bilo da si otisao na google ukucao ShowPlayerDialog i otisao na samp wiki i dobio odgovore https://wiki.sa-mp.com/wiki/ShowPlayerDialog

pa i jesam i sve sam uradio kako je tamo sta ne valja

hahahha nisam video pa gde si video da se definise na enum?
to se stavlja na dialozima
enum
{
   DIALOG_TEST
} // ovo tie je prava greskica iz pocetka nz sta si hteo da radis ali to ne se tako radi procitaj sve poslove na sa-mp wiki pa che da ti bude jasno

ne kontam, pojasni haha sta trebam sad uraditi
@Ilcev1

opet error baca

Ja ne znam zasto ljudi komplikuju sitnice i traze da im se crta :D
Jednostavno negde na vrh scripte koristis ovakve stvari.
[pawn]
#define DIALOG_JEDAN 1
#define DIALOG_DVA 2
#define DIALOG_TRI 3
[/pawn]

Sada da ti malo i objasnim sta je sta, ovo ime DIALOG_JEDAN sam uzeo za primer mozes da koristis cisto mu dodje kao zamena umesto broja da se kao ne mucis sa brojem pa onda uzmes to ime ali kao sto mozes primetiti posle imena ide broj, to je broj dialoga i treba da uvek bude razliciti broj jer ako bi jedan te isti broj koristio za 2+ dialoga dolazilo bi do mesanja dialoga i bagova da si hteo mogao si i testirati pa bi video kako to ide :D
To ti je sto ti je za to neko definisanje imena dialoga ako vec neces brojeve da koristis... Enum ti pored ovoga ne treba.
I to je to u dialog gde bi isao ID sada stavljas ime kad vec to hoces i problem resen.
[pawn]ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_JEDAN, ...);[/pawn]

rudimentar lock temu sredio sam preku team viewer-a

lock haha