[POMOC] Komanda

Započeo Max_Armadilo, Januar 06, 2016, 15:04:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: svoje nesto
Detaljan opis problema: Naapravio sam komandu da offline stavim igraca u areu /offarea [Nick igraca][Vrijeme][Razlog], dodo sam i logove za to da se spreme, e sad me zanima da li je moguce da kada stavim tako igraca u areu, i kad on uÄ'e na server da mu server posalje poruku nprm. "Offline ste stavljeni u areu Vrijeme:50min Razlog:Nesto nebitno"
Dio skripte: //
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): //

Napravis variable da je u arei,i koliko vremena i string za razlog,e onda kad ukucas komandu ovu variablu za areu stavis mu na 1 i na connectu provjeris da li mu je area na 1 ako jest stavis ga na kordinate u areu i onda mu ispises preko SCM koji je razlog i koliko vremena  ;)

Namjestio sam ja to sve, komanad radi, i u logovima mi ispise tko ga je stavio, vrijeme i razlog... ali ja ocu da kad se on konektuje da mu ispise samo vrijeme i razlog..

onplayerconnect
if(playerinfo[playerid][pOffArea] == 1)
	{
	    SendClientMessage(playerid, -1, "Offline ste stavljeni u areu Vrijeme:%s | Razlog:%s",razlog,vrijeme);
	    return 1;
	}

razlog i vrijeme samo iz svoje komande ili odnekud uzmi odakle ce uzimati koji je razlog i vrijeme

public OffAreaLog(string[])
{
	new entry[256];
	format(entry, sizeof(entry), "%s\n",string);
	new File:hFile;
	hFile = fopen("/logovi/offarea.ini", io_append);
	fwrite(hFile, entry);
	fclose(hFile);
}

kako da namjestim da odatle uzima te opodatke, jer tu mi se sprema kad nekoa offline stavim u areu

Ovako nesto, ovo je samo primjer
new File:offarea = fopen("/logovi/offarea.txt", io_read);
new citanjeizfajla[128];

if(offarea) //Provjerava da li postoji i odradiva kod ukoliko postoji 
{
        while(fread(offarea, citanjeizfajla)) print(citanjeizfajla);//Citanje iz fajla, i ispisuje ono sto je uzeto u server conslou(ovo print ti sluzi za ispisivanje u server konzolu)
	fclose(offarea);//zatvara fajl
}
else {
print ("!!ERROR: !!Fajl nije pronaÄ'en!!");//U slucaju da fajla nema, onda ce izbacivati ovo
}

Ovo sam uzeo sa samp stranice i tebi prilagodio da skontas kako ide
E sad ako hoces da trazis za odreÄ'enog igrača napraviÅ¡ loop koji ce proći kroz cijeli fajl i pronaći liniju gdje se nalazi igrac npr Joe Evans i ispisati tu liniju
Ovako bih ja to uradio sad..

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

Da, to za svakoga igraca pojedinacno mi treba, da trazi njegov nick i ako ga ima u logovima da mu ispise taj nekakav text

Pa nek onda otvara fajl od igracevog acc-a u njega upisuj te stvari :D