Nogometne Novosti!

Započeo M-Gun, Maj 20, 2010, 22:15:56 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nastoe

"Srbiji prijeti isključenje sa SP-a"

Austrijski list oe24.at piše kako Srbiji prijeti isključenje sa SP-a zbog nereda koje su izazvali huligani u Austriji.

Reprezentacija Srbije mogla bi biti izbačena sa skorašnjeg Svjetskog prvenstva zbog nereda koje su izazvali njihovi huligani na pripremnoj utakmici protiv Novog Zelanda, koja je odigrana u Klagenfurtu. Srbija je izgubila utakmicu 1:0, a srpski navijači nezadovoljni rezultatom, bacali su boce, baklje i ostale predmete u igralište, javlja austrijski dnevnik oe24.at.

"Srpski huligani zaprepastili su nogometni svijet. Takvo ponašanje nitko ne želi vidjeti na Svjetskom prvenstvu. FIFA će provesti istragu o tim neredima i u najgorem slučaju, Srbima prijeti eliminacija sa SP-a", dodaje se u istom članku.

Srpski izbornik Radomir Antić izjavio je za isti list kako ne želi razmišljati o navijačkim neredima, a najpoznatiji reprezentativac, Nemanja Vidić, apelirao je na sportsko navijanje i dodao kako mu je žao velikog broja istinskih navijača koji trpe zbog ovakvih izgreda koje izaziva mala skupina huligana.

U meÄ'uvremenu, srpska reprezentacija iz KoruÅ¡ke se seli u austrijsku pokrajina Tirol gdje u srijedu igraju pripremnu utakmicu protiv Poljske. Spomenuti list navodi kako u Tirolu svi strahuju od te utakmice.

Poslednja Izmena: Maj 31, 2010, 20:03:27 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

M-Gun

"Džeko ostaje u Wolfsburgu"

Najbolji BiH nogometaš Edin Džeko ostat će u Wolfsburgu jer nitko za njega nije želio platiti traženih 40 milijuna eura.

Najbolji nogometaš BiH Edin Džeko (24) vjerojatno će ostati u njemačkom prvoligašu Wolfsburgu, budući da niti jedan klub nije ponudio traženih 40 milijuna eura odštete.

Izvršni direktor Dieter Hoeness izjavio je da Wolfsburg do ponedjeljka u ponoć nije primio nikakvu službenu ponudu za Džeku, te da će bosanskohercegovački napadač ostati u klubu s kojim je osvojio naslov njemačkih prvaka 2009.

Džeko je u protekloj sezoni bio najbolji strijelac Bundeslige sa 22 gola, a sezonu ranije, kada su osvojili naslov prvaka, bio je strijelac 26 pogodaka. Sa Wolfsburgom ga ugovor veže do ljeta 2013., a njemački klub ga je bio spreman pustiti ako netko ponudi odštetu od 40 milijuna eura. No, nitko se nije javio sa službenom ponudom, iako se očekivalo da bi Manchester City bio spreman platiti odštetni zahtjev.


nastoe

"Gerrard dolazi u Real"

Kapetan Liverpolla Steven Gerrard korak je do prelaska u madridski Real, piše španjolska Marca.

Prema pisanju Å¡panjolskog sportskog dnevnika Marce, madridski Real je pri zavrÅ¡etku pregovora oko dovoÄ'enja u svoje redove dugogodiÅ¡njeg kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda.

Marca navodi da je predsjednik Reala Florentino Perez već izabrao Gerrarda za zvijezdu ovogodišnjeg prijelaznog roka, drugoga otkako se vratio na mjesto čelnog čovjeka kluba, te da je za angažiranje ikone navijača Liverpoola već dobio odobrenje novoga trenera Josea Mourinha.

ProÅ¡le je godine Perez za pojačanja potroÅ¡io čak 260 milijuna eura, ali niti dovoÄ'enje Cristiana Ronalda, Kake i Karima Benzeme nije donijelo niti jedan trofej na Santiago Bernabeu. Ove je godine Realov predsjednik spreman potroÅ¡iti novih 200 milijuna eura za pojačanja, no sada će se o njihovom dovoÄ'enju konzultirati s trenerom Mourinhom.

Gerrard, koji je prije tri dana navršio 30 godina, u dosadašnjoj je karijeri nastupao samo za "redse" s Anfielda.


Poslednja Izmena: Jun 02, 2010, 22:52:03 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

M-Gun

"Arsenal odbio ponudu Barcelone za Fabregasa"

Londončani u priopćenju tvrde da Fabregasa niti ne žele prodati jer je Španjolac svim planovima za budućnost kluba.

Nakon što je Barcelona uputila službenu ponudu Arsenalu za njegovog kapetana i veznjaka španjolske reprezentacije Cesca Fabregasa, nije dugo trebalo čekati na odgovor iz Londona.

"Fabregas je jedan od naših najboljih igrača i on je u svim planovima za budućnost," poručili su iz redova "Topnika", dodavši: "Fabregasov ugovor traje do 2015. godine."

Na kraju priopćenja kojeg su uputili medijima, čelnici Arsenala izražavaju nadu kako će Barcelona poštovati poziciju kluba i da više neće stvarati pritisak na Fabregasa.

Barca je danas objavila kako je poslala službenu ponudu Arsenalu za Cesca Fabregasa.

"Poslali smo čvrstu, pisanu ponudu Arsenalu za Fabregasa", rekao je glavni direktor Barcelone Joan Oliver na službenoj internetskoj stranici kluba, dok je dopredsjednik kluba Rafael Yuste dodao. "Nadam se dogovoru. Vjerujem da ćemo uspjeti privoliti Arsenal na posao."

Iako službeno nije objavljena visina ponude, neslužbeno se doznaje kako je riječ o 30 milijuna funta, a unatoč službenom odbijanju prodaje, isti izvor navodi da bi Arsenal pustio nogometaša za 50 do 60 milijuna ukoliko bi pronašao zamjenu.

Fabregas se trenutačno nalazi u Austriji na pripremama španjolske reprezentacije za SP, no nije želio komentirati nastalu situaciju.

Fabregas je prve nogometne korake načinio upravo u Barceloni, meÄ'utim kada je imao 16 godina preselio je u Arsenal. Za "Topnike" je do sada odigrao 187 utakmica i zabio 32 gola.

Poslednja Izmena: Jun 03, 2010, 18:06:42 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

Correlli

"Capello produžio ugovor s Englezima"

"Sretan sam što je cijela priča završila na ovaj način jer želim i dalje voditi englesku reprezentaciju. Sada se svi možemo koncentrirati na prvenstvo."

Talijanski nogometni stručnjak Fabio Capello produžio je ugovor s Engleskim nogometnim savezom (FA) do 2012. godine, točnije do okončanja Europskog prvenstva, objavili su čelnici FA-a. Tako su okončana nagaÄ'anja kako bi Capello nakon SP-a u Južnoj Africi mogao preseliti na klupu Intera.

"Sretan sam što je cijela priča završila na ovaj način jer želim i dalje voditi englesku reprezentaciju. Želim se zahvaliti vodećim ljudima FA-a koji su mi iskazali povjerenje," poručio je Capello, dok je jedan od vodećih ljudi FA-a David Richards dodao:

"Vrlo brzo smo se dogovorili oko nastavka suradnje. Sretni smo što je cijela priča oko novog ugovora završila prije početka World Cupa. Sada se svi možemo koncentrirati na prvenstvo."

Poslednja Izmena: Jun 03, 2010, 19:18:16 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

nastoe

"Mourinho umirovio Materazzija"

Portugalski trener tvrdi da mu je nogometaš rekao da ide u mirovinu jer nakon njega ne može imati drugog trenera.

"Marco Materazzi ide u mirovinu jer ne može imati drugog trenera nakon mene", rekao je bivši trener Intera, a sada madridskog Reala Jose Mourinho za Radio Marcu.

Dvojac je postao vrlo blizak tijekom zadnje dvije sezone u Interu, a snimka kako ridaju uoči Mourinhovog odlaska u Real obišla je svijet.

Portugalski trener tvrdi da mu je Matrix odluku rekao u noći kad je Inter postao europski prvak pobijedivši 2:0 Bayern na Santiago Bernabeu. Materrazi će napuniti 37 godina u kolovozu, a u Interu je od 2001.

Poslednja Izmena: Jun 03, 2010, 22:56:49 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

M-Gun

"City i Chelsea zovu Ibrahimovića"

City je spreman platiti 50 milijuna eura za usluge Å veÄ'anina, a nije zanemariva ni činjenica da je menadžer Mancini već trenirao igrača u Interu.

Iako je Barcelona poručila da švedski napadač Zlatan Ibrahimović nije na prodaju, Manchester City i Chelsea uspostavili su kontakt s nogometašem.

Čini se da Barcelona nije bila dovoljno uvjerljiva, posebno uzme li se u obzir da je španjolski prvak nedavno kupio Davida Villu iz Valencije. Nadalje, poznato je da i Barci treba novac kako bi još jednom pokušala u svoje redove dovesti Cesca Fabregasa iz Arsenala.

Posebno je agilan menadžer Cityja Roberto Mancini koji je već trenirao Ibru dok su obojica bili u Interu. City je spreman Barceloni platiti 50 milijuna eura odštete za prelazak igrača na Eastlands.

Istovremeno, s Ibrahimovićem je razgovarao i Ancelotti, no Chelsea ne želi dati toliki novac jer je klubu prvi "pick" Torres iz Liverpoola.

Poslednja Izmena: Jun 03, 2010, 23:03:07 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

"Adriano bi igrao u Romi uz Tottija"

Nakon usmenog dogovora očekuje se potpisivanje trogodišnjeg ugovora koji bi Brazilcu jamčio tri milijuna eura godišnje plaće.

S velikom željom da zaigra u dresu Rome uz Tottija doletio je Adriano u ponedjeljak u Rim.

"Imam veliku želju zaigrati s Tottijem. Sad mi predstoje treninzi i nada da će sve proći u najboljem redu, poručio je još uvijek napadač brazilskog Flamenga.

No, prije toga, nakon usmenog dogovora, potrebno je sve i parafirati na papiru s predsjednicom Rosellom Sensi. Ne bude li problema, riječ je o trogodišnjem ugovoru i devet milijuna eura.

Brazilac je već glavom u Romi, poručio je kako se raduje Superkupu i utakmici s Interom iz kojeg je pobjegao prije nešto više od godinu dana.

Poslednja Izmena: Jun 08, 2010, 17:29:57 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>
MAP:

[MAP]Mall Caffe Bar
[MAP]Predsjednikova kuća
[MAP]Zatvor






Respect: Correlli, Momak, Zic, Nik, Blood, Neno, joxy, Hawks, Soprano ...

"City bi mijenjao Robinha za Ibru uz nadoplatu Barci"

Trener Cityja Mancini želi dovesti Ibru, koji je nezadovoljan u Barceloni, a budući Barca traži lijevo krilo, zamjena nije nemoguća.

Manchester City spreman je Barceloni ponuditi Robinha i odreÄ'enu svotu novca u zamjenu za Zlatana Ibrahimovića, piÅ¡e brazilski "Sport". Robinho je od siječnja na posudbi u Santosu i unatoč njegovoj želji da ostane u domovini, City je spreman uključiti ga u ljetni prijelazni rok.

Trener Cityja Roberto Mancini želi dovesti Ibru, koji je nezadovoljan u Barceloni, a budući Barca traži lijevo krilo, ova zamjena nije nemoguća, napominje autor teksta u brazilskom Sportu.

Inače, Mancini je već trenirao švedskog napadača dok su obojica bili u Interu.



Poslednja Izmena: Jun 08, 2010, 17:52:55 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

M-Gun

"Higuain ostaje u Realu"

Mlada argentinska zvijezda potpisala je ugovor do lipnja 2016. godine koji mu jamči 4 milijuna eura po sezoni.

Napadač argentinske nogometne reprezentacije Gonzalo Higuain (22) produžio je ugovor s Real Madridom do lipnja 2016. godine.

Premda je i do sada bio jedan od bolje plaćenih igrača "Kraljevskog kluba", Higuain će po novom ugovoru zaraÄ'ivati oko 4 milijuna eura po sezoni. Pregovori oko novog ugovora trajali su viÅ¡e od Å¡est mjeseci i činilo se kako će Higuain napustiti Santiago Bernabeu. MeÄ'utim, dogovor je ipak postignut.

Mladi Argentinac je ove sezone bio prvi strijelac Reala i drugi strijelac lige sa 27 golova, više je zabila jedino Barcelonina zvijezda Lionel Messi, 34 gola.

Higuain je u Real stigao prije tri godine iz River Platea za 13 milijuna eura.

Poslednja Izmena: Jun 08, 2010, 21:11:37 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

nastoe

"Juventus doveo Pepea"

Mediji tvrde da je reprezentativni veznjak i bivši igrač Udinesea potpisao petogodišnji ugovor s talijanskim nogometnim gigantom.

Reprezentativni veznjak Udinesea Simone Pepe (28) u utorak je potpisao ugovor sa najtrofejnijim talijanskim nogometnim klubom Juventusom, objavila je novinska agencija ANSA.

Simone Pepe je prošao liječnički pregled, ali očekivalo se da će ugovor potpisati tek po povratku sa SP u Južnoj Africi. No, navodno je Pepe tražio da posao bude obavljen prije negoli otputuje s reprezentacijom na SP.

Pepe je protekle tri godine igrao za Udinese, a talijanski mediji navode da je potpisao petogodišnji ugovor sa Juveom.



Od sad nadalje ovdje na dan moze biti postan samo jedan post... za ovo nisu trebala 3 moglo je u sve stati u jedan

M-Gun

"Juventus pregovara s Gallasom"

Francuzu 1. srpnja istječe ugovor s Arsenalom kojeg klub ne želi produžiti zbog prevelikih zahtjeva nogometaša. Za njegove usluge zainteresirana je i Roma.

Nakon Å¡to su posudili Pepea iz Udinesea, uz opciju otkupa ugovora, Juventus je započeo pregovore oko dovoÄ'enja Williama Gallasa iz Arsenala.

Francuz  je od 1. srpnja slobodan igrač nakon Å¡to su Londončani odbili produžiti ugovor zbog prevelikih zahtjeva nogometaÅ¡a koji je s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Juventus istovremeno pregovara i oko dovoÄ'enja Srbina MiloÅ¡a Krasića iz moskovskog CSKA. Za Gallasove usluge zainteresirana je i Roma.



"Wolfsburg započinje pregovore s Ballackom "

Nakon što je Chelsea odbio produžiti ugovor, Wolfsburg je posljednji u nizu klubova koji je pokazao interes za nogometašem, a nakon Schalkea, Bayera i Reala.

Po svemu sudeći Michael Ballack neće dugo biti bez kluba nakon što mu istekne ugovor s Chelseajem koji je odbio produžiti suradnju s njemačkim reprezentativcem. Englezi su odbili produženje suradnje jer nogometaš nije pristao na smanjenje ugovora.

Wolfsburg je posljednji u nizu klubova koji je pokazao interes za nogometašem, a nakon Schalkea, Bayera ali i madridskog Reala.

Sportski direktor Wolfsburga potvrdio je interes kluba za Ballacka, koji zbog ozljede propušta Svjetsko prvenstvo, a uskoro će i trener McClaren započeti razgovor s Ballackom o povratku u Bundesligu.




"Pripreme za SP: Suce uče psovati"

Brazilski suci utakmice izmeÄ'u Engleske i SAD-a, koja će se na SP-u igrati u nedjelju, uče psovke na engleskom jeziku.

RUSTENBURG - Suci utakmice 1. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u nogometu izmeÄ'u Engleske i SAD-a koja će se odigrati u nedjelju u Rustenburgu uče psovke na engleskom jeziku kako ne bi igračima dopustili da se nekažnjeni izvuku nakon koriÅ¡tenja neprimjerenog vokabulara.

Utakmicu će suditi brazilska trojka na čelu s glavnim sucem Carlosom Simonom i pomoćnicima Robertom Braatzom i Altemirom Hausmannom.

"Moramo naučiti koje riječi igrači koriste. Svi nogometaši psuju i znamo da ćemo čuti nešto neprimjerenih riječi. Naravno, ne učimo psovke na 11 različitih jezika, ali barem moramo znati psovke na engleskom", rekao je Hausmann brazilskoj televizijskoj postaji Globo Sport.




REZULTATI SVJETSKOG PRVENSTVA 2010.




Odigrane utakmice - četvrtina finala:


  • Urugvaj - Gana 1:1 (4:2)
  • Argentina - Njemačka 0:4

  • Nizozemska - Brazil 2:1
  • Paragvaj - Španjolska (3. srpnja u 20.30h)





Odigrane utakmice - osmina finala:


  • Urugvaj - Južna Koreja 2:1
  • Argentina - Meksiko 3:1

  • Nizozemska - Slovačka 2:1
  • Paragvaj - Japan 0:0 (5:3)

  • SAD - Gana 1:2
  • Njemačka - Engleska 4:1

  • Brazil - Čile 3:0
  • Španjolska - Portugal 1:0




Odigrane utakmice po skupinama:

Skupina A:

Završni poredak:

    • 1. Urugvaj
    • 2. Meksiko
    • 3. JAR
    • 4. Francuska



Skupina B:

Završni poredak:

    • 1. Argentina
    • 2. Južna Koreja
    • 3. Grčka
    • 4. Nigerija




Skupina C:

Završni poredak:

    • 1. SAD
    • 2. Engleska
    • 3. Slovenija
    • 4. Alžir



Skupina D:
Završni poredak:

    • 1. Njemačka
    • 2. Gana
    • 3. Australija
    • 4. Srbija



Skupina E:
Završni poredak:

    • 1. Nizozemska
    • 2. Japan
    • 3. Danska
    • 4. Kamerun



Skupina F:

Završni poredak:

    • 1. Paragvaj
    • 2. Slovačka
    • 3. Novi Zeland
    • 4. Italija



Skupina G:

Završni poredak:

    • 1. Brazil
    • 2. Portugal
    • 3. Obala Bjelokosti
    • 4. Sjeverna Koreja



Skupina H:

Završni poredak:

    • 1. Španjolska
    • 2. Čile
    • 3. Švicarska
    • 4. Honduras
[/list][/list][/list][/list][/list][/list][/list]
Poslednja Izmena: Jul 03, 2010, 17:58:01 POSLE PODNE od ค๔๓เภเรtгคt๏г
MAP:

[MAP]Mall Caffe Bar
[MAP]Predsjednikova kuća
[MAP]Zatvor






Respect: Correlli, Momak, Zic, Nik, Blood, Neno, joxy, Hawks, Soprano ...