SAMP 0.3.8-RC [Obustavljen] - 0.3.7-DL

Započeo Nobody.aMx, Novembar 04, 2017, 14:10:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Citat: King2 poslato Novembar 24, 2017, 15:49:01 POSLE PODNE
Sve je to super,ali najvise me brinu ti slotovi za igrace,ocel se to ikad povecat il sve ostaje u same shit
trebali bi povecat svakako

Citat: Bengele poslato Novembar 24, 2017, 11:21:24 PRE PODNE
Imali kakvih informacija o slotovima ja nmg ici na forum ovo mi pise http://prntscr.com/hem193 nista nmg radit iso na gmail i prihvatio tam racun i opet :( mogu da gledam topice :(

@Bengele  Imas zabranu druze. I pusti vise te slotove.. K'o da imas server sa 5000 igraca...

EDIT:

Dodao sam linkove za 0.3.8 RC3 verziju i izmenio prvu stranu
Poslednja Izmena: Novembar 24, 2017, 17:37:56 POSLE PODNE od milfman

Citat: milfman poslato Novembar 24, 2017, 17:14:01 POSLE PODNE
Citat: Bengele poslato Novembar 24, 2017, 11:21:24 PRE PODNE
Imali kakvih informacija o slotovima ja nmg ici na forum ovo mi pise http://prntscr.com/hem193 nista nmg radit iso na gmail i prihvatio tam racun i opet :( mogu da gledam topice :(

@Bengele  Imas zabranu druze. I pusti vise te slotove.. K'o da imas server sa 5000 igraca...
ja sam se tek registrovo jest da sam banovan na 2 profila sto sam trolovo a nisam cashovalo mi ja prijavio oni mene ban zbog trolovanja imal mogucnost da izbrisem zabranu?

MOLIM DA SE IZMENI TEXT TEME U: (IZBRISI OVAJ COM @milfman )

Verzija SA-MP-a od 0.3.8 će imati prilagoÄ'ene modele od strane servera. Trenutno su podržani prilagoÄ'eni objekti i prilagoÄ'eni skinovi igrača, s viÅ¡e vrsta planiranih za budućnost. Budući da ovaj update potencijalno ima veliki opseg znacaja za neke servere, 0.3.8 se rano smjeÅ¡ta u RC. To daje vlasnicima servera dovoljno vremena za planiranje. Ove nove mogucnosti će potrajati neko vrijeme za formalizaciju, stoga budite strpljivi pri relaseanju.

Iako postoji nekoliko novih sigurnosnih mera povezanih s prilagoÄ'enim modelima, to joÅ¡ nije omogućeno u trenutnoj gradnji. Koristite samo RC verziju na serverima kojima vjerujete jer bi moglo doći do nepoznatih sigurnosnih nedostataka u GTA: SA formatima modela.

Update-ovi:

SA-MP 0.3.8 RC3-3 Ažuriranje client-a

- Više dff / txd validacije.

SA-MP 0.3.8 RC3-2 Ažuriranje client-a

- Custom Model unloading code uzrokuje crashanje nekih klijenata te je trenutno onemogucen.

SA-MP 0.3.8 RC3-1 Ažuriranje client-a

- .dff citac nije mogao podrzati(citati) neke ekstenzije na nekim skinovima.

SA-MP 0.3.8 RC3 Ažuriranje client-a / servera

- Dodaje prvi sloj sigurnosnih provjera za preuzimanje datoteka modela / teksture. Dodatne sigurnosne mere bit će dodane kako vrijeme 0.3.8 RC napreduje. Za sada se samo pridružite serverima na kojima imate povjerenja u vlasnika servera.
- Sada možete promijeniti lokaciju mape predmemorije modela pomoću izbornika Alati> Postavke u pregledniku servera SA-MP.
- Objekti stvoreni iz modela skinuti s servera sada su osloboÄ'eni iz memorije nakon Å¡to su izbrisani.
- dodaje kompresiju podataka u preuzimanju datoteka. Napomena: preuzimanja s tisućama malih datoteka mogu i dalje biti spor.

SA-MP 0.3.8 Ažuriranje RC2 client-a / servera

- MAX_OBJECTS povećan na 2000.
- Sniper nisan BUGFIX.
- RC1 Colision BUGFIX.
- Invalid PED model je crashovao clien-ta (FIXED)
- Dodaje lokalni cache concept(?) da bi izbegli velika preuzimanja fajlova, nije zavreseno.
- vworld teleport streaming objects fix.

- Dodaje podrÅ¡ku za vremenski odreÄ'ene objekte u prilagoÄ'enim modelima.
- AddCharModel / AddSimpleModel sada se može pozvati iz skripte. Trenutačno ne postoje ograničenja kada možete nazvati ove funkcije, ali imajte na umu da, ako ih ne nazovete na OnFilterScriptInit / OnGameModeInit, riskirate da neki igrači, koji su već na serveru, možda nisu preuzeli modele.

Kodirati:
[PAWN]
native AddCharModel(baseid, newid, dffname[], txdname[]);
native AddSimpleModel(virtualworld, baseid, newid, dffname[], txdname[]);
native AddSimpleModelTimed(virtualworld, baseid, newid, dffname[], txdname[], timeon, timeoff);
[/PAWN]

Kako custom modeli rade u SAMP-u

Custom modeli su skladisteni u SA-MP serveru, obicno u 'models' folderu. Kada igrac udje u igru dobija listu svih modela te krece preuzimanje istih. Svaki server ima svoj folder u 'cache' folderu, lokacije 'cache' folder-a: Documents\GTA San Andreas User Files\SAMP\cache

Custom modeli se skladiste u 'models' folderu, kada se igrac konektuje on ih preuzima te se ti modeli za igraca skladiste u 'Cache' folderu. Za svaki server tu je poseban folder u 'Cache' folderu :)

Format modela

Oblik skin-a jednak je normalnom formatu igre. Modeli objekta zahtijevaju spajanje collision fajla u .dff fajl,ovo se mora obaviti u kdff editoru.

Glavni alati za modeliranje GTA: SA napisani su za 3dsmax, iako postoje neki drugi alati za blender. Ovdje sam napravio kratki tutorial za pocetnike.

Definiranje prilagoÄ'enih modela u datoteci artconfig.txt

PrilagoÄ'eni modeli trenutačno su definirani u datoteci artconfig.txt servera. Redak AddCharModel koristi se za dodavanje novog modela igrača, a AddSimpleModel se koristi za definiranje prilagoÄ'enog objekta koji uključuje svjetske objekte i objekte koji će biti priključeni na igrače kao pribor.

ID skinova ide od 20000 do 30000
Objekti koriste negativne ID-ove: -1000 do -30000 (29000 mjesta)
Ostale popravke od 0.3.7

- Smanjen radar (FIX).
- PlayerPlaySound FIX.
- NPC Rotacija FIX.

Preuzimanja:

0.3.8 RC3 klijent
SA-MP 0.3.8 RC3-3 Client Installer
SA-MP 0.3.8 RC3-2 Installer klijenta

0.3.8 RC3 server
SA-MP 0.3.8 RC3 Windows Server
SA-MP 0.3.8 RC3 Linux server

0.3.8 RC2 klijent