| Posao Rudar & Termoelektrana System |

Započeo arnel avdic, Januar 21, 2015, 01:07:06 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Dobar dan/veče ,zavisi kada čitate  :P . Predstavit ću vam Posao Rudar i Termoelektrana posao i system struje. Radi se o tome da kada rudar odvuče vožnju do termoelektrane to jest odvuče ugalj do termoelektrane ugalj u termoelektrani se povećava za nekoliko postotaka, ukoliko uglja nema, termoelektrana ne moze raditi i ne može proizvoditi struju jer nema uglja , a ako struje nema ne rade slijedeće institucije : Banka,OpÅ¡tina,Neke Firmice ,Oglas, zavisi Å¡ta koristi struju . Sve možete propratiti u slijedećim slikama. Napomena : Ovo će biti koriÅ¡teno na mom serveru koji sam pravio od 0 , tako da nemojte krasti tuÄ'e radove pogotovo ne ovaj jer zovem policiju na vrata ![/b]



Ovdje se zapošljava rudar i izbacuje mu dialog da se zaposlio kao rudar i da može početi raditi .





Sa komandom /utovar , možemo početi rad i označi nam CP na mapi gdje moramo ići da utovarimo ugalj, a to je do rudnika .Kada stanemo u CP izbacuje nam GameText "Utovaranje" i zamrzne nas , poslije 30 s odmrzne nas i postavlja drugi CP do termoelektrane !



Ovdje dovučemo ugalj i ovo je iza termoelektrana. Kada stanemo u ovaj CP opet nas zamrzne na 30 s i izbaci nam GameText "Istovar" kada istovarimo dobijemo odgovarajuću svotu novca koja ide na banku .




Slijedeće što slijedi jest termoelektrana, prvo što trebamo je zaposlit se . Mozete to vidjeti dole na slici .


Jer ukoliko se ne zaposlimo ne možemo ući u bager .


Onda kada se zaposlimo ukucamo komandu /vozi koja će biti promjenjena u nešto drugo .Ukoliko nemamo dovučenog uglja, to jest ukoliko nam rudar nije ugalj dostavio onda ne možemo pokrenuti posao i izbaci nam ovo dole .


E ako ima uglja nastavljamo odvlačiti ugalj na potrebna mjesta.


Onda kada utovarimo odemo to da istovarimo dalje.


Kada istovarimo ovaj ugalj struja se proizvodi i navedene gore firme mogu da rade. Ali Å¡ta ako ne rade  , ako ne rade izbaci nam ovo dole. (Ovo je dole primjer za banku ). Ako ima struje uci ce ako ne onda nece .

Uglavnom to bi bilo to , ali ima još toga dosta što sam očekivao dodati na updateu . I ne zaboravite napomenu gore !
Poslednja Izmena: Januar 21, 2015, 01:08:11 PRE PODNE od arnel avdic
~ Server Pernambucho Roleplay ~
Forum : ~ http://pernambucho.com/ ~
Facebook :~ https://www.facebook.com/events/331686430351597 ~

Owner : JA :D