[Pomoc]~Lokacija

Započeo LAVendeta, Januar 10, 2015, 10:41:53 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:00000000000000000000000000
Detaljan opis problema:Pa kada mi se igrac registruje na server on se spawna na pravo mesto ali kada se loguje
ne znam kako da napravim da se spawna na isto mesto gde je i bio.
Dio skripte:Pa napravio sam u enumu pLokacija i sve sredio ali neznam kako to da napravim ostatak
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): ////

Ako sam dobro razumeo zelis napraviti kada se ulogujes na srw da vraca igraca na onu lokaciju gde je bio kada je izasao sa srwa ? Ako je tako onda napravis 3 float varijable za X, Y i Z i kada igrac izlazi sa srwa preko funkcije GetPlayerPos mu proveris i upises kordinate i onda kada se ponovo uloguje sredis za SetPlayerPos da ga postavlja na ove kordinate koje si upisao...

Hvala.
edit/Jel mozes barem da mi pokazes kako da krenem sa tim..
defi sa x,z,y
Poslednja Izmena: Januar 10, 2015, 15:15:37 POSLE PODNE od LAVendeta

Verovatno imas enum za PlayerInfo i onda u njega stavis
Float:Pozicija_X,
Float:Pozicija_Y,
Float:Pozicija_Z,

Negde pod public OnPlayerDisconnect nije bitno gde stavis samo je bitno da stavis iznad stocka/publica koji sacuvava nalog kada se izadje sa srwa da bih moglo da sacuva kordinate...
new Float:X, Float:Y, Float:Z;
GetPlayerPos(playerid, X, Y, Z);
PlayerInfo[playerid][Pozicija_X] = X;
PlayerInfo[playerid][Pozicija_Y] = Y;
PlayerInfo[playerid][Pozicija_Z] = Z;

I za spawn sredis
SetPlayerPos(playerid, PlayerInfo[playerid][Pozicija_X], PlayerInfo[playerid][Pozicija_Y], PlayerInfo[playerid][Pozicija_Z]);

Jel znas kako da resim ovo.Znaci kada se logujem i unesem sifru spawnam se na server ali mi mis ostane vidljiv i nemogu da se pomerim evo vidi sliku: http://www.dodaj.rs/?9/SG/3YdaKQ1j/sa-mp-003.png
Evo nevidi se mis na slici ali nema mae i tako to..

Znas ono kada imas neki dialog pa moras da kliknes nesto i on nestane e tako ovde ja udjem na server i bude onaj dialog za login i ja unesem sifru i spawnam sw ali mis ostane vidljiv i nemogu da se krecem...
/edit
IZgleda da kada kliknem levi klik misa pojavi se mis na ekranu dok sam u igri...
Nzm zasto.Jedino sto sam radio sa levim klikom je da sam napravio dva TD i ako klines na jedan registrujes se a na drugi logujes se.. posle mis nestane a u igri kad kliknes opet levi klik mis se opet stvara..
Poslednja Izmena: Januar 11, 2015, 13:30:10 POSLE PODNE od LAVendeta

Jesi stavio CancelSelectTextdraw kad klikne na tdove ?
Poslednja Izmena: Januar 11, 2015, 15:09:20 POSLE PODNE od X_G1

~Scritpter~Loading~75%~

~C++~Loading~40%~

~X_G1~Loaded~

Molimo te da procitas pravila foruma te da onda otvoris temu po pravilima.

Razlog zakljucavanja:

BUMP je dozvoljen svakih 24h !

Pravila:

Glavna pravila Balkan SA:MP foruma .

Razgovor u vezi PAWN-Skriptanja .
Poslednja Izmena: Januar 12, 2015, 00:02:45 PRE PODNE od â–… â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–…