[Pomoc]Komanda

Započeo Stefan Ristic, Decembar 27, 2014, 01:36:31 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Moja
Detaljan opis problema:Komanda za podesavanje vremena ne radi kako treba tj. ukucam /podesivreme i vreme se postavi na to koje sam ukucao ali samo na sekund i odmah se vrati na prvobitno.Ako moze neko da mi pomogne evo komanda dole.
Dio skripte:
YCMD:podesivreme(playerid, params[], help)
{
    #pragma unused help
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,"EX:RP | "CRVENA"Moras se ulogovati da bi koristio ovu komandu!");
	if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 2) return SCM(playerid, -1, ""SIVA"EX:RP | Samo Admini (AL 2+)!");
	new string[128],weather;
	if(AdminDuty[playerid] == 0 && Skripterduty[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[EX:RP] "SIVA"Morate biti na admin duznosti!");
	if(sscanf(params, "i", weather)) return SCM(playerid, -1, ""CRVENA"EX:RP Pomoc | "BELA"/podesivreme [vreme ID (0 - 45)]");
	if(weather > 45 || weather < 0) return SCM(playerid, -1, ""SIVA"GRESKA | Pogresan ID Vremena!!");
	format(string,sizeof(string),""SIVA"Admin %s je postavio vreme na %d!",GetName(playerid),weather);
	SendClientMessageToAll(-1,string);
	SetWeather(weather);
	return 1;
}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):/

Koliko vidim komanda je ok ali pogledaj ti u modu gde sve koristis funkciju SetWeather mozda imas neki tajmer koji vraca vreme. Usput na koje vreme mislis jel ono tipa magla, kisa i tako to ili dan, sumrak, mrak ?

Nesto kombinovano magla noc,dan kisa noc,dan vedro noc,dan razumes?A SetWeather postoji samo u ovoj komandi.
Poslednja Izmena: Decembar 27, 2014, 01:47:36 PRE PODNE od Stefan Ristic

Pa pazi funkcija koju ti koristis u ovoj komandi SetWeather sluzi za promene vremena tipa, magla, suncano, tmurno itd...
A funkcija SetWorldTime ti sluzi za dan, sumrak, noc
E sad kao sto rekoh ako ti postavis vreme u tvom slucaju preko fukcije SetWeather proveri tu funkciju dali jos negde koristis jer kao sto rekoh ako se ona sama od sebe vraca na staro vreme onda je vrlo moguce da imas neki tajmer koji to radi.

A ako hoces ajde da nazovemo vremensku prognozu pa da ti se vreme za odredjeni vremenski period menja potrebno je da napravis neki tajmer koji ce ajde da kazemo svakih 1h da menja vreme na srwu tako sto ces napraviti random od par vremenskih IDova i random da ih tajmer postavlja preko funkcije SetWeather

Jeste ova komanda je bila za podesavanje tipa vremena kao sto si naveo.Ali ni na jednom mestu se vise ne koristi SetWeather samo tu.A imam i fs nesto kao vremenska prognoza i ona podesava ovo vreme ali isti slucaj.Cim promeni odmah se vrati.
Poslednja Izmena: Decembar 27, 2014, 02:06:25 PRE PODNE od Stefan Ristic

Hm ako u modu nigde sem u toj komandi nemas SetWeather proveri FS koje koristis dali negde u njima onda mozda ima SetWeather
Jer ja koliko znam problem sa funkcijom SetWeather bi bio tako nesto tipa da imas tajmer koji bi vraco vreme na neki ID non stop. E sad pitanje gde je to dali u modu ili u nekoj FS...
Mada ako imas neki includ u modu koji je onako ajde da ga nazovemo sumljiv pa nisi siguran sta on predstavlja baci i tamo pogled da nema nesto za SetWeather

Ne nije do fs-e jer i pre nje je isto tako radilo.A da li moze da se napravi timer koji ce kad ukucam /podesivreme postaviti to vreme u narednih sat vremena?Da li moze nesto na taj nacin i sta bi trebao da dodam?

Pa pazi kao sto rekoh ti kada postavis vreme ono bi trebalo ostati tako sve dok ili ne uradis restart ili ne ugasis, ali posto ti kazes da se to odma vrati na staro ja sam ti vec rekao na sta ja sumljam a mozda ima jos nesto mada nisam siguran.
A ovo sto si sad rekao nije da ne moze...

To bi ovako onda islo od prilike, na vrh:
new Vreme = 1;

Onda preko one komande samo dodas jos
Vreme = id;

I onda mozes u ovom callbacku ovako uradi
public OnPlayerUpdate(playerid)
{
    if (Vreme > 0)
    {
        SetWeather(Vreme);
    }
    return 1;
}
Poslednja Izmena: Decembar 27, 2014, 02:28:55 PRE PODNE od â–… â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–…