Rio Gaming Roleplay

Započeo MexoTheBoss, Novembar 15, 2014, 13:58:23 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.






Informacije o zajednici
Forum: www.rio-gaming..info
IP SA:MP servera: 91.121.21.54:7802
Vlasnik: Mexo



Uvod
Rio  Gaming zajednica postoji dvije godine, ali je mnogo puta gasena. Tako da ovaj put se vraca u rad, i otvara svoj roleplay server. Ostalo je dosta istih stvari kao i na najstarijem Rio  Gamingu, ali postoji mnogo novih stvari koje sigurno zelite vidjeti..




Organizacije
Postoje 3 legalne organizacije, a to su LSPD, SIPA i SAN. Sistem je poprilicno jednostavan, ali nastojimo da ga poboljsamo. (Slike od dvije legalne organizacije: http://i.imgur.com/UFToIYF.jpg i http://i.imgur.com/RsQOSna.jpg
Postoje 4 ilegalne organizacije, a to su Grove Street Family, Glen Park Balas, Wu Tang Family i Beogradski Klan. Na nasem server je moguce praviti vlastite bande, preko foruma. Ali je jako tesko i zahtjevno dobiti bandu po zelji. (Slike od nekih bandi: http://i.imgur.com/Voawdbo.jpg i http://i.imgur.com/6HWUpwa.jpg





House i Biznis sistem
Server posjeduje regularni house sistem i biznis sistem. Broj kuca na serveru je ogroman, dok broj biznisa je jako malen. Ali nastojimo da dodajemo nove biznise. Zelim napomenuti da na serveru vladaju realne cijene. Tako da je tesko zaraditi a i lako kupiti kucu, vozilo ili biznis. (Slike : http://i.imgur.com/DjZyaa6.png )




Ekonomija servera
Na serveru postoji nekoliko legalnih i ilegalnih poslova, koji imaju dobru svrhu na serveru. Najbolja zarada je oko 200$ na kraju zavrsene rute jednog od poslova. Tako da auta na nasem serveru su jako jeftina. Cijene se krecu oko 2000$-200000$ . Slicno tim cijenama su i cijene kuca. Najjeftinije kuce kostaju oko 15.000$, najskuplje oko 300.000$. Server ima tri auto prodavnice, i prodavnicu brodova. Koji ce u daljoj buducnosti imati vecu svrhu na serveru. (Slike : http://i.imgur.com/RnHnPh1.jpg , http://i.imgur.com/JzN8Y3Q.png , http://i.imgur.com/JWLog0g.png , http://i.imgur.com/VDyWFc8.png , http://i.imgur.com/aAN97dk.png , http://i.imgur.com/zzxFKPQ.png , http://i.imgur.com/Xvgss87.png )




Sistem vozila
Nas skripter je ponašao riješenje kako da 500 igrača koji su aktivni imaju svi po dva vozila ne moraju kupovati od drugih igrača kao što je to stvar na balkanskim serverima od 200-300 igrača.
Da pojasnim naša skripta radi na tom principu da vozila spašava u fajl od akaunta, a ne u neki posebni cars.cfg fajl kao što je to stvar na ostalim serverima koji imaju 200-300 igraca, a od tih samo nekih 100 ima vozilo.
Dakle kada neko uÄ'e u naÅ¡ server ucitaju mu se vozila koja posjeduje i skripta ih postavi na mjesto gdje su zadnji put parkirana, a kada igrač izaÄ'e iz igre vozila nestanu sa servera.
Dakle na našem serveru svako može imati dva vozila a VIP igrači mogu imati do 5 vozila.
Ulazio sam na servere koji imaju 200-300 igrača a gdje ne može svako imati vozilo što je totalna glupost. Zbog toga ja licno a i skripter smatramo da je nas sistem vozila jedan od boljih sistema. (Slika : http://i.imgur.com/tzKAtZV.png )





Pokloni sistem
Da dobro ste vidjeli, server posjeduje poklone koje mozete uzimati kada su upaljeni svaka 4 sata igre. Mozete dobiti razne nagrade od oruzja, pa sve do respekt poena. Tako da vam preporucujem da igrate i uzimate redovno poklone. (Slika : http://i.imgur.com/2IQxyPl.jpg )




VIP sistem
Na nasem serveru postoji VIP sistem, koji pruza razne druge stvari koje obicni igraci ne mogu iskusiti. Poput posjedovanja vise vozila na serveru, dobijanja bonusa na nekim legalnim poslovima, poput dodatnim "igrackama", VIP ormarica koji sadrze povoljno oruzje, armor i ostalo. Tu su naravno i VIP garaze, koje VIP igraci mogu koristiti. (Slika : http://i.imgur.com/vzvF1gV.jpg )




Event sistem
Na serveru postoje eventi, na kojem dobijate nagrade. Trenutno server posjeduje 4 skriptana eventa, od kojih su 3 "CS" eventi, tj. Team Deathmach eventi. A jedan event je "Derby" event, tacnije guranje sa vozilima. Onaj koji ostane na podlozi pobjedjuje. Nakon svakog eventa vracate se na lokaciju na kojoj ste bili prije ulaska na event, i vas HP, Armor i oruzje ostaje netaknuto.




Ostale zanimljivosti
Na serveru postoje radnje poput "Biscom-a" odnosno prodavnice tehnike gdje kupujete mobitel, kameru i sat, osim toga tu radnju mozete pljackati na slican nacin kao i banku. Server posjeduje cvjecaru i apoteku. Funkcije otkrijte sami ulaskom na nas server. Postoji mnogo lokacija za roleplay, poput "stekova" za bande i sl. Takodje postoji dosta izmapanih kafica, koji sluze za roleplay. Lutrija je jedna od glavnih zanimljivosti, jer izvlacenje dobitnog lotto listica je svakog punog sata. Tako da uvijek imajte kupljen lotto listic, mozda se bas vama posreci.
Na serveru postoji i radio, koji mozete slusati u vozilu sa vasim prijateljima. Trenutni broj stanica je 20, redovno se dodaju nove radio stanice. (Slike : http://i.imgur.com/Ae5mc2W.jpg , http://i.imgur.com/Bn2DMGc.png , http://i.imgur.com/Qfy6Mq8.jpg , http://i.imgur.com/NTEaIz8.png , http://i.imgur.com/7gHto6V.png)





Otvaranje servera danas (15.11.2014.) u 16:00! Posjetite nas!