[Pomoc] Taximetar

Započeo RilleX, Oktobar 22, 2014, 19:51:56 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim://
Detaljan opis problema:Pa imam taxi sistem sve radi fino znaci kada putnik sedne u taxi vozilo pokrece mu timer i svakih 10 sec uzima mu novac onoliko koliko je vozac postavio.E sada kako da kada putnik udje u vozilo i da mu preko GameTextForPlayer npr UKUPNO: 200$ i da se  svakih 10 sec (na koliko je i timer namesten) povecava 300$,400$ itd
Dio skripte:
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

Ako sam te dobro razumeo ti hoces uvek da mu pise koliko treba da plati ili samo kada se povecava... No ja cu ti dati oba primera a ti uzmi onaj koji hoces.
Recimo da zelis da mu se to vidi samo kada se povecava, onda uradis tamo kod tog tajmera da kada mu prodje tih 10 sec i kada mu naplati ponovo toliko koliko je vozac postavio onda samo stavis ovako nesto
new string[24];
format(string, sizeof(string), "Cena: %d", TaxiMoney[playerid]); // Ovde naravno stavis tvoju varijablu kojom naplacujes putniku voznju
GameTextForPlayer(playerid, string, 1000, 4); // Ovo takodje podesi po svom kolko sec da bude prikazano

Ili ti drugi primer da mu non stop pise koliko treba da plati onda da ne bi pravio tajmer nadji neki tajmer koji se vrti recimo svake sekunde i u njega stavi nesto ovako
if (TaxiMoney[i] > 0)
{
new string[24];
format(string, sizeof(string), "Cena: %d", TaxiMoney[i]);
GameTextForPlayer(i, string, 1000, 4);
}

Meni samo treba kada udje putnik u taxi i tad da mu prikazuje text i da se svakih 10 sec povecava broj za onoliko koliko je taksista postavio cenu  :)

Edit:Ako me niste razumeli evo pokusacu detaljnije.
Kada ja(putnik) udjem u taxi vozilo i naravno kada je taj taksista na duznosti da mi pokazuje text Cena: 0#,pa za 10 sec se poveca za onoliko koliko je taj taksista postavio cenu voznje npr Cena: 100$,pa opet nakon 10 sec Cena: 200$ itd dok neizdaje iz taxia
Poslednja Izmena: Oktobar 22, 2014, 21:49:38 POSLE PODNE od Leoon

Pa onda uzmi ovaj drugi primer sto sam ti dao samo stavi proveru da proverava dali je igrac u taxi vozilu...

Pa brate ovaj drugi primer sto si dao pokazuje samo kolko je cena i stalno pokazuje kolko je cena voznje ali ja necu to nego da se svakih 10 sec update GameText za onoliko koliko je cena voznje (kada tek udje bice 100$ pa za 10 sec 200$ pa opet za 10 sec 300$ eto samo dao sam primer ako vozac stavi 100$ cenu voznje)

Onda je to ovaj 1 primer :D uzmes to od 1 primera i stavis da kada udje u vozilo i cim mu uzme 100$ ili kolko vec onda mu stavis i da mu prikaze taj text, i onda sredis jos da svaki put kada tajmer obrne tih 10 sec i kada mu naplati opet stavis to da mu prikaze kolko da plati...

Postavi sebi svakih koliko da ti prikazuje GameTextForPlayer.