[Pomoc] Ako je igrac u vazduhu

Započeo ZC_Bob, Jul 22, 2014, 19:32:57 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Moja
Detaljan opis problema: Postoji li neka funkcija ili provera da se vidi ako je igrac u vazduhu ili pada ili nesto slicno? Imam posao u skripti za postavljanje nekih lampi i sad npr igrac koji postavlja lampu treba da je postavi na zemlju ali on moze da skoci i u vazduhu da je postavi a to ne zelim, moze li kako ovo da se resi?
Dio skripte: //
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): //

Mozes da proveris visinu igraca,msm da nema dali leti ali mozes jednostavno napraviti da kad igrac ima taj posao i npr na duznosti ti je da ne moze skakati i to je to.
Rescpect for:Gagi,Denis_Lapi,C++

Ne visinu, vec z koordinatu :)
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

Za ovo preporucujem map andreas ako zelis da sve prodje kako si mislio,ako odlucis to koristis javi da ti dam primer.
69

Pa cuo sam da postoji neka provera npr ako je igrac u odredjenoj animaciji kao sto je ona kad pada da se onda moze tako nekako resiti, mada ne znam kako tacno uraditi taj sistem a i dobro bi mi doslo za jos neke stvari a ne samo za taj posao.

pa koristis GetPlayerAnimationIndex i provris njen index to jest index animacije koju igrac trenutno koristi,a kazem ti mapandreas je majka za ovo ali eto kako oces.
Poslednja Izmena: Jul 23, 2014, 00:38:45 PRE PODNE od C++
69

http://pastebin.com/0KuiCc9j by dowla, mozda pomogne :)
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

Ne znam kako to uradit, kontam da treba napraviti neki public i npr da se doda new igracuvazduhu i onda kod komande od tog posla kada se postavljaju te lampe da se napravi provera if igracuvazduhu=1 da returna poruku da je igrac u vazduhu i da ne moze postavljati lampe. Ali ne znam tacno kako uraditi sve ovo.

Citat: ZC_Bob poslato Jul 23, 2014, 00:41:22 PRE PODNE
Ne znam kako to uradit, kontam da treba napraviti neki public i npr da se doda new igracuvazduhu i onda kod komande od tog posla kada se postavljaju te lampe da se napravi provera if igracuvazduhu=1 da returna poruku da je igrac u vazduhu i da ne moze postavljati lampe. Ali ne znam tacno kako uraditi sve ovo.
pa kad pocne posao pokrenes timer koji se ponavlja i proveravas to.
69

Ali kako da znam dal je u vazduhu ili nije? Daj mi neki kod ili nesto sto bi moglo pomoci ako imas ideju

Vec sam ti napisao

Citat: ZC_Bob poslato Jul 23, 2014, 00:43:28 PRE PODNE
Ali kako da znam dal je u vazduhu ili nije? Daj mi neki kod ili nesto sto bi moglo pomoci ako imas ideju
pa koristi getplayervelocity

probaj ovako

new  Float:fPoz [ 3 ];
GetPlayerVelocity(playerid,fPoz[0],fPoz[1],fPoz[2]);
        if(fPoz[0] <= -0.800000  || fPoz[1] <= -0.800000 || fPoz[2] <= -0.800000)
Poslednja Izmena: Jul 23, 2014, 00:46:48 PRE PODNE od C++
69