pomoc]orgranks

Započeo Arnel_Bp, Maj 08, 2014, 13:06:11 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Moja od 0
Detaljan opis problema: Pa gledao sam na netu nesto za rankove, ali ovo sto sam gledao ide preko pMember i pLeader, dali moze da se napravi to preko gTeam funkcije? I kako ? Ako moze neka opsirnija pomoc :)
Dio skripte:
CMD:dajswatprava(playerid, params[])
{
	new id;
    if(!IsPlayerAdmin(playerid))return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}Zao nam je ali ne mozete koristititi ovu komandu, neispravna je. Kucaj /komande da vidis tvoje komande.");
	if(sscanf(params,"r",id)) return SendClientMessage(playerid, -1, "{808080}Koristi: /mswat [id]");
	if(!IsPlayerConnected(id))return SendClientMessage(playerid, -1, "{FF0000}Unijeli ste ID igraca koji nije online");
	new pname[24];
    GetPlayerName(id, pname, 24);
	gTeam[id] = TEAM_SWAT;
	CanUseSWAT[id] = 1;
	return 1;
	}

Ovo mi je postojeca komanda, kako da napravim da bude {808080}Koristi: /mswat [id] [rank] i da ima rankovi, ako moze neko da mi uradi primjer za 2-3 ranka, kako i gde to spremam?
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): -/-

Ti bi rankove da ti ih ne sprema ?
pa napraviš npr varijablu
new gRank[MAX_PLAYERS];

i koristiš
CMD:dajswatprava(playerid, params[])
{
new id, rank;
if(!IsPlayerAdmin(playerid))return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}Zao nam je ali ne mozete koristititi ovu komandu, neispravna je. Kucaj /komande da vidis tvoje komande.");
if(sscanf(params,"rd",id,rank)) return SendClientMessage(playerid, -1, "{808080}Koristi: /mswat [id] [rank]");
if(!IsPlayerConnected(id))return SendClientMessage(playerid, -1, "{FF0000}Unijeli ste ID igraca koji nije online");
if(rank < 1 || rank > 5) return SendClientMessage(playerid, -1, "samo rankovi od 1 do 5!");
new pname[24];
GetPlayerName(id, pname, 24);
gTeam[id] = TEAM_SWAT;
gRank[id] = rank;
CanUseSWAT[id] = 1;
return 1;
}