[C++][Pomoc] Nesto oko integera

Započeo Bugi, April 22, 2014, 14:47:28 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Evo dakle opet ja imam problem kada se unese broj 24 i veci kao n dolazi do greske odnosno ispisuje se neki broj u minusu kao faktorijel, zadatak trazi da za faktorijel broja n nadjem poslednju cifru u faktorijelu mislim u rezultatu koja nije 0 za n=7: 1*2*3*4*5*6*7 = 5040 a ispisuje se broj 4..

#include <iostream>
#include <math.h>

using namespace std;

main()
{
      int n,i,broj,des,kraj;
      cin >> n;
      broj = 1;
      for(i=1;i<=n;i++)
      {
      broj = broj*i;               
      }
      kraj = broj%10;
      while(kraj == 0)
      {
      broj = broj/10;
      kraj = broj%10;         
      }
      cout << "Ostatak je: " << kraj;
      system("PAUSE");
      return 0;
}
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

Citat: |LZ| Bugi poslato April 22, 2014, 14:47:28 POSLE PODNE
Evo dakle opet ja imam problem kada se unese broj 24 i veci kao n dolazi do greske odnosno ispisuje se neki broj u minusu kao faktorijel, zadatak trazi da za faktorijel broja n nadjem poslednju cifru u faktorijelu mislim u rezultatu koja nije 0 za n=7: 1*2*3*4*5*6*7 = 5040 a ispisuje se broj 4..

#include <iostream>
#include <math.h>

using namespace std;

main()
{
      int n,i,broj,des,kraj;
      cin >> n;
      broj = 1;
      for(i=1;i<=n;i++)
      {
      broj = broj*i;               
      }
      kraj = broj%10;
      while(kraj == 0)
      {
      broj = broj/10;
      kraj = broj%10;         
      }
      cout << "Ostatak je: " << kraj;
      system("PAUSE");
      return 0;
}

I moze li neko da mi objasni cemu sluzi funkcija abs???
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

ma ok to brate nego moze za ovaj kod da objasnis

LOCK, presao sam max integera :3

- Lock na zahtev autora

[FS] Bank Sistem
[TuT] Array Sistem (Napredna)

"Pa krenite na mene i provesce te se super ko kapetan Kuka kada levom brise dupe"

www.denis-lapi.com