[C++][Pomoc] Oko array size i jos neceg

Započeo Bugi, April 18, 2014, 15:05:48 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Kako da npr kada imam petlju for i u toj petlji unosim a integer i sad kako ja da integeru b dodelim vrednost i ako me razumete ali ne u petlji nego kada se zavrsi petlja isto primer imam a[2] i sad b =2 npr takodje mi treba kako da kada imam for petlju da dodajem integere koje unosim u for petlji u array npr imam array[n] i sad ocu da napravim da je taj array aray[n] ={a[0] ... a[n-1] } ako me razumete hvala unapred
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

Pa daj pročitaj prije barem nego što objaviš.
Nauči osnove, čim ne možeš objasniti šta želiš znači da nemaš osnova još...

Objasni mi Å¡ta ovo znači... Ovo je neka nova sintaksa koja joÅ¡ nije nikada viÄ'ena i koja ne sadrži nikakvu logiku u sebi
aray[n] ={a[0] ... a[n-1] }
Ovo nema veze sa mozgom, a ne sa programiranjem...

Ako sam (a, nisam) shvatio šta je pisac htio reći; ti želiš u for petlji dodjeljivati vrijednosti u polje i onda izvan petlje želiš dodijeliti varijabli b vrijednost koju ima neko polje

Objasni šta želiš napraviti, nemoj ništa objašnjavati na programerski način samo reci šta želiš da program radi ili taj dio koda...
Kristijan Stipić

Ovako posto ste tako pro :D resio sam ovo sa array size koristi se sizeof znaci :P a sad sto sam ja extra formulisao temu haha :D ovako znaci kada evo program npr:
main()
{
int n;
cin >> n;
int a[n],dz[n];
for(i=0;i<n;i++)
{
cin >> a[i];
//e sada bih da napravim array dz[n]+={a[i]}; znam da ovo ne valja ali kako da ubacim ove integere a[i] sve u array dz[n] :3 KONTATE SAD? ;D
}
system("pause");
return 0;
}

P.S. Slay - spremam se za republicko 26. 4. :P
Poslednja Izmena: April 18, 2014, 18:56:22 POSLE PODNE od |LZ| Bugi
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

1. U ovakvom slučaju se radi alokacija memorije da zauzmeš točno koliko trebaš memorije, a ne da unos 'n' vrijednosti bude npr. >= 2048
2. sizeof u c/++ nije kao u pawn-u, ovdje vrača vrijednost memorije, a ne količinu polja
3. Recimo da je unos 'n' = 500 i sada ti kreiraš 'dz' sa 500 raspoloživih polja i na kraju ti želiš pribrojiti vrijednost varijable a[i ] u polje 'dz' na mjestu 500, čemu onda ovih 499?

Citat: |LZ| Bugi poslato April 18, 2014, 18:55:36 POSLE PODNE
P.S. Slay - spremam se za republicko 26. 4. :P
Bravo, čestitam...

Ako želiš zbrojiti sve unose onda prvo razmisliš otprilike koliki će unosi biti jer ne možeš masovne vrijednosti trpati u obični integer.
Ako je to šta tražiš onda jednostavno umjesto dz polja kreiraj varijablu 'zbroj' i onda u petlji zbroj += a[i ], ali to nije ono šta tražiš jer i dalje ne shvaćam... Možda je da želiš vrijednosti trpati u polje, svako za sebe onda ostavi polje 'dz' i umjesto dz[n] trpaš u dz[i ] (ovi razmaci su zbog BBC koda)
Poslednja Izmena: April 18, 2014, 23:54:19 POSLE PODNE od Slay
Kristijan Stipić

Hvala na ovom sizeofu msm to sam shvatio, ako sam dobro razumeo, da se to ne koristi kao u pawnu npr new string i dole gde ga formatiram sizeof(string) hvala i na cestitkama, evo gde hocu to da primenim, dat je zadatak godina je 1994 msm i sad ima zadatak: Na trci na 100m vremena trkaca su uneta a1,a2,a3,a4...an(gde je ovaj indeks startni broj) i izlaz b1, b2.... bn e sad i tu je bi indeks odnosno startni broj takmicara e sad ne znam kako da ti objasnim ali evo dat je primer:

ulaz: 13.6,13.3,12.9,13.1
izlaz:4 3 1 2

Objasnjenje za izlaz: posto je prvi zavrsio vremenom 12.9 dakle njegov indeks je 1 a posto je 12.9 uneto trece po redu, brooj 1 ce biti treci pri izlazu, kontas? :D

EDIT: ovo da sve ubacim u jedan array mi je trebalo jer sam hteo da sortiram funkcijom sort , al eto vi ste mi rekli za ovu swap funkciju u drugoj temi pa koristim to
Poslednja Izmena: April 19, 2014, 14:08:01 POSLE PODNE od |LZ| Bugi

Citat: Slay poslato April 18, 2014, 23:52:27 POSLE PODNE
1. U ovakvom slučaju se radi alokacija memorije da zauzmeš točno koliko trebaš memorije, a ne da unos 'n' vrijednosti bude npr. >= 2048

Ili vektori, pa si onda dodaješ šta trebaš. :)
Aequam memento rebus in arduis servare mentem.

Lock zadatak resen :)