Napajanje slabo

Započeo ShocK_, Januar 09, 2014, 23:27:02 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Evo u vezi prosle teme shvatio sam da graficka trazi 350W a imam 230W napajanje pa mene sad sekira da nije do graficke problem ili pak do napajanja ali kada je do napajanja komp ne bi radio i mogo sam igrice igrati nego bi se gasio a on se ne gasi nego ukoci sutra cu proveriti ako je do napajanja kupicu novo brine me da nije graficka jer je polovna

230W nije pravih 230W, na rijetko kojim napajanjima je iskoristivost 90-95% (ona skupa, crosshair i sl.), ako imas neko shitty napajanje onda ti je iskoristivost oko 150W ako uopce i to, ne kuzim zasto uopce imas takvo slabo napajanje..

Takoder, sudeci po tome kakvo napajanje, imas vrlo vjerojatno slab procesor, sad si kupio vjerojatno jaku graficku - NEJDE to tako, CPU ce ti sad bottleneckat GPU (laicki receno, koristit ces perfomanse graficke puno slabije od 100% - ko da stavis 50KS motor u auto koji ima 10 tona).

Tako da ako kupujes novu / rabljenu graf. karticu, onda se prvo posavjetuj s nekim da ti nebi bottleneckalo.

Imas jeftina i kvalitetna napajanja, ja svoju XFX 550W (90% efficiency) kupio za 60â,¬, a radi jako dobro i bez problema vrti AMDov octa core, graficku koja zahtjeva 150W na 100% rada, 4 modula DDR3, 2 HDD-a (iako je to mala potrosnja), maticnu koja mi dosta trosi, LED svjetla i opticki drive, prije sam imao 500W shitty napajanje za 15â,¬ i gasio mi se kompjuter kad je bio malo opterecen, kao i zamrzivao. Stoga najvjerojatnije ti je do napajanja (99% sam siguran).
Poslednja Izmena: Januar 10, 2014, 01:01:56 PRE PODNE od LuKsA
Aequam memento rebus in arduis servare mentem.

Momci moja greska na napaju pise 220V pa sam se ja zbunio inace imam AMD Athlon 64 x2 dual core 5000 i sad sam kupio Nvidia GeForce 9500GT MOZE LOCK