Dodatno hladjenje

Započeo ShocK_, Novembar 07, 2013, 23:26:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozz svima ovako skoro sam uzeo procesor al nekako ko da malo vise dize temperaturu posle izvesnog vremena.Pricao sam sa mojim nastavnikom informatike i on mi reko da mogu jeftinu da ubacim neki ventilator sa strane kucista(gde su rupice one) pa ne znam jel to pametna ideja dal je neko to koristio i ima li neko bolji predlog.Hvala unapred :)

Ja sam jedno vreme koristio kuler na vodu, mada to je skupo.

Ne znam sta nebi bilo pametno u ubacivanju dodatnog kulera.

Ako imas: otvor na vrhu, sa strane i pri dnu kompa, ubaci tak oda ti odozgo i sa strane duva, a u dnu da izbacuje vazduh napolje. ako nemas dole pri dnu nista, ubaci samo da ti duva :D

[quote author=
Maki187 link=topic=81245.msg556737#msg556737 date=1383865924]
Ne znam sta nebi bilo pametno u ubacivanju dodatnog kulera.

Ako imas: otvor na vrhu, sa strane i pri dnu kompa, ubaci tak oda ti odozgo i sa strane duva, a u dnu da izbacuje vazduh napolje. ako nemas dole pri dnu nista, ubaci samo da ti duva :D
[/quote]

Vecina nasih kuciste stoji na podlozi koja zaklanja dno, pa takve stvari ne bi imale efekta trebao bi onda da odigne da napravi neki protok vazuha.

99% sam siguran da imas iza kucista pored integrisanih komponenti resetku na koju iznutra mozes da prikacis fan 8 (ne treba nista jace ni brze sasvim je dovoljno to a i jeftino je)

Sada pitanje koji si procesor uzeo i koliku temparaturu biljezis, naravno temparatura procesora nije ista kada igras igrice i kada visis na netu.

Kao sto je @dnjl spomenuo vodena hladjenja su danas vrh sto se tice hladjenja, ali su jos skupa, mada i nisu skupa kakav posao obavljaju i o koliko stvari prestanes da brines kada ih koristis.
Poslednja Izmena: Novembar 08, 2013, 00:26:38 PRE PODNE od [X-3] Ralph

Uzeo sam AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+,iza mi je mi je bas ko sto si reko :D koliko se krece cena znas li mozda
Poslednja Izmena: Novembar 08, 2013, 00:30:16 PRE PODNE od ShocK_

Boris Spice

vodeno hlaÄ'enje ubaci,vjeruj

a do tad skini limenu zastitu sa jedne strane racunala,i onda se toplina nece zadrzavati unutra i ulaziti ce hladniji zrak...

Za nekih 10-15 KM mozes uzeti to sto ti treba.

http://www.pik.ba/artikal/8345920/kuler-za-racunar/

Ovako nesto bi ti bilo sasvim dovoljno. Samo ovaj je povoljan pa ne znam koliko se isplati uzeti ga. Po tome kako izgleda bio je zapusten negdje, radio je pod velikom temaraturum cim su ovakve naslage prasine, a jos je kao ciscen. (nemoj ovaj da bi uzimao jer vidis da je spala i zastitna folija sa dna motora koja stiti da prasina tamo ne ulazi.

Samo da te pitam kolika ti je max temparatura koju si zabiljezio?

Skini ovaj program ja ovaj koristim i sasvim sam zadovoljan:
http://www.mediafire.com/?9astax4ju256st1

Pokreni program i ostavi ga da radi, zatim udji u neku igru igraj je 5-10 minuta, onda je minimaze i ocitaj temparaturu pa mi napisi.
Program kada minimize odes ces naci u sakrivenim ikonicama gdje bude i Antivirus i te tako stvari, tamo pored sada.

@borise vodeno hladjenje nije rjesenje ako nema novca za to, mada svakako je bolje od ovoga nacina, ali nije potrebno da kazes da ne mozes bez vodenog hladjenja.
Poslednja Izmena: Novembar 08, 2013, 00:37:33 PRE PODNE od [X-3] Ralph

Boris Spice

[quote author=[X-3] Ralph link=topic=81245.msg556745#msg556745 date=1383867307]
Za nekih 10-15 KM mozes uzeti to sto ti treba.

http://www.pik.ba/artikal/8345920/kuler-za-racunar/

Ovako nesto bi ti bilo sasvim dovoljno. Samo ovaj je povoljan pa ne znam koliko se isplati uzeti ga. Po tome kako izgleda bio je zapusten negdje, radio je pod velikom temaraturum cim su ovakve naslage prasine, a jos je kao ciscen. (nemoj ovaj da bi uzimao jer vidis da je spala i zastitna folija sa dna motora koja stiti da prasina tamo ne ulazi.

Samo da te pitam kolika ti je max temparatura koju si zabiljezio?

Skini ovaj program ja ovaj koristim i sasvim sam zadovoljan:
http://www.mediafire.com/?9astax4ju256st1

Pokreni program i ostavi ga da radi, zatim udji u neku igru igraj je 5-10 minuta, onda je minimaze i ocitaj temparaturu pa mi napisi.
Program kada minimize odes ces naci u sakrivenim ikonicama gdje bude i Antivirus i te tako stvari, tamo pored sada.

@borise vodeno hladjenje nije rjesenje ako nema novca za to, mada svakako je bolje od ovoga nacina, ali nije potrebno da kazes da ne mozes bez vodenog hladjenja.
[/quote]

kazem ono sto mu se vise isplati, bolje neka saceka i skupi novaca,a do tada nek mu racunalo radi na nacin na koji sam mu rekao

Pazi da ne napravis vakuum u kucistu, tako ces samo jos vise sjebat stanje :)

Inace, aftermarket cooleri; preporucam Scythe katana, Arctic i Coolermaster, lako ih je montirat gore, dobijes i termalnu pastu uz to za jeftinu cijenu.
Aequam memento rebus in arduis servare mentem.

Kupi Mugen hladnja i ventilator(box) i radit ce ti ispod 30, nebitno koji procesor imas...

u linksu: http://www.links.hr/?naziv=cooler-scythe-mugen-4-scmg-4000-socket-775-1156-1155-1150-1366-2011-am2-am2-am3-am3-fm1-fm2&option=artikl&id_artikl=050.903.281

Ja svoj amd sa 6 jezgri i clockan sa 3.9 na 4.5 i radi na temperaturi od 30-35 C, ovisno o opterecenju...

Na svojem kucistu nemam bocnu stranicu jer ne stane hladnjak za procesor(koristim kuciste od svoje starog racunala iz 2000)...

Hvala svima naso sam u prodavnici u gradu za 350 din.Moze LOCK