[Pomoc] Warninzi

Započeo toVi, Septembar 24, 2013, 18:58:16 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Moj skripter je radio skriptu od 0
Detaljan opis problema: Kad pritisnem compile pojavi se ovo:
C:\Documents and Settings\Aco\Desktop\Balkan Strong\gamemodes\bsrp.pwn(9956) : warning 219: local variable "string" shadows a variable at a preceding level
C:\Documents and Settings\Aco\Desktop\Balkan Strong\gamemodes\bsrp.pwn(9998) : warning 219: local variable "string" shadows a variable at a preceding level
C:\Documents and Settings\Aco\Desktop\Balkan Strong\gamemodes\bsrp.pwn(10048) : warning 219: local variable "string" shadows a variable at a preceding level
C:\Documents and Settings\Aco\Desktop\Balkan Strong\gamemodes\bsrp.pwn(10049) : warning 219: local variable "sendername" shadows a variable at a preceding level
C:\Documents and Settings\Aco\Desktop\Balkan Strong\gamemodes\bsrp.pwn(30574) : warning 219: local variable "sendername" shadows a variable at a preceding level
C:\Documents and Settings\Aco\Desktop\Balkan Strong\gamemodes\bsrp.pwn(30574) : warning 219: local variable "string" shadows a variable at a preceding level
C:\Documents and Settings\Aco\Desktop\Balkan Strong\gamemodes\bsrp.pwn(30603) : warning 219: local variable "sendername" shadows a variable at a preceding level
C:\Documents and Settings\Aco\Desktop\Balkan Strong\gamemodes\bsrp.pwn(30603) : warning 219: local variable "string" shadows a variable at a preceding level
Pawn compiler 3.2.3664	 	 	Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

Header size:          16252 bytes
Code size:          3899740 bytes
Data size:         16742920 bytes
Stack/heap size:      16384 bytes; estimated max. usage=5072 cells (20288 bytes)
Total requirements:20675296 bytes

8 Warnings.

Dio skripte: Recite sta treba stavicu
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): //

te stringove si stavio kao globalne, stavi ih kao loklane samo az tu jednu "funckiju"

My Bike KTM 450 SXF 2008

Citat: Vuzimir poslato Septembar 24, 2013, 19:00:26 POSLE PODNE
te stringove si stavio kao globalne, stavi ih kao loklane samo az tu jednu "funckiju"
kako to da uradim? meni je skripter radio skriptu ja se bas ne razumijem u skriptanje

Citat: toVi poslato Septembar 24, 2013, 19:01:54 POSLE PODNE
kako to da uradim? meni je skripter radio skriptu ja se bas ne razumijem u skriptanje

daj te komande da ti popravimo sve komande za koje ti baca warninge

Citat: Vitez El arambasa poslato Septembar 24, 2013, 19:02:31 POSLE PODNE
Citat: toVi poslato Septembar 24, 2013, 19:01:54 POSLE PODNE

daj te komande da ti popravimo sve komande za koje ti baca warninge
kakve komande?  :-\

nadjes tu liniju na kojoj je warning, i to onda na toj lini sto pise new
to ti nesmje biti kao globalno nego mora biti lokalna npr:

to ti je warning npr kada bi napisao new string[126];

i u nekoj komandi sada napises ovako:

cmd:buy(playerid, params[])
{
new string[126];
return 1;
}

i izbacuje ti warning da vec postoji taj new string kao globalna funkcija a da si je ti jos dodao kao lokalnu...

My Bike KTM 450 SXF 2008

Citat: Vuzimir poslato Septembar 24, 2013, 19:08:52 POSLE PODNE
nadjes tu liniju na kojoj je warning, i to onda na toj lini sto pise new
to ti nesmje biti kao globalno nego mora biti lokalna npr:

to ti je warning npr kada bi napisao new string[126];

i u nekoj komandi sada napises ovako:

cmd:buy(playerid, params[])
{
new string[126];
return 1;
}

i izbacuje ti warning da vec postoji taj new string kao globalna funkcija a da si je ti jos dodao kao lokalnu...
kad to uradim bude mi error "undefined symbol buy" kako da ga definiram

Zna li neko kako definirati "buy"?

tovy mani se scriptanaj nisi ti za to . Vidim da si operisan od pawno

Tovi mani se skriptanja nije to za tebe
CMD:buy(playerid, params[])
{
return 1;
}

je komanda

Gore si definirao string pod globalnu variablu. Moras otici gore izvan svih funkcija ti sigurno pise string i moras pobrisati...