[POMOC]Veh

Započeo Cappone1, Jul 13, 2013, 09:39:37 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Moja od 0
Detaljan opis problema:Evo pokazat cu vam sto mi izbaci kad sam stavio veh komandu
Dio skripte:

C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(569) : error 017: undefined symbol "strtok"
C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(570) : error 017: undefined symbol "tmp"
C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(576) : error 017: undefined symbol "tmp"
C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(578) : error 017: undefined symbol "tmp"
C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(578) : error 017: undefined symbol "strtok"
C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(579) : error 017: undefined symbol "tmp"
C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(585) : error 017: undefined symbol "tmp"
C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(586) : error 017: undefined symbol "COLOR_GREY"
C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(590) : error 017: undefined symbol "CreatedCars"
C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(590) : error 017: undefined symbol "CreatedCar"
C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(590) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(590) : fatal error 107: too many error messages on one line

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno)://
[/quote]
Croatian Gaming Roleplay

Bizz System 0%
House System 0%
Car Ownership 0%
Log/reg System 80%
Poslovi 10%
Anticheat 0%
Organizacije 10%
Event System 0%
Komande 15%

Ako želite postati dio Staffa na PM mi se obratite

Posalji komandu ne mogu ovako napamet
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

if(strcmp(cmd, "/veh", true) == 0)
   {
         tmp = strtok(cmdtext, idx);
         if(!strlen(tmp))
         {
            SendClientMessage(playerid, COLOR_RED, "USAGE: /veh [veh id] [boja 1] [boja 2]");
            return 1;
         }
         new car;
         car = strval(tmp);
         if(car < 400 || car > 611) { SendClientMessage(playerid, COLOR_RED, "   Veh ID mora biti veci od 600 i manji od 611 !"); return 1; }
         if(!strlen(tmp))
         {
            SendClientMessage(playerid, COLOR_RED, "USAGE: /veh [veh id] [boja 1] [boja 2]");
            return 1;
         }
         new color1;
         color1 = strval(tmp);
         if(color1 < -1 || color1 > 126) { SendClientMessage(playerid, COLOR_RED, "   Boja mora biti od ID 0 do ID 126 !"); return 1; }
         if(!strlen(tmp))
         {
            SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD2, "USAGE: /veh [veh id] [boja 1] [boja 2]");
            return 1;
         }
         new color2;
         color2 = strval(tmp);
         if(color2 < -1 || color2 > 126) { SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY, "   Boja mora biti od ID 0 do ID 126 !"); return 1; }
         new Float:X,Float:Y,Float:Z;
         GetPlayerPos(playerid, X,Y,Z);
         new carid = CreateVehicle(car, X,Y+5,Z+1, 0.0, color1, color2, 60000);
         CreatedCars[CreatedCar] = carid;
         CreatedCar ++;
         LinkVehicleToInterior(carid, GetPlayerInterior(playerid));
         SetVehicleVirtualWorld(carid, GetPlayerVirtualWorld(playerid));
         format(string, sizeof(string), "** Vozilo %d stvoreno.", carid);
         SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY, string);
      }
      return 1;
   }
Croatian Gaming Roleplay

Bizz System 0%
House System 0%
Car Ownership 0%
Log/reg System 80%
Poslovi 10%
Anticheat 0%
Organizacije 10%
Event System 0%
Komande 15%

Jel ti pod onplayercommandtext stavljeno? Ako jeste nadji na netu stockove/definicije strtoka i tmpa a ako ti nije stavi pod onplayercommandtext

EDIT: tmp definises ovako new tmp[128]; na primer :)
Poslednja Izmena: Jul 13, 2013, 09:57:04 PRE PODNE od |LZ| Bugi
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

aj daj mi ti sve sto treba pls pls tek sam pocetnik u skriptanju
Croatian Gaming Roleplay

Bizz System 0%
House System 0%
Car Ownership 0%
Log/reg System 80%
Poslovi 10%
Anticheat 0%
Organizacije 10%
Event System 0%
Komande 15%

nmg sad da ti posaljem jer sam na mobu, ajd kucaj na google undefined symbol strtok samp i udji na prvi rezultat i tu ce ti biti dat stock strtok e to ubaci samo pri vrhu tvoje fs ispod definicija negde, ako se ne snadjes uradicu ti ja kasnije...
a vidim ovo si iscupao iz nekog moda pa iz istog tog moda idi trazi definicije znaci kucas u trazilici u modu createdcars pa strtok i tako...
Poslednja Izmena: Jul 13, 2013, 10:04:11 PRE PODNE od |LZ| Bugi

jesam sve ali pogledaj sto mi sada izbaci

:\Users\Alex\Desktop\Mod od 0\gamemodes\Untitled.pwn(1076) : error 010: invalid function or declaration
Croatian Gaming Roleplay

Bizz System 0%
House System 0%
Car Ownership 0%
Log/reg System 80%
Poslovi 10%
Anticheat 0%
Organizacije 10%
Event System 0%
Komande 15%

Daj mi tu liniju 1076

to sam rijesio uspio sam compilati ali sada kad kucam veh i sve samo mi ponovno pokaze veh id boja1 boja2
Croatian Gaming Roleplay

Bizz System 0%
House System 0%
Car Ownership 0%
Log/reg System 80%
Poslovi 10%
Anticheat 0%
Organizacije 10%
Event System 0%
Komande 15%

Iz tog moda odakle kopiras komandu /veh definisi to sto je u errorima i to je to :P

Citat: 'Stojanovskiâ,,¢ poslato Jul 13, 2013, 10:31:52 PRE PODNE
Iz tog moda odakle kopiras komandu /veh definisi to sto je u errorima i to je to :P

Citaj malo vec sam mu to rekao