[Pomoc]Error

Započeo |LOB| Robi.pwn, April 09, 2013, 20:35:55 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Moj gm od 0
Detaljan opis problema:Error neznam rijesit
Dio skripte:
C:\Users\Robi\Desktop\SAMP\Server\gamemodes\lob1.pwn(713) : error 035: argument type mismatch (argument 2)
C:\Users\Robi\Desktop\SAMP\Server\gamemodes\lob1.pwn(714) : error 035: argument type mismatch (argument 2)
C:\Users\Robi\Desktop\SAMP\Server\gamemodes\lob1.pwn(715) : error 035: argument type mismatch (argument 2)

a te linije su sljedece
if(!IsPlayerAdmin(playerid)) return SCM(playerid, COL_RED,"Nisi ovlasten za koristenje ove komande.");
if(sscanf(params,"ui", id, alvl)) return SCM(playerid, COL_RED, "{FFFFFF}iLife Pomoc | {00C0FF} /padmin [ID/Dio Imena] [Admin Level]");
if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid, COL_RED,"Nepravilan ID.");

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
Citat: [RS]panameR. poslato Novembar 24, 2012, 13:50:32 POSLE PODNE
Citat: [FG] Tixa Mukic poslato Novembar 24, 2012, 11:12:07 PRE PODNE
Jel mi moze netko objasnit kako popuni i to sve opću uplatnicu :'(
kemijskom

Blaeks RESPECT!
joXy_ BIG RESPECT!
CkusaColeCM RESPECT!
Ivan_Ino.pwn BIG RESPECT!

Nesto si izostavio u tome :D

Kraden avatar bloomeru :*

Nebi to trebalo ovako ic

if(!IsPlayerConnected(playerid)) return SCM(playerid, COL_RED, "Nepravilan ID.");

Citat: CkusaColeCM poslato April 09, 2013, 21:06:54 POSLE PODNE

Nebi to trebalo ovako ic

if(!IsPlayerConnected(playerid)) return SCM(playerid, COL_RED, "Nepravilan ID.");
Ne lupaj gluposti...Daj celu komandu da vidimo

Ma neznam jebo ga ja, u ovim redovima po meni je sve oke :S

pax95

Ja sam 99% siguran da ti je ovo COL_RED 0.3c boja i da zato to radi. Nigde drugde nemas drugi parametar, mozda i lupam ali siguran sam :D. Tako da koristi hex boje imas ih sigurno definisano ili umesto COL_RED tu stavi -1 (bela boja)

EDIT:
I posto kazem da verovatno imas definisane COLOR_RED
onda stavi ovako:
if(!IsPlayerAdmin(playerid)) return SCM(playerid, COLOR_RED,"Nisi ovlasten za koristenje ove komande.");
if(sscanf(params,"ui", id, alvl)) return SCM(playerid, COLOR_RED, "{FFFFFF}iLife Pomoc | {00C0FF} /padmin [ID/Dio Imena] [Admin Level]");
if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid, COLOR_RED,"Nepravilan ID.");

Ili ako nemas evo: #define COLOR_RED             0xFF0000FF
Poslednja Izmena: April 09, 2013, 21:16:19 POSLE PODNE od [BD] I'm a legend!

Citat: [BD] I'm a legend! poslato April 09, 2013, 21:14:54 POSLE PODNE
Ja sam 99% siguran da ti je ovo COL_RED 0.3c boja i da zato to radi. Nigde drugde nemas drugi parametar, mozda i lupam ali siguran sam :D. Tako da koristi hex boje imas ih sigurno definisano ili umesto COL_RED tu stavi -1 (bela boja)
verovatno da je do toga ali opet zasto bi tako stavljao ako gore nije definisao (u ovom slucaju COL_RED) :D Ne mora stavljati -1, samo neka gore definise

#define COL_RED    "{F81414}"

pax95

Citat: joXy_ poslato April 09, 2013, 21:18:11 POSLE PODNE
Citat: [BD] I'm a legend! poslato April 09, 2013, 21:14:54 POSLE PODNE
verovatno da je do toga ali opet zasto bi tako stavljao ako gore nije definisao (u ovom slucaju COL_RED) :D Ne mora stavljati -1, samo neka gore definise

#define COL_RED    "{F81414}"
Bio sam brzi sa editom i to sto si dao je 0.3c boja :P. On ima COL_RED definisano ali njemu treba hex boja kao sto sam dao u editu mog posta

Decki vec ima
#define COL_RED "{F81414}"
Citat: [RS]panameR. poslato Novembar 24, 2012, 13:50:32 POSLE PODNE
Citat: [FG] Tixa Mukic poslato Novembar 24, 2012, 11:12:07 PRE PODNE
Jel mi moze netko objasnit kako popuni i to sve opću uplatnicu :'(
kemijskom

Blaeks RESPECT!
joXy_ BIG RESPECT!
CkusaColeCM RESPECT!
Ivan_Ino.pwn BIG RESPECT!

Citat: Robi031 poslato April 09, 2013, 23:09:39 POSLE PODNE
Decki vec ima
#define COL_RED "{F81414}"
To je 0.3c boja i koristi se samo u tekstu(bar msm ako se ne varam), ja sam zajebo, Gagi ti je vec napisao: Zameni taj define sa ovim:
#define COLOR_RED             0xFF0000FF

if(!IsPlayerAdmin(playerid)) return SCM(playerid, 0xFFF81414,"Nisi ovlasten za koristenje ove komande.");
if(sscanf(params,"ui", id, alvl)) return SCM(playerid, 0xFFF81414, "{FFFFFF}iLife Pomoc | {00C0FF} /padmin [ID/Dio Imena] [Admin Level]");
if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid, 0xFFF81414,"Nepravilan ID.");

Evo vako probaj :)