Delux-Host Hackanje

Započeo lasvegas, Jun 20, 2009, 00:57:09 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Gluparije:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hacker

- Ako neko nezz Engleski ima dole da izabere maternji ;)

Izvoli pametni :D

Hacker

Hacker nije Å¡tetočina. On je samo čovjek koji želi proučavati kompjutere ili onaj ko ih proučava. Hackerstvo je nauka. Ona istražuje kompjutere, njihove osobine, vrline i mane. Kada otkriju neku rupu oni prave Antiviruse ili Antispyware. TakoÄ'e i Programer je Hacker samo Å¡to Programer piÅ¡e web ili programske jezike. A Hacker pored toga zaviruje duboko u sisteme kompjutera. Hacker, prije 10-ak godina, je bio zamiÅ¡ljen kao dvadesetogodiÅ¡njak, meÄ'utim sada ima i Hackera desetogodiÅ¡njaka. To su djeca koja istražuju kompjutere i koji se njima zanimaju. Hackeri mogu su i oni koji se bave web dizajnom.

Cracker

Evo npr. uzmimo riječ Crack kojom su nazvani neki file-ovi. Ona se treba zvati Hack jer su file-ovi koji su tako nazvani pozitivni. Evo uzmimo jedan plugin za Counter Strike 1.6 Servere - Hack Hunter. On traži čitere na serverima. MeÄ'utim ova riječ u prijevodu znači Hack Lovac. Ali čitevi nisu Hack porijekla već Crack porijekla. Tako da bi se taj program trebao zvati Crack Hunter. To su jedni od mnogobrojnih primjera gdje su Hackeri ispali loÅ¡i. Ali i ima loÅ¡ih Hackera ali njih nećemo zvati loÅ¡i Hackeri već Crackeri. Crackeri upadaju u Hackerske sisteme i kradu rupe i sistemu i teko Å¡tete svim kompjuterima na planeti. Crackeri su vrlo loÅ¡i i treba ih se čuvati.

Citat: Balkanika poslato Jun 20, 2009, 14:22:27 POSLE PODNE
Gluparije:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hacker

- Ako neko nezz Engleski ima dole da izabere maternji ;)
Onaj dan kada si otisao posle kosarke...teca i Alex su pricali o hackanju..naveli su naprimer facebook...i lepo je rekao teca...Nije hackanje obaranje i ostalo...hacker zaradjuje pare na tudj racun....

-Mislim da bi prvo trebali procitati lektire ovi silni hakeri na balkan-samp-u...
-Znaci idemo:
*Ana Karenjina,Hamlet,Starac i more,Romeo i Julija itd...

----------------------------------------------------------------------------------------------------
@Chili Willie - Ti stvarno verujes u ovo sto si napisao?!Ovo ne bi popusilo ni dete od 5 godina,...
Zasto je onaj ko je Crack-ao nesto "opasan" mozda zato sto ti je omogucio da npr igras GTA SA bez originala?! Ili da
koristis WIN a ne platis 100e licencu?!

@Alien(Djole)

*Black Hat - Moze profitirati na nacin o kom su govorili,kao i na milion drugih ukoliko je stvarno dobar u razumevanju mreze,sintaksi i ostalog.
*White Hat - Zaradjuje upravo na ovaj drugi nacin,a to je sto ce naci slabu tacku zrtve i obezbediti je pa samim tim zastititi od Black Hat hakera.
----------------------------------------------------------------------------------------------------