[Pomoc]Hosting i te zajebancije

Započeo SpawneR., Decembar 27, 2012, 15:55:15 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav,

moj brat planira da otvori Hosting , sada hoce da zna koliko sve treba da se finansira , da li se to isplati i gde mogu da uzmem reseller-a  :) Molim vas pomognite!

Hvala!

ja ti preporucujem www.avalon.ba po meni je jedan od najboljih i podrska je dobra ja kod njih imam i web host i domenu nemam nikakvih problema s tim
a moj kolega ima i vps kod njih nema nikakvi problema sve odlicno radi 10 :D
Poslednja Izmena: Decembar 27, 2012, 18:25:12 POSLE PODNE od [CG]Mark

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

Dude

*

zerocoolos

Jednostavno: ne isplati se, a za par kuna zarade koliko ce mozda imati ne vrijedi trositi toliko vremena...

Ne isplati ti se preko resellera bolje je nabaviti neku malu masinu ili VPS od 1-4gb rama to je od 15KM-40KM a onda moras kupiti domenu i Web hosting pa setup masinu i panel namjestiti. Ne isplati se to jer moras imat nekakve srece i nabaviti klijente sto prije jer ako ti sad placas masinu 30KM a sad na masini moze oko 15 samp svra od 50 slotova a 50 slotova su ti 5 euro(10KM) znaci zarada bi bila oko 150KM mjesecno a sad zavisi o klijentima oce neki napustiti ili nece i sad dio tih 150KM moras u masinu ulagat a ostalo mozes sebi... A s vremenom ako dolazi vise klijenata naravno moras vise masina nabvaljat... A ako nemas klijenata onda si samo potrosio novac :D. Ja imam vps od 1gb rama na kojoj drzim samp svr sa 10-30 igraca i imam 1 cs svr sa 17 igraca pa sam i otvorio hosting da podijelim vps jer dio vps-a je ne iskoristen.

I da preko hostinga ne mozes puno novaca zaraditi pogotovo ako si pocetnik.
Poslednja Izmena: Decembar 28, 2012, 12:04:00 POSLE PODNE od htmostar

Kao sto sam ti vec par puta rekao, ne isplati se, ja i Ricky vodimo host od kraja Juna, i mislis da smo nesto zaradili ?
Ne, i da bi ti se neki biznis razvio, trebas barem godinu dana da ualzes u njega i da ides u minus, tek ce posle (verovatno a i nemora) poceti posao da se razvija.
sto znaci da prvih godinu dna treba da budes spreman da ides u minus.