[pomoc]sscanf komanda

Započeo N1XTON, Decembar 08, 2012, 10:18:24 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Gamemode koji koristim:Moj dm od 0
Detaljan opis problema:Pa pravio sam donator sistem po jednom tutu i kad ubacim komandu sa tuta nece da radi zato sto je sscanf pa ako moze ko da je pretvori da nebude sscanf :P ja to neznam
CMD:ddb(playerid, params[])
{
    new id, koliko, sendername[MAX_PLAYER_NAME], string[128];
    if(!(PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 1337)) return SCM(playerid, -1,"Nemate ovlasti da koristite ovu komandu!"); //Provjerava dali je igrač 1337 admin, ako nije ispisuje mu poruku
    else if(sscanf(params,"ui", id, koliko)) return SCM(playerid, -1,"Koristi: /ddb [playerid] [bodovi]"); //Ako igrač nije upisao sve potrebne parametre ispisuje mu poruku
    else if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid, -1,"Pogresan ID igraca"); //Provjerava dali je taj igrač online
    else
    {
      PlayerInfo[playerid][pBodovi] += koliko; //Dodaje igraču donator bodove
GetPlayerName(playerid, sendername, sizeof(sendername));
sendername[strfind(sendername,"_")] = ' ';
format(string, sizeof(string),"Admin %s vam je dao %i Donator Bodova", sendername, koliko);
SCM(id, -1, string); //Ispisuje igraču poruku
format(string, sizeof(string),"Trenutno stanje tvojih Donator Bodova je: %d", PlayerInfo[playerid][pBodovi]);
     }
     return 1;
}

Dio scripte:dao vec
Slika video://
Poslednja Izmena: Decembar 08, 2012, 10:18:59 PRE PODNE od N1XTON.AMX
Pravim RP,DM,TDM,STUNT, Freeroam modove od 0 za pare, nacini placanja : Paypal ili banka

Ja ti preporucujem da koristis SSCANF, skines ga, ispises ga na vrh skripte i koristis ga, mnogo ti je bolje i jednostavnije nego STRCMP

Citat: Blaeks poslato Decembar 08, 2012, 10:41:00 PRE PODNE
Ja ti preporucujem da koristis SSCANF, skines ga, ispises ga na vrh skripte i koristis ga, mnogo ti je bolje i jednostavnije nego STRCMP
ima include al opet komanda neradi :S
Pravim RP,DM,TDM,STUNT, Freeroam modove od 0 za pare, nacini placanja : Paypal ili banka

Na koju foru ne radi? nece da deluje komanda, ili sta?

Citat: Blaeks poslato Decembar 08, 2012, 10:44:30 PRE PODNE
Na koju foru ne radi? nece da deluje komanda, ili sta?
paa ja upisem komandu ono pise kako je trebam unijeti ja uradim nako kao sto pise kako je trebam unijeti onda pise da comanda nepostoji

Ta komanda ide na kraj skripte, izvan svakog callbacka, znaci ako je stavis skroz dole, mora da ti radi, a iako ti ni tad ne radi, napravicu ti u STRCMP...

Citat: Blaeks poslato Decembar 08, 2012, 11:03:14 PRE PODNE
Ta komanda ide na kraj skripte, izvan svakog callbacka, znaci ako je stavis skroz dole, mora da ti radi, a iako ti ni tad ne radi, napravicu ti u STRCMP...
koristim ZCmd procesor komandi nego mozes li mi ti izbaciti sscanf iz ove komande i radit ce

evo ti.... CMD:ddb(playerid, params[])
{
tmp = strtok(cmdtext, idx);
if(!strlen(tmp))
{
SCM(playerid, -1, "Koristi: /ddb [playerid] [bodovi]");
return 1;
}
id = ReturnUser(tmp);
koliko = strval(tmp);
if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 1337)
{
        if(id != INVALID_PLAYER_ID)
        {
format(string, sizeof(string),"Admin %s vam je dao %i Donator Bodova", sendername, koliko);
format(string, sizeof(string),"Trenutno stanje tvojih Donator Bodova je: %d", PlayerInfo[playerid][pBodovi]);
}
}
}
else
{
SCM(playerid, -1, "   Nisi admin!");
}
}
return 1;
}
ovako nesto?

Citat: Blaeks poslato Decembar 08, 2012, 12:20:59 POSLE PODNE
evo ti.... CMD:ddb(playerid, params[])
{
if(!strlen(tmp))
{
SCM(playerid, -1, "Koristi: /ddb [playerid] [bodovi]");
return 1;
}
id = ReturnUser(tmp);
koliko = strval(tmp);
if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 1337)
{
        if(id != INVALID_PLAYER_ID)
        {
}
}
}
else
{
SCM(playerid, -1, "   Nisi admin!");
}
}
return 1;
}
ovako nesto?
Evo i tebi C:\DOCUME~1\ADMINI~1\MYDOCU~1\DOWNLO~1\LOS_DI~1\GAMEMO~1\LDFR.pwn(1308) : error 017: undefined symbol "tmp"
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\MYDOCU~1\DOWNLO~1\LOS_DI~1\GAMEMO~1\LDFR.pwn(1308) : error 017: undefined symbol "strtok"
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\MYDOCU~1\DOWNLO~1\LOS_DI~1\GAMEMO~1\LDFR.pwn(1309) : error 017: undefined symbol "tmp"
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\MYDOCU~1\DOWNLO~1\LOS_DI~1\GAMEMO~1\LDFR.pwn(1315) : error 017: undefined symbol "ReturnUser"
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\MYDOCU~1\DOWNLO~1\LOS_DI~1\GAMEMO~1\LDFR.pwn(1316) : error 017: undefined symbol "tmp"
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\MYDOCU~1\DOWNLO~1\LOS_DI~1\GAMEMO~1\LDFR.pwn(1316) : error 017: undefined symbol "strtok"
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\MYDOCU~1\DOWNLO~1\LOS_DI~1\GAMEMO~1\LDFR.pwn(1317) : error 017: undefined symbol "tmp"
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\MYDOCU~1\DOWNLO~1\LOS_DI~1\GAMEMO~1\LDFR.pwn(1331) : warning 209: function "cmd_ddb" should return a value
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\MYDOCU~1\DOWNLO~1\LOS_DI~1\GAMEMO~1\LDFR.pwn(1332) : error 010: invalid function or declaration
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\MYDOCU~1\DOWNLO~1\LOS_DI~1\GAMEMO~1\LDFR.pwn(1337) : error 010: invalid function or declaration
Pawn compiler 3.2.3664 Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

9 Errors.

Benac jesi ti normalan? ti nisi izbacio sscanf nego zcmd....

Citat: David (Sabljak) poslato Decembar 08, 2012, 13:17:10 POSLE PODNE
Daj ti meni objasni di si ti ubacio tu kandu sa scanfom? Na kraj skripte ili ?
pa da na kraj skripte

Citat: David (Sabljak) poslato Decembar 08, 2012, 15:18:40 POSLE PODNE
I reci mi jesi stavio na pocetak skripte <sscanf2>
ima include "sscanf" al nema include "sscanf2"

Citat: David (Sabljak) poslato Decembar 08, 2012, 15:51:08 POSLE PODNE
Aj stavi 2 i javi mi ako radi...
javio bih ti kako radi,ali da radi kad stavim tako nece srv da se pokrene

ovako bi to trebali da ti izgleda na vrhu skripte #include "sscanf2"

Citat: Blaeks poslato Decembar 08, 2012, 16:21:45 POSLE PODNE
ovako bi to trebali da ti izgleda na vrhu skripte #include "sscanf2"
pa tako i izgleda