[SAVJET] Zelim da naucim skriptati ali mi treba savjet: Kako?

Započeo _Booster, Oktobar 23, 2012, 13:58:06 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: /
Detaljan opis problema:
Pozdrav.
Recite mi sta je najbitnije za pocetak da znam(da uradim),jer ocu da se naucim skriptati 
Ae svi posaljite predloge  i objasnjenje !
Dio skripte: /
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /

EDIT.
Poslednja Izmena: Oktobar 23, 2012, 14:32:32 POSLE PODNE od DJ Booster

Ne zelim glumit moderatora ali procitaj ovo za tvoje dobro
http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=11453.0
a tu imas dosta dobri tutova kako zapoceti skritpanje
http://balkan-samp.com/forum/index.php?board=27.0

A ako planiras editati neke modove najbolje bi ti bilo dm ili tdm da pocnes modove mozes naci ovdje
http://balkan-samp.com/forum/index.php?board=12.0

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

Pa ovako trebas postati
Skripta koju koristim:
Detaljan opis problema:
Dio skripte:
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
8)

Koliko znam da mi za pocetak netreba skripta (jer nijednu do sad nekoristim) nego sam trazio savjet za pocetak .. malo skontaj sebe .. !

Aj ovako da ti kazem sta trebas da uradis i kako popuniti nema veze sto ti ne treba skritpa il nesto pravila se moras pridrzavati i prosla tema ti je lockana
Detaljan opis problema:
Pozdrav.
Recite mi sta je najbitnije za pocetak da znam(da uradim),jer ocu da se naucim skriptati 

Brate počni ko i ostali editat neki GameMod traži po BSu imaš dosta toga dobrih FilterSkripta koje su ti fenomenalno objašnjenje
╭∩╮(︶_︶)╭∩╮

<3 ANTE GOTOVINA <3
[/b]

Citat: PWN|Roki poslato Oktobar 23, 2012, 14:26:42 POSLE PODNE
Aj ovako da ti kazem sta trebas da uradis i kako popuniti nema veze sto ti ne treba skritpa il nesto pravila se moras pridrzavati i prosla tema ti je lockana
Detaljan opis problema:
Pozdrav.

Ne volim inace glumiti moderatora ali molio bih te da procitas ako je potrebno najmanje 10 puta :)
http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=11453.0

Ukoliko je vas prefix [Pomoc], vasa tema mora biti napisana u ovom formatu koji je ispisan dole, ili u suprotnom, ona ce biti lockana.

kako god..

@topic
sve bi ti bilo lakse da si nekad prije radio neki drugi programski/skrpiterski jezik tipa c++ , java , cak i paskal bi ti bar malo pomoago :D
za pocetak ti je najbolje uzeti neki dobro organizovan mod (preporuka FactionGame v1 ili Bu (stara verzija)   ) i ako znas engleski lako ces nauciti sve to

za svaku radnju u samp-u imas CallBack ,kada pi prevodili bukvalno izadje kao Odgovor na neki poziv . E sad recimo OnPlayerCommandText (u prevodu kada igrac koristi tekstualnu komandu tj kada kucas npr /komanda ) pravis provjere , svaka provjera pocinje sa if sto u prijevodu znaci 'ako'

if( a > b )
{
   SendClientMessage(playerid,COLOR," Informacija A je veca od informacije B ");
}

moras paziti da imas jednak broj blokova (blok pocinje sa { a zavrsava sa } )

Znaci u blokovima pises sta da radi ako se ispuni neki zahtjev .. recimo

Ako je igrac sa id-em 1 online , Posalji mu poruku "Tvoj id je 1 "
if(playerid == 1 )
{
 SendClientMessage(playerid,COLOR_RED,"Tvoj id je 1");
}

i da ... SendClientMessage , SetTimer , itd su funkcije , one izvrsavaju neku radnju i nakon svake funkcije obavezno moras staviti ;

mozda sam ti sad ovo malo zakomplikovao ali ovo je kao neka osnova , opet kazem najbolje ti je da uzmes neki mod i proucavas ga za sta sta sluzi

sretno sa ucenjem , pozz :D