[Pomoc]Instalacija ProFTPd debian

Započeo htmostar, Jul 24, 2012, 13:39:38 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ovako ja sam instalirao sad panel i ocu ftp da mogu lakse ici po serveru. I sve je bilo dobro preko instalacije samo sto se ne mogu login preko filezille znaci slijedio sam ovaj tutorial http://www.youtube.com/watch?v=gBR1xVRpUSw
ali mi nije pomogao! Sve bude ok samo kad ocu da se prijavim na ftp account preko filezille izbaci da je lozinka kriva ali ja sam promjenio jedno 20 puta preko cmd passwd imekorisnika i nece. :(
Ovaj bug sam imao vise puta!

Da li si siguran da ti je ftp server upaljen ?

probaj

service proftpd start

ili

service proftpd restart

I da li si ubacio proftpd.conf tamo gde mu je mesto ?
Jer ako nisi, pri svakom loginu moras da upises port, ako se loguejs kao root moras da upises port 22, dok kao obican user moras port 21, al ce obican user videti fajlove od root usera...barem sam ja imao taj problem dok mi n0ne nije pomogao
Poslednja Izmena: Jul 24, 2012, 13:54:06 POSLE PODNE od [BR]Maki187

nadam se da si svjestan da u proftpd moras rucno napraviti ftp odobrenja za svakog usera... to je tvoj problem...

znaci prvo dodajes usera u linuxu, ogranicis ga samo na home mapu za pocetak, zabranis ssh login i tek onda otvoris u cfg file od proftpd-a i u njega uneses odobrenja... sve imas na njihovim stranicama...

Citat: Dude poslato Jul 24, 2012, 14:02:19 POSLE PODNE
nadam se da si svjestan da u proftpd moras rucno napraviti ftp odobrenja za svakog usera... to je tvoj problem...

znaci prvo dodajes usera u linuxu, ogranicis ga samo na home mapu za pocetak, zabranis ssh login i tek onda otvoris u cfg file od proftpd-a i u njega uneses odobrenja... sve imas na njihovim stranicama...
Ja sam napravio korisnika stavio mu odobrenja, zabranio da ulazi u ssh, dodao ga u grupu ftpuser, stavio da moze samo na /var/www/  i proftpd.conf sam stavio grupu ftpuser. I kad sam probao Login se u FTP nece. stavio sam port 21, korisnicko ime i password sam ukucao i ip i probao sam promjeniti password preko passwd imekorisnika. Radio sam restart preko: service proftpd restart i probao sam service proftpd reload.

Citat: htmostar poslato Jul 24, 2012, 15:17:28 POSLE PODNE
Citat: Dude poslato Jul 24, 2012, 14:02:19 POSLE PODNE

Ja sam napravio korisnika stavio mu odobrenja, zabranio da ulazi u ssh, dodao ga u grupu ftpuser, stavio da moze samo na /var/www/  i proftpd.conf sam stavio grupu ftpuser. I kad sam probao Login se u FTP nece. stavio sam port 21, korisnicko ime i password sam ukucao i ip i probao sam promjeniti password preko passwd imekorisnika. Radio sam restart preko: service proftpd restart i probao sam service proftpd reload.

postaj konfiguraciju proftpd-a

[quote author=
Maki187 link=topic=48653.msg356984#msg356984 date=1343157064]
Ma instaliraj vsftpd, i uzivaj, ja nemam problema sa njim
[/quote]
Instaliro sam vsftpd meni isto sad bolji nekako!