[INC] g_RampMaker

Započeo [BU] Gigi_Falcone, Jun 16, 2011, 01:39:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

/***********************************\
*****  Made By: Gigi Falcone  *****
*****  Script:  RampMaker     *****
*****  Type:    Include       *****
*****  Version: 0.1a          *****
*****  Stable:  0.1           *****
*****  Lines:   172           *****
*****  Release: 16.06.2011.   *****
\***********************************/

- Zasluge -

Incognito - Streamer Plugin
Gigi_Falcone - Script

- Potrebni Fajlovi -

Streamer Plugin - Ovaj include moze da radi i bez ovog plugina, vise informacija dolje...

- Video -

http://www.youtube.com/watch?v=00BOwH4x_RM

Dosadilo vam je da se na vasem serveru rampe otvaraju odmah i non-rp? Vidjeli ste na neke servere kako se rampe sporo otvaraju a vi to ne znate ili nemate vremena napraviti? Ovo je pravo rijesenje za vas, rampe ce se od sada otvarati kao i u rl-u, sporo.

Da bi instalirali ovaj include, potrebno je da ga skinete sa download linka ( na dnu topica ) i sacuvate kao g_rampmaker.inc .
Kada skinete include, potrebno je da ga stavite u "include" folderu koji se nalazi u direktorijumu od "pawno-a".
Zatim je potrebno da ga include-ujete u skripti u kojoj cete ga koristiti (gamemode ili fs).
Da biste ga include-ovali, dodajte ovo na vrhu vase skripte, ispod #include <a_samp>:

#include <g_rampmaker>

U ovom iclude-u postoje 3 nativne funkcije:

native CreateRamp(Float:X,Float:Y,Float:Z,Float:rX,Float:rY,Float:rZ)
native DestroyRamp(RampID)
native ActivateRamp(RampID,Side)

1.) CreateRamp
Sa ovom funkcijom kreirate rampu ingame. Funkcija direktno ne moze da se pozove u tajmeru.
Ova funckija vraca (returnuje) id objekta koji je kreiran (isto kao i CreateObject), odnosno -1 u koliko objekat nije kreiran.

1.) DestroyRamp
Ova funkcija se koristi da unisti/izbrise kreiranu rampu, ne returnuje odredjenu vrijednost.

1.) ActivateRamp

Ova funkcija se koristi za direktno aktiviranje odnosno pocetak rotiranja rampe. Sastoji se iz 2 argumenta, ID rampe koja zeli da se rotira (njenog fizickog id-a, tj id broja objekta rampe) i argumenta "Side". Ovaj argument odredjuje stranu na koju ce se rampa okretati. Veoma je tesko procjeniti na kojoj ce se strani rampa okretati zbog razlicite rX,rY,rZ rotacije pa je najbolje testirati vrijednost 1 i 2. U koliko se postavi vrijednost 0 ili neka druga sem 1 i 2 funkcija nece raditi!

Ovaj include je jednostavan za podesit, a najbitnije stvari su:

1.) Bitna podesavanja su:

#define USE_STREAMER
#define I_AM_BOT

1a.) #define USE_STREAMER
Sa ovom definicijom birate da li zelite da koristite Incognitov plugin streamer ili ne. U koliko ne zelite, jednostavno izbrisite ovaj red ili stavite comment ispred

//#define USE_STREAMER

1b.) #define I_AM_BOT
Provjera da li ste uopste procitali README fajl, odnosno da li ste podesili skriptu kao sto i treba. Potrebno je samo da izbrisete ovaj red ili stavite comment ispred

//#define I_AM_BOT

2.) Ostala podesavanja su:

#define RAMP_NUMBER     10
#define RM_DISTANCE     200
#define RM_INTERVAL     10
#define RM_AMMOUNT      0.5

2a.) #define RAMP_NUMBER 10
Ovaj define odredjuje maximalni limit rampi. Podesite ga po vasoj zelji, odnosno ovjde stavite broj rampi koje imate kreirane u skripti. U koliko ne koristite streamer, max broj rampi je 400 ( maksimalni broj objekata).

2b.) #define RM_DISTANCE     200
Ovaj define trebate mjenjati jedino ako koristite plugin streamer, u koliko ne koristite, preskocite ga. On odredjuje na kojoj ce se udaljenosti ucitavati objekti ingame.

2c.) #define RM_INTERVAL     10
Define RM_INTERVAL odreduje vrijeme u milisekundama (ms) po kojem ce se rampe rotirati. Za servere sa vecim brojem igraca i velikim brojem rampi preporucujem da se ovaj broj poveca, kako ne bi izazivao lag na serveru.

2d.) #define RM_AMMOUNT      0.5
Poslijedni define koji odredjuje ugaonu promjenu po kojoj se rampa rotira. Stavljanjem manje vrijednosti rampa ce se lijepse rotirati, tj manje ce se vidjeti "sjeckanje", medjutim onda ce trebati i vise vremena da se rotira, tako da bi se RM_DISTANCE i RM_AMMOUNT trebale zajedno podesavati, brzi tajmer sa manjom ugaonom vrijednoscu za ljepsu rotaciju rampi.

Trenutno nema poznatih bugova, ali to ne znaci da i ne postoje, pa vas molim da u koliko ih primjetite, obavijestite me u temi na Balkan Sampu, na pm ili na e-mail.

U koliko vam treba jednostavan sistem za rampe koji ce vam omogucavati njihovo realno rotiranje, ovo je onda pravi include za vas. Takodje molim vas da napisete vase kritike kako bi omogucili razvoj ove skripte.

Poslednja Izmena: Jun 16, 2011, 01:47:23 PRE PODNE od [BU] Gigi_Falcone

Snich

Ma to kraljuuu, oovo mi trebalo, idem da probam...  ;)

giga kurvo zavidim ti hahahah xD ;)

Skidam ti kapu ;)
Uskoro novi stunt server iStunt. DoÄ'ite i zabavite se!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

print("Read the damn README for g_makeramp you moron!");  :D Trebao si da stavis da im isprinta jedno milion puta  :D

GJ Bro  8)
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

Dobar, dobar, svaka cast :D
Just one more time.

odlična stvar...svaka cast za trud

Shone

Meni ovo ne radi, radi li vama?

Shone

Pa moze li mo ko objasniti gore nisam sve shvatio, da li jos nesto posebno moram dodavati u GM ili?

jer je ovde potrebno skriptati u pawno

Download.hr

Svaka čast ! Dali mi to može netko napraviti preko tw-a pls ?