[SAViJET]SQL ili INI

Započeo Sergio_Don, Januar 01, 2012, 19:42:54 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Citat: Joey_ poslato Januar 01, 2012, 23:11:30 POSLE PODNE
Citat: Dude poslato Januar 01, 2012, 23:07:59 POSLE PODNE
gdje i na cemu?

Npr. za učitavanje igračevih podataka... Ili si koristio normalni query? I mislim na MySQL.

onda sigurno mislis na plugin od BlueG-a, jesam s callbackovima
OnQueryFinish i OnQueryError

cak sam pri gubljenju konekcije spremao u poseban string podatke da ponovno radi query za nekoliko sekundi da ipak igraci ne gube statse...

svejedno plugin je bio nestabilan i cesto je padao... sve probleme sam rijesio prebacivanjem na sqlite, s njim nikad server nije pao pri spremanju/citanju podataka...

Citat: Dude poslato Januar 01, 2012, 23:17:26 POSLE PODNE

cak sam pri gubljenju konekcije spremao u poseban string podatke da ponovno radi query za nekoliko sekundi da ipak igraci ne gube statse...

svejedno plugin je bio nestabilan i cesto je padao... sve probleme sam rijesio prebacivanjem na sqlite, s njim nikad server nije pao pri spremanju/citanju podataka...

Ne kužim onda kako LS:RP sa sličnim brojem igrača kao i vi koristi MySQL bez problema i to već neko duže vrijeme.

Last nick: Paradox

Citat: Joey_ poslato Januar 01, 2012, 23:19:18 POSLE PODNE
Citat: Dude poslato Januar 01, 2012, 23:17:26 POSLE PODNE

Ne kužim onda kako LS:RP sa sličnim brojem igrača kao i vi koristi MySQL bez problema i to već neko duže vrijeme.

ako nisi znao oni imaju modificirani mysql plugin, cak su se i callbackovi pravili samo na inzistiranje njihove ekipe + testirali se na njihovom serveru, mozes to vidjeti u temi BlueG-ovog plugina... sad necu ulazit u analizu koriste li oni uopce plugin kakav mi imamo ili oni znaju problem plugina pa su ga rijesili ili uopce ne koriste taj plugin... to nikad necemo znati...

ali ono sto je sigurno mozes i sam testirat i probat slati tonu query-a kroz par minuta pa ces vidjet na OnQueryError puno gresaka zbog gubljenja konekcije...

Sergio_Don

Poceo sam da radim sa SQL, jako mi je zanimljiv, i mislim da cu na njemu ostati...

Citat: [TG]Don_Sergio poslato Januar 01, 2012, 23:30:07 POSLE PODNE
Poceo sam da radim sa SQL, jako mi je zanimljiv, i mislim da cu na njemu ostati...

mislis na sqlite, sve su to sql sistemi(mysql i sqlite)...

zapamti da uvijek oslobodis memoriju poslije querya...