TuT formatiranje kompa

Započeo Mirnas_Tajic, Decembar 17, 2011, 15:09:09 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Mirnas_Tajic

Vako posto svi zele da zanju formatirati kompjuter jer je ludo davati 10-15 â,¬ za formatiranje slujedite moje korake:

Kao prvo morate znati ime maticne ploce,marku i seriski broj graficke to cete znati pomocu ovog programa : http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/Everest-Home-Edition.shtml
i to ce vam izgledati ovako nekako
eh kada ste to uradili naravno npr ako bvam je maticnu proizveo Asus onda trazite drajvere na Asus stranici poslje ovog kada ste nasli drajvere i spremili ih na USB ili na neki CD restartujte kompjuter i udjite u bios za ulazak u bios imate vise kombinacija a neke od tih su:
Keyboard Commands

Acer® F1, F2, CTRL+ALT+ESC
ARI® CTRL+ALT+ESC, CTRL+ALT+DEL
AST® CTRL+ALT+ESC, CTRL+ALT+DEL
Compaq® 8700 F10
CompUSA® DEL
Cybermax® ESC
Dell BIOS web site search links For models not listed below.
Dell 400 F3, F1
Dell 4400 F12
Dell Dimension® F2 or DEL
Dell Inspiron® F2
Dell Latitude Fn+F1 (while booted)
Dell Latitude F2 (on boot)
Dell Optiplex DEL
Dell Optiplex F2
Dell Precisionâ,,¢ F2
eMachine® DEL , F 2
Fujutsu Manuals & BIOS Manuals & BIOS Download
Gateway® 2000 1440 F1
Gateway 2000 Soloâ,,¢ F2
HP® (Hewlett-Packard) F1, F2 (Laptop, ESC)
IBM® F1
E-pro Laptop F2
IBM PS/2® CTRL+ALT+INS after CTRL+ALT+DEL
IBM Thinkpad® (newer) Windows: Programs-Thinkpad CFG.
Intel® Tangent DEL
Lenovo(formerly IBM) Lenovo BIOS Access page
Micron® F1, F2, or DEL
Packard Bell® F1, F2, Del
Seanix DEL
Sony® VAIO F2
Sony VAIO F3
Tiger DEL
Toshiba® 335 CDS ESC
Toshiba Protege ESC
Toshiba Satellite 205 CDS F1
Toshiba Tecra ESC then F1 or F2
Toshiba Notebook [Newer models]

1. Turn on computer by Holding down power button while pressing the ESC key.
The machine will beep, then display:
Check System, then press [F1] key.
2. Release ESC key
3. Press F1 key

kada ste usli u bios nadjite listu BOOT to ce vam izgledati ovako nesto :
Poslje tog kada nadjete dje pise BOOT imate pise ATAPI CDROM i tu kliknete i izaberete uredjaj preko kojeg cete dizati System to moze biti CD-ROM ili DVD nije bitno izaberite sta imate (tj. koji uredjaj korstite) poslje tog idete pritisnete ESC i onda EXIT I SPREMITE!! ONDA UBACITE CD i restartujte komp kad vam se bude palio komp vidjet cete prikazat ce Vam text i tacke kako se pune pritisnete Enter i dobijete prozor u kojem se nesta desava(kopiraju se neke stvari) to nedirate nista psolje toga ce vam doci da formatirate izaberete pariciju koju zelite formatirat tj. na kojoij zelite System i pritisnete (F) poslje tog ce se formatirati i RR ce se komp onda nista nedirate i sam ce se startati Windows a vam ce izbacitati da popunite vrjeme datum itd.. poslje tog sve je zavresno pokrenuo se Windows super! jos samo treba drajvere ubacit to cete uradit ovako (vec ste skinuli drajvere) odete u My Computer--> Control Panel/sad imate gore pise ADD HARDWARE tu odete i idete yes --yes .. sad kad ste otvorili prozor u kome imate ime uredjaja i (?) upitnik to znaci da taj uredjaj nema drajver vi cete vase drajvere staviti na deskop i locirati ih to idete tako sto imate pise : Automatic i ispod dolje include vi idete include i kliknete na deskpon pa onaj fllder u kojem su drajveri ali PAZNJA: KAD NPR. DRAJVER ZA LAN STAVITE NA DEKSPOP VI NECETE ZVUCNU KARTU LOCIRATI DA TRAZI DRAJVERE U LAN FOLDERU NEGO CETE LAN DA TRAZI U LAN FOLDERU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/color]
Poslednja Izmena: Decembar 17, 2011, 15:22:10 POSLE PODNE od Mirnas_Tajic

Jebeš li ti šta osim nas?

Možeš ti formatirati i kada si logovan na sistem, možeš 1 participaciju dok drugu formatiraš pri dizanju sistema, jer ti se tada sve briše....

Nije mi jasno odavno si na forumu, i sada vidiš da niko ne postavlja PC tutorijale pa se ti našao neki supermen da postaviš....

EDIT: sada sam ga potpuno pročitao. Kada formatiraš na Win 7 moraš mišem sve da radiš....
Poslednja Izmena: Decembar 17, 2011, 18:39:43 POSLE PODNE od Talavander
Kada muškarac priča ženi bezobrazne stvari, to je seksualno uznemiravanje…
A kada žena to radi muškarcu to je 2 eura+PDV po minuti. :D

Mirnas_Tajic

cuj neznam sta je sa tobom ali sve je isto pa i sa win.7 samo je drugacije kad se instalira...

Łol,pa to skoro svako zna i kako znam ovo nije forum za takve stvari...

Ali TUT i nije nešta posebno objasnit...Mogao si i bolje...

Citat: Talavander poslato Decembar 17, 2011, 18:28:41 POSLE PODNE
participaciju
hahaha... mislis particiju ? xDDD kralju... :D

bravo Mirnase,samo ne znam ko to jos nezna i da,puno je lakse preko nekog disk defragmentera

Citat: |W| KombinatoRâ,,¢ poslato Decembar 18, 2011, 00:36:43 PRE PODNE
Citat: Talavander poslato Decembar 17, 2011, 18:28:41 POSLE PODNE
participaciju
hahaha... mislis particiju ? xDDD kralju... :D

bravo Mirnase,samo ne znam ko to jos nezna i da,puno je lakse preko nekog disk defragmentera

ne nego mislim na participaciju...svejedno je kako kažeÅ¡  ::)
Kada muškarac priča ženi bezobrazne stvari, to je seksualno uznemiravanje…
A kada žena to radi muškarcu to je 2 eura+PDV po minuti. :D