[Pomoc] Tutoral-/learn

Započeo Maestro, Oktobar 03, 2011, 15:37:48 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Maestro

Skripta koju koristim:LARP
Detaljan opis problema:Kad ukucam /learn ID nekog igraca,prikazuje mu se grad :S..A kako mogu da stavim RP termin,da napisem RP termine i to da im se prijazuje?
Dio skripte:/
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):/

dragan12

Hoces npr. kucas /learn [ID igraca] i da mu izbaci RP pravila ili sta vec?

Maestro

Citat: [BD]Gagi poslato Oktobar 03, 2011, 15:40:49 POSLE PODNE
Hoces npr. kucas /learn [ID igraca] i da mu izbaci RP pravila ili sta vec?
Da,znaci kad dam Learn,ocu da lik nauci da ne MG-a,DM-a,RK-a,SK-a,PG-a,da ne radi RP2WIN,samo da mi recete sta i dje da ubacim,pa cu ja stavit pojasnjenja za te RP termine..

dragan12

Evo primer da mu izbaci u dialogu:
new string[128],string1[128],allstring[256];
format(string,sizeof(string),"Obavezno citajte\nMG-MetaGaming mesanje IC i OOC chat-a\nPG-PowerGaming radnja koju je u RL ne moguce izvesti");
format(string1,sizeof(string1),"Blablalbal \n blalbalbal");
format(allstring, sizeof(allstring), "%s\n%s",string,string1);
ShowPlayerDialog(playerid,953,DIALOG_STYLE_MSGBOX,"RP pravila",allstring,"Izadji","");

Samo sto bi ovo imalo manu da ce on moci da izadje iz dialoga.  A moze da se napravi i nesto kao to za tut valjda i da stavis da mu prikaze kao u tutu. To stavljas u komandu ali moras je i preurediti. Sada nz kako si hteo komandu.

EDIT:
Stavio sam ti sa dva string-a jer ce sigurno biti povece pa da nebi bilo problema i da koristis \n za novi red.
Poslednja Izmena: Oktobar 03, 2011, 15:57:58 POSLE PODNE od [BD]Gagi

Maestro

Znaci kad je novi red samo stavim /n i text,jel tako? A mogu li kako da napravim da ne moze da prekine taj tut? Neznam jesi li kad bio na GF..Znaci ukuca adm/gm /learn id i prikazuju mu se RP termini,al on nemoze izac iz toga.