Mubarek Ramazan

Započeo cristiane, Jul 30, 2011, 20:56:04 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

cristiane

I ove godine na pragu nam je mjesec Ramazan mjesec posta,to je mjesec koji je vrijedniji od 1000 drugih mjeseci.Ramazan je mjesec u kojem je počela objava Kur'ana, svete knjige nas, muslimana.
Svakom punoljetnom,zdravom muslimanu i muslimanki farz  (obavezno) je postiti.MeÄ'utim, ima slučajeva kada odreÄ'ene osobe ne moraju postiti uz Ramazan, iako ispunjavaju navedene uslove. To su teži bolesnici, putnici, trudnice, kao i žene koje doje djecu, ako će im post Å¡tetiti zdravlju.
Mubarek Ramazan je vrijeme u kojem se najsnažnije očituje ta osobna pobožnost čovjeka za koju Uzvišeni Allah kaže da se ne može mjeriti ni sa jednom ovodunjalučkom vrijednosti. "Post je - kaže Uzvišeni Allah - moja stvar i ja ću to posebno vrednovati."
Rekao je Uzvišeni Allah u Kur'anu:"O vjernici neka znate da vam se propisuje post kao što je bio propisan i onima prije vas da biste bili pobožni i skrušeni" (El-Bekare, 179).
Pred nama je mjesec Ramazan u kojem ćemo postiti sa željom da se učimo samodisciplini tijela i duše u pokornosti Allahu Uzvišenom.
Post je uzvišeno stanje duše koja se odmara dok posmatra, koja se hrani dok razmišlja, koja se liječi dok razgovara.
Ramazan je radost na nebu i na Zemlji za one koji će se u ime uzviÅ¡enih ideala pobožnosti i humanizma mjesec dana odricati jela i pića da bi im duÅ¡a bila Å¡iroka, i ruka darežljiva, i srce puno suosjećanja prema roditeljima, siročadima, siromasima, komÅ¡ijama, bližim i daljnjim roÄ'acima, te svim ljudima dobre volje.

Početak ramazanskog posta je u yaum al-ithnayn ( ponedjeljak 1.8 ).

Ovom prilikom svim muslimanima na ovom forumu,kao i u cijelom svijetu čestitam od srca nastupajući mjesec Ramazan sa željom da ga isposte u zdravlju i provedu u ibadetu.
Ramazan Å¡erif mubarek olsun!

Molio bi da tema bude miroljubljiva kao Å¡to je i sama vjera Islam,da ne bi bilo sankcija.Hvala.
Poslednja Izmena: Jul 30, 2011, 20:58:36 POSLE PODNE od Koksildo

Snich

Ramazan Serif Mubarek Olsun svim pripadnicima Muslimanske Vjeroispovjesti
Zelim svim muslimanima ugodan mjesec Ramazana, da ga u miru, sreci i rahatu isposte ..

Esselamu alejkum werahmetullahi weberekatuhu !!

Zelim svim muslimanima ugodan mjesec Ramazana, da ga u miru, sreci i rahatu isposte ..

I ja sam musliman. Btw. hvala svima, a pogotovo tebi Koksildo :D

Ako cijeli budem postio, dobicu novi komp  ::)

cristiane

Citat: ƬÑ'â,â,‰â,...â,€Stormer poslato Jul 30, 2011, 21:07:37 POSLE PODNE
ja sam musl.al se toga nedrzim  :'(
Svako ima svoj stav prema vjeri.

Citat: [BC] SpaMaster poslato Jul 30, 2011, 22:52:38 POSLE PODNE
Btw. hvala svima, a pogotovo tebi Koksildo :D
Hvala. :)

Citat: Tickoâ,,¢ poslato Jul 30, 2011, 23:20:53 POSLE PODNE
Dovoljna nagrada za post dolazi od Uzvišenog Allaha na onome svijetu,ali vjerovatno si još mlad pa ti tako roditelji stvaraju naviku.Samo naprijed. ;)

Nadam se da cu izdrzat da ispostim cio ramazan ali imam ruznu naviku a to je da kad se probudim prvo se najedem pa zapalim cigaru tako da nezz hocu li izdrzat.

Real-Life informacije

Ime : Vedad
Prezime : Fetahovic
Nadimak : Dedica
Zanimanje : Zigolo
Pol : Musko
Godine : 17

BS i ostale informacije

Rank :
Profil : Click Skype : Vedad_Phantoom CH-RP : ex Head Admin CH-FPS : ex Head Admin CH status : Legenda

Evo i od mene "Ramazan Serif Mubarek Olsun svim pripadnicima Muslimanske Vjeroispovjesti"
Pokusat cu bar nekoliko dana ispostiti,ubise me cigare pa ne znam da li cu moci.

Citat: Snich_Falcone poslato Jul 30, 2011, 21:26:43 POSLE PODNE

Esselamu alejkum werahmetullahi weberekatuhu !!
Hvala i ja nam svim muslimanima cestitam i nisam se nadao da ce biti vaka tema na forumu a posto ima svaka vam cast pogotovo tebi koksildo
LOL

Iako nisam musliman, ali postujem vase obicaje :) Ramazan Serif Mubarek Olsun svim pripadnicima Muslimanske Vjeroispovjesti

Citat: [CRP] sharny(Rifa) poslato Avgust 01, 2011, 12:42:15 POSLE PODNE
Iako nisam musliman, ali postujem vase obicaje :) Ramazan Serif Mubarek Olsun svim pripadnicima Muslimanske Vjeroispovjesti

Citat: Koksildo poslato Jul 30, 2011, 23:32:22 POSLE PODNE
Citat: ƬÑ'â,â,‰â,...â,€Stormer poslato Jul 30, 2011, 21:07:37 POSLE PODNE
ja sam musl.al se toga nedrzim  :'(
Svako ima svoj stav prema vjeri.

Citat: [BC] SpaMaster poslato Jul 30, 2011, 22:52:38 POSLE PODNE
Btw. hvala svima, a pogotovo tebi Koksildo :D
Hvala. :)

Citat: Tickoâ,,¢ poslato Jul 30, 2011, 23:20:53 POSLE PODNE
Dovoljna nagrada za post dolazi od Uzvišenog Allaha na onome svijetu,ali vjerovatno si još mlad pa ti tako roditelji stvaraju naviku.Samo naprijed. ;)

A koju to nagradu dobijate ?

btw: Srecno
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

Iako nisam musliman, sretno svima koji slave :)

Iako nisam musliman svima zelim Ramazan Serif Mubarek Olsun svim pripadnicima Muslimanske Vjeroispovjesti.A posebno onima koji poste i slave...Nadam se da ce te izdrzati...Sretno..:D 8) 8)
Moje mape:
Racer baza

cristiane

Citat: Gotti747 poslato Avgust 01, 2011, 13:07:58 POSLE PODNE
A koju to nagradu dobijate ?
Dzennet (Raj),a koja druga nagrada ima bolja.Citirati ću nekoliko hadisa koji govore o tome:
Citat2. Ebu Hurejre, r.a., prenosi od Allahovog Poslanika, s.a.v.s.: „Kada nastupi ramazan, otvore se džennetska, zatvore džehennemska vrata a šejtani se povežu!“
Citat3. Ebu Se’id el-Hudri, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: „Allah će sedamdeset godina udaljiti vatru od osobe koja posti jedan dan na Allahovom putu!“
Citat9. Sehl b. Sa’d, r.a., prenosi da je Poslanik islama, s.a.v.s., rekao: „U Džennetu imaju vrata koja se zovu Rejjan. Na njih, izuzev postača, niko drugi neće ući?! Oni će ustati i niko drugi na njih, osim njih, neće ući! Kada oni na njih uÄ'u, vrata će se zatvoriti i na njih niko viÅ¡e neće ući!“
Citat4. Ebu Hurejre, r.a., prenosi da je Vjerovjesnik, s.a.v.s., rekao: „Allah UzviÅ¡eni je rekao: Svako čovjekovo djelo pripada njemu, izuzev posta! on pripada Meni i Ja posebno za njega nagraÄ'ujem!“
i td.