[POMOC]Napraviti Komande

Započeo kpgmilan, April 27, 2011, 01:29:49 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zdrawo svima..........Sada mi treba Pomoc oko komanda. svi znate  za komande /gotols /gotolf ...............ee zeleo bih da napravim jednu takvu komandu npr ........../gotoparty i da me portuje u neku kucu(sad nije vazno) i tamo organizujemo zurke................pa ako moze neko da mi pokaze kako se pravi te komande jako bi mi znacilo a ako mi dobro objasni mozda ga i nagradim novcano!

Hvala Unapred......

Pozdraw Milan Barac
Poslednja Izmena: April 27, 2011, 01:32:32 PRE PODNE od kpgmilan

1 otvori po pravilima
2 potpis ti nevalja 5/100% pawn skill jel si u -

A nebi pomogao covjeku? Sta mislis dali je lako pocet? Ja pomognem oko MTA mode svima kojima je potrebno.
Zanimljivo kako odma krenete napadat covjeka...

Sonny hvala na trudu a ti procitaj pravila to ce Moderatori da srede nemoras ti da tu stavljas da moram citati pravila
a da znas pravila nebi stavljao bezkorisne komantare........Citaj pravila stavljas samo komentare koji mogu pomoci!!

A ako neko zna neki mi javi molim vas zeleo bi biti dobar  u Pawnu i kada budem malo veci pokazivati pocetnicima :D

( a i ovako da znam jer pravim srw)

Hvala Unapred................
Poslednja Izmena: April 27, 2011, 01:47:04 PRE PODNE od kpgmilan

Mozeli vise objasnjenja dao si mi link sta to treba da znaci?/????
Poslednja Izmena: April 27, 2011, 02:12:02 PRE PODNE od kpgmilan

Tu imas dosta toga za naucit... Na tom websiteu imas objasnjenja za sve moguce vezano za SA:MP.
http://wiki.sa-mp.com/wiki/Scripting_Basics

hm............pff pa ovo beba zna  :D  :D nisam ja bas toliki n00b razumem se u parametre i ovo oko print hahah pa to je pocetak meni treba kako se prave komande momak a ovako hvala sto ste trudis!

Pa kako onda neznas napravit jednostavnu komandu za teleport?
Evo jedan primjer komande za teleport

public OnPlayerCommandText(playerid,cmdtext[])
{
    if(!strcmp(cmdtext,"/gotoparty",true))
    {           
        SetPlayerPos(playerid, X Koordinata,Y Koordinata,Z Koordinata);
        return 1;
    }
    return 0;
}

A ako se porta u kucu morat ces znat i interijer kuce... A da stavis igraca u odredjeni int nisam jos naucio xD

Citat: [Modern] Sonny poslato April 27, 2011, 03:06:11 PRE PODNE
Pa kako onda neznas napravit jednostavnu komandu za teleport?
Evo jedan primjer komande za teleport

{
    if(!strcmp(cmdtext,"/gotoparty",true))
    {           
        SetPlayerPos(playerid, X Koordinata,Y Koordinata,Z Koordinata);
        return 1;
    }
    return 0;
}

A ako se porta u kucu morat ces znat i interijer kuce... A da stavis igraca u odredjeni int nisam jos naucio xD
Trebo si objasnit malo :P
Ev ja cu objasnit ono sto ja znam :D

{
    if(!strcmp(cmdtext,"/gotoparty",true))  // ovo /gotoparty ti je komanda mos ti staviti i /gotols /gotoaero i sl.
    {           
        SetPlayerPos(playerid, X Koordinata,Y Koordinata,Z Koordinata); // X,Y,Z Kooridnate dobivas tako sto odes u samp_debug koji ti se nalazi u GTA folderu pokrenes ga.Odes na mjesto gdje zelis da ti se porta npr. za party i kucas /save a ako zelis znati sta ti je sta mozes dodat i mali opis np.r /save party koordinate.Onda na kompu potrazis savedpositions.txt i tu ti ima to sto si saveao.Od druge koordinate pa do predzadnje (3 su) kopiras i stavis tu.NAPOMENA: Jedna koordinata do jednog zareza u zagradi :P
        return 1;
    }
    return 0;
}

msm da trebas koristit funkciju SetPlayerInterior,poslje cu probat na mobu sam
Uskoro novi stunt server iStunt. DoÄ'ite i zabavite se!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √