CC cpu speed opet

Započeo BloOm3R!, Mart 25, 2011, 18:29:42 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ma lako je  :D
samo treba znat kolko se smije lako pregori neki qurac

Ali kazem ti, postoji barem 50 uvjeta... Svaki dio hardvera se drugacije ponasa, da ne govorim kakva je krama taj PC...
Da dignes clock i 200% nebi dobio niti 1 FPS vise u niti jednoj igri, graficka je koma, ima 128mb memorije, Ram nema niti 1Gb...

ma moram zivit jos mjesec dana za novi komp onda ce biti iznad 3.0 brzina procesora tada nece nista stekat... :D  :P

Ma takt procesora ti nije ni tako bitan, bolje gledaj da ima 4 jezgre, rama uzmi 4GB sigurno... i graficku od gigu... Vjeruj mi isplatit ce ti se...
Ako ti treba slozit komp obrati se na neki forum poput Bug.hr, vidilab ili PCexpert...

pod prvo najkvaznije ti je napajanje.... ak imas lose napajanje nemoj ni pokusavat jer ce ti otic napajanje (kazem iz osobnog iskustva) drugo, cooleri tj hladnjaci (imas za 150 kuna pa nadalje super coolere ili si stavi vodeno hladjenje ono ti je 100 eura do jaja za hdd procesor ramove i graficku.... e kad to imas uzmes fino digitron i racunas si 8x[neki broj]=tvoj procesor! ako ti je procesor 3000+ mhz najlakse si racunas na koliko hoces (naravno necemo pretjerat recimo 3400 / 8 = 425! stavis u biosu na postavku cpu blabla (nesta tako pise ili chipset blabla) stavis na manual i roknes za pocetak 400 da vidis kako ce se ponasat... imas programcice koji kad imas dobar cooler mozes si postavljat jacinu okretanja ventilatora ( ako je preko ventilatora) a ako imas bakreno onda se nemoras brinit (naravno dobar bakreni cooler sa plinom) testiras tako upalis neki programcic za testiranje (benchmark neki za cpu) i gledas kako se ponasa, kontroliras temperaturu i vidis... dosta sam toga radio, puno sam smrdo maticnih dok nisam naucio ali sad sam si napuco pc ide ko blesav :) jos ako imas ati graficku napucas ju preko ati tool (najbolji za overclockanje atijevih graficki) samo kliknes autodetect i on ti sam postavi najjace sto se moze :) isto tako si nabavi bolji hladnjak za graficku

Kazem ti uzmi cjeli novi komp, ne isplati se uzimat dio po dio.

Citat: [Modern] Sonny poslato Mart 26, 2011, 00:16:51 PRE PODNE
Kazem ti uzmi cjeli novi komp, ne isplati se uzimat dio po dio.

i to sto kazes... eo bas gledam prospekt od links hardware eo ljepi dual quad core 1000 eura :D

Više ti se isplati slagat svoju konfiguraciju,nego kupit gotovu.

black_dota

Ajde dobro skontali smo da treba da kupi novi komp/saceka da ga dobije, i kraj :S

Ne vidim razlog zasto ovo nije jos zakljucano

cristiane

Citat: [InfernoGaming]dJ^DotA poslato Mart 26, 2011, 02:04:21 PRE PODNE
Ne vidim razlog zasto ovo nije jos zakljucano
Ne vidim razlog zašto se ti brineš za to.

evo znaci jos mi ovo netko odgovori i moze lock
evo mog procesora znaci ovaj 2600+
AMD Sempron 2600+
Palermo 90nm Technology

racunam ovako (dijelim) 2600 / 8 = 325

tolko mogu ja povecat u biosu sad imam 215 znaci max moze do 325 i radit ce normalno ?