bscrashfix

Započeo twoblqck.art, Avgust 24, 2024, 02:35:44 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: https://github.com/AmyrAhmady/samp-bscrashfix
Opširnije: Zanima me o cemu je ovdje rijec. Nisam bio aktivan u ovo vrijeme pa ne znam sta se desava. Da li je ovaj exploit postoji ili sta vec, i da li je ovaj plugin uopste fix za to. Takodje, da li ovo ima veze sa https://prnt.sc/G8tM49lb0F9_ sto se desilo prije par sedmica sa nekom verzijom openmp.
Dodatno: /

Radi se o exploitu koji je otkriven svega nekoliko dana prije nego je izbačena ta popravka za njega.

Riječ je o BitStream funkcijama koje se, po mom razumijevanju, koriste za rukovanje i upravljanje podacima koji se kasnije obrađuju ili prenose putem mreže. Ono što je exploit možda radio je to da je iskorištavanjem mana određenih BitStream funkcija slao mnoštvo većihpaketa odjednom što bi izazvalo crash na server strani (neke kolege sa foruma bi ti mogle detaljnije i preciznije odgovoriti o samoj prirodi exploita)

Open.mp serveri ne bi trebalo da su obuhvaćeni ovim exploitom, stoga sumnjam da je crash spomenut na slici vezan za ovo (ukoliko se radi o Skill Areni koja mislim da je prebačena na open.mp).

Ček kako sam ja skužio to je samo za samp jel tako?

Ne mislim da je razlog za crash bio BitStream, prije da je nesto do skripte jer danas se tesko server moze crashovati, ja sam probavao preko custom sobeita, sa flood attackovima (slanje botova na server) i svasta nesta ali slabo mozda malcice optereti server, danas niko ne ide da crashuje server nego da drndosaju.

Sto se tice BitStream-a mozes vise pogledati ovdje :

https://www.blast.hk/threads/204306/
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page


Kolko drama ima u 7 grama