Tune System

Započeo cofilinko, Septembar 04, 2023, 16:09:02 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Zanima me kako da napravim da kada se neko vozilo (nebitno da li je privatno ili ne) tunira u tuning shopu da mu tune ostane sacuvan.
Opširnije: //
Dodatno: //
Aj napuni pun i vozi odavde,
na autoput u najveci krug,
da najbolje razmislim ko mi je drug.

Ako zelis tuning cuvati na vozilu, ono mora biti negdje u bazi, ne mora nuzno ali cim restartujes server, nece ga loadati. Kada ti je auto u bazi, samo dodaj property za sve komponente, imas callback kada se vozilo tunira, mislim da je OnVehicleMod, samo spremi komponentu za vozilo i prilikom ucitavanja vozila ili spawnanja je apply-aj na vozilo. Prakticno to svaki gamemode ima danas pa mozes i primjere naci. Ako neces da ti se cuva u bazi, vec samo temporary, samo kreiraj dvodimenzionalni array, koji ce drzati id vozila i slot komponente, i prilikom tuniranja opet dodjelis vrijednost, a prilikom spawnanja dodas komponentu..

Citat: Slade poslato Septembar 05, 2023, 14:12:12 POSLE PODNE
Ako zelis tuning cuvati na vozilu, ono mora biti negdje u bazi, ne mora nuzno ali cim restartujes server, nece ga loadati. Kada ti je auto u bazi, samo dodaj property za sve komponente, imas callback kada se vozilo tunira, mislim da je OnVehicleMod, samo spremi komponentu za vozilo i prilikom ucitavanja vozila ili spawnanja je apply-aj na vozilo. Prakticno to svaki gamemode ima danas pa mozes i primjere naci. Ako neces da ti se cuva u bazi, vec samo temporary, samo kreiraj dvodimenzionalni array, koji ce drzati id vozila i slot komponente, i prilikom tuniranja opet dodjelis vrijednost, a prilikom spawnanja dodas komponentu..
Hvala ti puno. Gledacu da napravim da se privatnim vozilima tuning cuva u bazi podataka dok se za ostala ne cuva.
Aj napuni pun i vozi odavde,
na autoput u najveci krug,
da najbolje razmislim ko mi je drug.