pomoc

Započeo Lazar_babuska, Maj 04, 2023, 10:16:34 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning):Desi mi se nekada da mi server zabode , sad ne znam da li zabode GTA Sa ili je to do mog servera , ali onako zamrzne se slika , usao sam u server log da vidim jel ima nesto i ovo je izbacilo :
Deo skripte:[08:52:16] [Pawn.CMD] HandleCommand: Call: amx_Exec(struct tagAMX *:02847748, int *:0019F770, int:1194): Array index out of bounds (4)
[08:52:19] [Pawn.CMD] HandleCommand: Call: amx_Exec(struct tagAMX *:02847748, int *:0019F770, int:1194): Array index out of bounds (4)
[08:52:21] [Pawn.CMD] HandleCommand: Call: amx_Exec(struct tagAMX *:02847748, int *:0019F770, int:1194): Array index out of bounds (4)
[09:08:46] (wc) WARN: Doesn't have feed textdraw when needed
[09:08:46] (wc) WARN: Doesn't have feed textdraw when needed
[09:08:49] (wc) WARN: Doesn't have feed textdraw when needed
[09:08:49] (wc) WARN: Doesn't have feed textdraw when needed
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):/

Ovaj error u konzoli ukazuje na grešku u korišćenju niza (array) u programu, tačnije na pokušaj pristupa elementu niza koji ne postoji ili je izvan dozvoljenog opsega. Ova greška može prouzrokovati "zamrzavanje" slike.

Da bi rešio ovaj problem, potrebno je da identifikuješ koji niz izaziva ovu grešku i gde se nalazi greška u kodu koja prouzrokuje pokušaj pristupa elementu niza koji ne postoji ili je izvan dozvoljenog opsega.

Najbolji način da to uradiš je da pronađeš redove u kodu koji se odnose na pomenuti niz i proveriš da li postoji mogućnost da se niz proširi van granica. Možda bi trebalo dodati proveru granica u kodu kako bi se osigurao da ne pokušavaš da pristupiš nevažećem indeksu.

Takođe, upozorenja "Doesn't have feed textdraw when needed" ukazuju na problem u kodu vezan za prikazivanje tekstova. Potrebno je da pronađeš delove koda koji koriste textdraw-ove i proveriš da li postoji mogućnost da se oni ne prikažu kada su potrebni.

Ne znam kako i gde da nadjem u skripti taj error posto kad compajlujem skriptu imam samo 3 warninga nista vise i mislim da nisu vezani za ovaj error u konzoli

Ovo za textdraw i mogu da nadjem, ali ovaj drugi error ne znam gde da trazim

I slika mi se zamrzla kada sam usao u kola kucao cmd:nitro i cim sam kliknuo mis da upali nitro slika se zamrzla

Evo sada kucao sam CMD : fly u 1:30 tacno i kao da je pukao server , sve stalo , komande nisu htele , nista nije htelo i proslo je 10 - 15 sekundi i pojavio se onaj timer za respawn vozila i odjednom server radi normalno