Registracija korisnika

Započeo cofilinko, April 18, 2023, 20:07:31 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Ukoliko igrac napusti registraciju njemu se svakako napravi nalog(zauzme to ime). Ako neko ima neku ideju do cega moze da bude problem
Deo skripte: Recite sta treba.
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):/
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):
Aj napuni pun i vozi odavde,
na autoput u najveci krug,
da najbolje razmislim ko mi je drug.

pa posalji kod jbt kako neko da ti pomogne bez koda

Vjerovatno ti je jedini vid validacije to dal postoji red u bazi podataka, dodaj neku kolonu, npr Tutorial ili Registered, koju ćeš postaviti na true (1) tek kada igrač odgleda tutorijal, a staviš default value 0, koji će bit automatski dodjeljen prilikom inserta u bazu, i onda ako ode slučajno offline, kad uđe, možeš mu pop-upovati login, ali čim se loguje, prebaci ga nazad na tutorijal ako ga nije završio (eventualno počni registraciju ispočetka, samo zaobiđeš kucanje lozinke jer je ona vjerovatno i napravila insert u bazu)

Resio sam problem. Problem je bio taj sto sam u OnPlayerDisconect imao cuvanje korisnika,
te se samim tim on automatski sacuvao bez obzira da li sam zavrsio registraciju ili ne. Resio sam problem tako sto sam na kraju registracije dodao pRegistrovan
cija se vrednost postavlja na 1 i a ukoliko njegova vrednost nije 1 onda se nalog ne cuva.
[pawn]
public OnPlayerDisconnect(playerid, reason)
{
   if(PlayerInfo[playerid][pRegistrovan] == 1)
   {
      SacuvajKorisnika(playerid);
   }
   else
   {
       return 1;
   }
   return 1;
}
[/pawn]
Aj napuni pun i vozi odavde,
na autoput u najveci krug,