Svetla

Započeo cofilinko, Mart 15, 2023, 23:57:43 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Imam problem.
Kada udjem u vozilo i ukucam /svetla, meni izadje poruka da sam upalio svetla a svetla se ne upale. Ali kada izadjem iz vozila i u vozilu nema nikog, svetla se upale. Kada se vratim u vozilo, svetla se ugase. Kada ugasim svetla preko komande i izadjem iz vozila, svetla budu ugasena.
new vLights[MAX_PLAYERS]; // u news-ima mi je na vrhu.
new engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective; // takodje
CMD:svetla(playerid, params[])
{
	new string[128];
	new vehid = GetPlayerVehicleID(playerid);
	if(IsPlayerInAnyVehicle(playerid) && GetPlayerState(playerid) == PLAYER_STATE_DRIVER)
	{
	    if(vLights[vehid] == 0)
	    {
	        format(string, sizeof(string), "%s pali svetla na svom vozilu.",GetName(playerid));
	        ProxDetector(30.0, playerid, string, PURPLE1,PURPLE2,PURPLE3,PURPLE4,PURPLE5);
	        GetVehicleParamsEx(vehid,engine,lights,alarm,doors,bonnet,boot,objective);
                SetVehicleParamsEx(vehid,engine,true,alarm,doors,bonnet,boot,objective);
                vLights[vehid] = 1;
	    }
	    else if(vLights[vehid] == 1)
	    {
   		format(string, sizeof(string), "%s gasi svetla na svom vozilu.",GetName(playerid));
	        ProxDetector(30.0, playerid, string, PURPLE1,PURPLE2,PURPLE3,PURPLE4,PURPLE5);
	        GetVehicleParamsEx(vehid,engine,lights,alarm,doors,bonnet,boot,objective);
                SetVehicleParamsEx(vehid,engine,false,alarm,doors,bonnet,boot,objective);
                 vLights[vehid] = 0;
	    }
	}
	return 1;
}
Aj napuni pun i vozi odavde,
na autoput u najveci krug,
da najbolje razmislim ko mi je drug.

Zasto pravite promjenjive prije njihovog koristenja. Znaci nisi siguran da li ce se uslov uopste izvrsiti i ti ih pravis. Drugo else if je nepotreban dole, dovoljan je sam else

Citat: njoBe_ poslato Mart 16, 2023, 10:50:12 PRE PODNE
Zasto pravite promjenjive prije njihovog koristenja. Znaci nisi siguran da li ce se uslov uopste izvrsiti i ti ih pravis. Drugo else if je nepotreban dole, dovoljan je sam else
Sve si mi rekao samo ne ono sto mi treba.

Citat: cofilinko poslato Mart 16, 2023, 13:47:49 POSLE PODNE
Sve si mi rekao samo ne ono sto mi treba.

Bukvalno je rekao ono sto treba, ja sam ti ostavio i link da vidis gresku al ocigledno ti fali poznavanje osnova...

Citat: realnaith poslato Mart 16, 2023, 14:22:03 POSLE PODNE
Bukvalno je rekao ono sto treba, ja sam ti ostavio i link da vidis gresku al ocigledno ti fali poznavanje osnova...
Bacicu pogled, hvala ti

povezi kola na dijagnostiku mozda ti baca neku gresku

Citat: Makaveli_ poslato Mart 16, 2023, 14:36:37 POSLE PODNE

Crkao mu light modul ja mislim :D

Citat: Makaveli_ poslato Mart 16, 2023, 14:36:37 POSLE PODNE
Nema nikakve greske. Mislim da je do sijalice ili negde samo ima prekid struje..

Citat: cofilinko poslato Mart 16, 2023, 14:43:02 POSLE PODNE
Nema nikakve greske. Mislim da je do sijalice ili negde samo ima prekid struje..
nista ja cu preko firme da ti narucim sijalice da ti izadje jeftinije, a instalaciju ne brini imam ja nesto u garazu

Citat: Makaveli_ poslato Mart 16, 2023, 16:06:13 POSLE PODNE
nista ja cu preko firme da ti narucim sijalice da ti izadje jeftinije, a instalaciju ne brini imam ja nesto u garazu
E hvala brate. Nego sto se ovog koda tiče, falilo mi je samo ManualLightsAndEngine;//tako nešto valjda u OnGameModeInit. Al hvala svima svakako