Graficka kartica

Započeo Toyo2411, Novembar 20, 2022, 23:19:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Lp,

Zanima me vaše mišljenje između 3060 TI i RX 6750 XT.

Radio bih upgrade na kompu, i svagdje čitam drugačije, svatko mi kaže drugačije, pa ako ima netko tko koristi jednu od ovih grafičkih kartica, da mi kaže iskustva, ili ako ima neki tech-expert ovdje da mi kaže koja je bolja :D 3060 TI dodje oko 4000-4400kn, a 6750 XT- 3700kn

Proc mi je Ryzen 5 5500, kad gledam bottleneck kalkulator, izbacuje mi i na jednu i na drugu da će ga raditi (( 3060 TI- 15.7% bottleneck-a navodno, a RX 6750 XT - 11.3% )).

Znam da AMD-ovi drajveri, sto je noviji drajver manje fps-a imas, da ja biram izabrao bih RTX 3060TI. Skuplja je znam ali ipak, NVIDIA zna napraviti drajver kako treba a ne sfuseriti kao AMD... Imao sam AMD, moji drugovi... Svi smo imali sve manji i manji FPS na novijim drajverima, sada sam na NVIDIA grafickoj kartici i nemam nikakvih problema dok sam sa AMD-om imao sa fpsom. Tako da po mom izboru definitivno RTX 3060 TI, jeste da je AMD-ova novija ali zajebi to...

Average Bench 132% - RTX 3060 TI

Average Bench 114% - RX 6750 XT
BIGDOG ENTERTAINMENT

Na kraju ti se sve svodi na DLSS vs FSR, kao i to za sta uzimas jbg. Svi pitaju koja je bolja, ali ne pitaju specificno, jel gaming samo, jel ce se raditi ista drugo tipa streaminga ili obrade videa i sllicno.
Iskreno, trenutno ne bih uzimao nista dok ne vidim gde ce 7900xtx i xt da spadnu a i crni petak je sve blizi i blizi i cene se moraju korigovati kad ima konkurencija.

Ali da ja licno uzimam sa tvojim sistemom verovatno bih uzeo 6750xt (tacnije gledao bih radije 6800xt ili isao na 6700xt), prosto iz razloga sto je AMD CPU i imaju sad taj direct memory access. To bi bio neki direktan odgovor...