Vs event (deagle event)

Započeo _.Xavi._, Oktobar 22, 2022, 12:05:04 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pravim vs event, i napravio sam da komandom stavi igraca na mesto freeza ga i td, ali treba mi komanda /vsstart da pocne odbrojavanje i nakon 10 sec un freeza igrace i ko pobedi vrati ga u kavez. problem je sto ne znam kako da "spojim" vsstart sa tim komandama kojim postavljam igrace, tj kako da se to vsstart odrazi na te igrace koji su postavljeni da igraju.

Sacuvaj u varijable vrijednosti njihovih playerid-eva i koristi zeljene funkcije nad tim id-evima.

pocetnik sam, znam samo nesto osnovno, jel mi mozes napisati samo to za varijable? tj da se odnosi na ta dva igraca, ja cu funkcije.

Naucite osnove
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Citat: _.Xavi._ poslato Oktobar 22, 2022, 12:19:12 POSLE PODNE
pocetnik sam, znam samo nesto osnovno, jel mi mozes napisati samo to za varijable? tj da se odnosi na ta dva igraca, ja cu funkcije.
[pawn]
new eventPlayers[2]; // deklarisi varijablu

// tamo gdje si napravio komandu da postavis igraca na neku poziciju i ostale stvari

eventPlayers[0] = playerid;
eventPlayers[1] = var; // umjesto var postavi varijablu kojom odredjujes drugog igraca kada ga pozoves.

// ovo postavis unutar komande

TogglePlayerControllable(eventPlayers[0], 1); // unfreeze
TogglePlayerControllable(eventPlayers[1], 1); // unfreeze
[/pawn]

//==============================[ VS Turnir ]=======================================
new eventPlayers[2];
//================================[ VS Turnir ]=================================

CMD:vs1( playerid, params[] ) {
    if(  PlayerInfo[ playerid ][ xAdmin ] >= 1 || PlayerInfo[ playerid ][ xGameSage ] >= 1 ) {
   if( !AdminDuty[ playerid ] ) return SendErrorMessage( playerid, "Da bi koristili ovu komandu morate biti admin na duznosti." );

SetPlayerPos ( playerid, -198.2138,2601.9973,62.7031 );
   GiveWeaponToPlayer( playerid, 24, 150 );
   TogglePlayerControllable( playerid, 0 );
   Dimi_SetPlayerPos( playerid, -198.2138,2601.9973,62.7031 );
   eventPlayers[0] = playerid;
   }
   else return SendErrorMessage( playerid, "Niste u mogucnosti koristiti ovu komandu." );
   return true;
}

CMD:vs2( playerid, params[] ) {
    if(  PlayerInfo[ playerid ][ xAdmin ] >= 1 || PlayerInfo[ playerid ][ xGameSage ] >= 1 ) {
   if( !AdminDuty[ playerid ] ) return SendErrorMessage( playerid, "Da bi koristili ovu komandu morate biti admin na duznosti." );

SetPlayerPos ( playerid, -198.2138,2601.9973,62.7031 );
   GiveWeaponToPlayer( playerid, 24, 150 );
   TogglePlayerControllable( playerid, 0 );
   Dimi_SetPlayerPos( playerid, -243.9080,2602.4841,62.7031 );
   eventPlayers[1] = dva;
   }
   else return SendErrorMessage( playerid, "Niste u mogucnosti koristiti ovu komandu." );
   return true;
}
CMD:vsstart( playerid, params[] ) {

SetTimerEx( "VSstart", 10, false );
   TogglePlayerControllable(eventPlayers[0], 1); // unfreeze
   TogglePlayerControllable(eventPlayers[1], 1); // unfreeze

}

glupo mi je sto smaram, al ne znam kako i gde trebam sta staviti od ovoga sto si mi ti poslao, evo kako sam stavio i imam errore