Tuning sistem

Započeo .Drakula., Jul 31, 2022, 16:52:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Kako da resim paint job problem.?
Opširnije: Radio sam tuning sistem vozila slican kao dimi-ev, da vip moze tunirati vozilo ali da se tuning ne sacuva na vozilu kada igrac parkira vozilo ili ga rtc.
Sada imam problem oko tog da tuniranje radi sve ok ali kada igrac parkira vozili ili ga rtc, komponente(branici, spojler i td.) nestanu ali paint job ostane. Paint job se sacuva u fajl vozila.
Nigde u dialogu za tuniranje i textdrawu ne koristim SacuvajVozilo. Jedino gde se koristi je:
[pawn]
public OnVehiclePaintjob(playerid, vehicleid, paintjobid)
{
   new i = ScriptIDVozila[vehicleid];
   if(TipVozila[vehicleid] == PRIVATNO_VOZILO)
   {
      if(strcmp(GetNameEx(playerid), CI[cVlasnik], true) == 0)
      {
         CI[cPaintJob] = paintjobid;
         SacuvajVozilo(i);
         ChangeVehiclePaintjob(i, CI[cPaintJob]);
      }
   }
   return 1;
}
[/pawn]
Dodatno: Kod koji bude trebao dacu, nzm do cega moze biti, nije mi jasno gde gresim.

SaveVehicle ili tako nesto verovatno imas, to jest cuvanje vozila. Ako imas park komandu verovatno se i odatle poziva (pored OnGameModeExit).
Daj taj save, mada siguran sam da ces videti tamo  CI[cPaintJob]  da se save. Ako imas izbrisi. Isto tako  i za load ces imati da ucitava i poziva ChangeVehiclePaintjob

Pokusaj sam, ako ne ide, posalji save i load ovde.

Malo mi je generalno teško da shvatim zahtjev, hoćeš da vip može tunirati (ma da prakticno u tom callbacku može svako) ali da ipak svakim respawnom i parkiranjem izgubi komponente?
U tom callbacku imas SačuvajVozilo metodu, tako da vrlo vjerovatno tu spremaš PJ koji kasnije applyas kada se auto spawna

Citat: Deleted User poslato Avgust 01, 2022, 07:30:27 PRE PODNE
SaveVehicle ili tako nesto verovatno imas, to jest cuvanje vozila. Ako imas park komandu verovatno se i odatle poziva (pored OnGameModeExit).
Daj taj save, mada siguran sam da ces videti tamo  CI[cPaintJob]  da se save. Ako imas izbrisi. Isto tako  i za load ces imati da ucitava i poziva ChangeVehiclePaintjob

Pokusaj sam, ako ne ide, posalji save i load ovde.